UPPSALA. Monica Jusu Bah sänkte IK Uppsala.
Då kopplar BK Häcken grepp om guldstriden.

Hammarby tappade poäng mot Linköping under lördagen i den damallsvenska guldstriden. För BK Häckens del väntade ett enklare motstånd i form av bottenlaget IK Uppsala. Ett motstånd som man bara behövde städa av för att rycka i guldstriden.

Men det blev tuffare än väntat med en frånvarande Elin Rubensson och Anna Sandberg samt en vilande Rosa Kafaji. Det dröjde dock inte länge innan man spräckt målnollan.

Hanna Wijk spelade in bollen i offensivt straffområde och Monica Jusu Bah kunde säkert trycka in bollen efter drygt tio minuter.

Häcken hade bud på mer, bland annat hade Anna Anvegård flertal chanser att utöka – men det stod alltjämt 1-0 till gästerna efter första halvleken.

Oroväckande den avslutande omgången är att Jusu Bah sedan haltade av planen. Anfallarens enda mål blev också matchens enda.

- Det var en skön och väldigt viktig vinst. Tre poäng betyder alltid mycket, säger Rosa Kafaji efter matchen.

Vinsten innebär att Häcken gör ett ryck i guldstriden. Dessutom är Djurgården i och med Uppsalas förlust nu klara för damallsvenskt spel nästa säsong.

IK Uppsala: Majasaari – Ragnarsson, Hjertberg, Gärds, Mattsson, Rombing – Johansson, Nyberg, Nowotny – Poli, Ries.

BK Häcken: Falk – Kosola, Luik, Rybrink, Wijk – Bergman Lundin, Curmark – Jusu Bah, Anvegård, Masaka – Schröder.