Bundesliga 2

Alexander Bernhardsson och Carl Johansson får spela i Bundesliga nästa säsong.
Under lördagskvällen säkrade Holstein Kiel en historisk uppflyttning.

Svenskduon Alexander Bernhardsson och Carl Johansson hade under lördagen chans att säkra uppflyttning med Holstein Kiel till Bundesliga. Allt som krävdes var en poäng hemma mot tabelltrean Fortuna Düsseldorf på Holstein-Stadion.

Och det började bra för Kiel och svenskarna, som startade den här kvällen. Redan i den andra minuten nickade Benedikt Pichler in 1-0, och därmed var hemmalaget i en bra sits.

Kiel släppte i andra halvlek in ett mål, och i slutändan blev det 1-1. Därmed blev svenskduons klubb klar för uppflyttning till Bundesliga.

Redan innan matchen var slut stormade supportrar planen, vilket gjorde att spelet pausades en kort stund, innan bollen kunde rullas igång igen. Till slut blåste domaren av, och då stormade segerrusiga supportrar planen för att fira med spelare och ledare i hemmalaget.

Kiel har tidigare varit ett högstaligalag, men sedan bildandet av Bundesliga säsongen 1963-1964 har klubben spelat på lägre nivå, men det blir det alltså ändring på till nästa säsong.

Bernhardsson anslöt till Kiel från IF Elfsborg i vintras, medan Johansson kom förra sommaren från IFK Göteborg.