Degerfors sänkt av mardrömsminuter - Örebro SK vann derbyt

Ett par mardrömsminuter och en osannolik miss från Gustav Lindgren sänkte Degerfors.
Örebro SK vann derbyt med 2-1.
- Det känns piss, säger Lindgren till Discovery+.

Behrn Arena kokade, både bokstavligt och bildligt, när Örebro SK tog emot rivalen Degerfors i länsderbyt.

Den första halvleken och det var egentligen bara tal om en riktigt het målchans. Några minuter före paus brände Gustav Lindgren ett friläge. Och han kom att missa en superchans även i den andra akten.

Ställningen var 0-0 i halvtid.

Kort efter paus bröt Örebro SK dödläget. Först avvärjde Degerfors en hörna, men hemmalaget på Behrn Arena bet sig fast på offensiv planhalva. Tobias Bjørnstad fick bollen lite utanför straffområdet och därifrån lobbade han in 1-0 bakom Wille Jakobsson.

Bara någon minut senare fällde Degerfors Mamadouba Diaby ÖSK:s Valgeir Valgeirsson inne i straffområdet. Utfallet blev straff och den förvaltade Kalle Holmberg iskallt. Som om inte det vore illa nog för Värmlandslaget åkte Diaby dessutom på sitt andra gula kort för förseelsen.

Med dryga 20 minuter kvar var det nära 3-0 för ÖSK. Adam Bark blev fri med Jakobsson, där Degerfors-keepern svarade för en vass parad.

Kort därpå hade de rödvita ett kanonläge till att reducera. Efter en upprullning fick Gustav Lindgren öppet mål inne i straffområdet. Forwardens avslut lämnade en hel del i övrigt att önska. Han sköt utanför.

- Det ska vara mål hundra gånger av hundra. Det är helt på mig, säger forrwarden till Discovery+.

Lindgren tog viss på revansch i slutminuterna genom att sätta dit en straffspark. Degerfors var även nära att kvittera. På tilläggstid nådde Adi Fisic högst på ett inlägg och Malte Påhlsson hamnade snett i sin utrusning. Nicken var på väg in i mål, men i sista stund kastade sig Jesper Modig fram och rensade undan.

Matchen slutade 2-1 till hemmalaget.

- Jag vet inte vad jag ska säga. Jag saknar ord, säger Lindgren och fortsätter:

- Det känns piss. I vissa situationer känns det som jag kanske sviker laget. Men det är bara jobba vidare. Det är match på lördag igen.

Lindgren var besviken. Destro muntrare var Kalle Holmberg.

- Otroligt kul, fan vad kul det var. Ett fullsatt Behrn arena igen efter ett par år. Riktigt fint att avsluta med en seger, säger Kalle Holmberg och fortsätter:

- Första var lite såsig från båda, vi kände lite på varandra. I andra växlade vi upp och "Tobbe" (Bjørnstad) skjuter ett otroligt hårt skott i bortre, säger Holmberg ironiskt.

Han tillägger:

- Sedan får jag chansen från straffpunkten och det var skönt att få tvåan. Sedan blir det alltid lite nervigt och de får in en boll även om de är en man mindre. Men jag tycker vi reder ut det bra.

Degerfors är åtta i superettan medan ÖSK parkerar ett pinnhål högre upp.

Örebro SK: Påhlsson, Valgeirsson, McCue, Modig, Bjørnstad - Barsoum, Crona, Shlimon, Gwargis - Holmberg, Saeid.

Degerfors: Jakobsson - Wallin, Moro, Diaby - Bouzaiene, Ohlsson, Holmén, Demirol, Mammar - Abdulla, Lindgren.

Publicerad 2024-05-14 kl 21:00