Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Soloshow och insnubblat självmål - HIF till final

Allsvenskan

Soloshow, en vacker chipp och ett insnubblat självmål.
Helsingborg slog Örebro enkelt - och är klart för cupfinal.

Helsingborg vann 3—1 borta mot Örebro i den andra semifinalen i Svenska cupen och har nu chans på dubbeln; allsvenskan och cupen.

- Det var väl ingen höjdarmatch men vi vann. Spelarna har haft en förmåga att krama ur det som behövts hela säsongen, sade HIF-tränaren Conny Karlsson.

Först det allsvenska guldet. Nu har Helsingborg också skaffat sig chansen att vinna cupen. Örebro borta i semifinalen innebar inga större problem för skåningarna. Ett stabilt försvar lade grunden till segern, samtidigt som det darrade betänkligt i Örebros bakre linjer — ungefär som det gjort under hela höstsäsongen.

- Det kändes som vi hade bra kontroll på matchen, sade HIF-backen Erik Edman. Historiskt sett har vi haft svårt borta mot Örebro och vi har också haft svårt på konstgräs men i den här matchen var det inga problem. Vi ville verkligen vinna och jag tyckte att vi var lite skarpare än dem.

Annons

Självmål avgjorde Helsingborg tog ledningen redan efter 13 minuter när Alvaro Santos tråcklade in bollen bakom en totalt felplacerad John Alvbåge och det gav Helsingborg arbetsro. Örebro försökte och försökte komma fram till avslut men det ville sig inte, sista passningen hade förfärande svårt att hitta rätt.

När sedan hemmabacken Patrik Haginge stötte in 2—0 för Helsingborg efter en dryg timme var matchen avgjord.

- Vilka mål vi släpper in, suckade Örebros tränare Sixten Boström. Det här måste jag hem och titta på hur det verkligen gick till.

Bergstrand spionerade

En av åskådarna på Berhn Arena var Kalmars tränare Nanne Bergstrand. Han antecknade flitigt under matchen.

- Nyttigt att se hur lagen fungerar. Helsingborgs försvarspel avgjorde matchen, det var mycket disciplinerat genom hela matchen. Fast även Helsingborg har svagheter och jag tycker väl att jag har hittat några, ansåg han.

Annons

I årets båda seriematcher mellan Helsingborg och Kalmar har det blivit Skånesegrar, 1—0 och 2—1. Det ville givetvis Bergstrand ändra på.

- Men förra säsongen tog vi fyra poäng av dem. Om man jämför dagens Helsingborg mot när vi mött dem i serien har de lite andra forwardstyper, det är den stora skillnaden, avslutade han.

Örebro
Alvbåge, Sigbjörnsson, Haginge, Wikström, Wowoah, Nordback, Gerzic, Berger, Riski, Paulinho, Staf
Bänken: Rosendal, Astvald, Kihlberg, Yasin, Ibrahim, Wirtanen, Lushtaku

Helsingborg
Hansson, Andersson, Holgersson, Hanstveit, Edman, Thern, Mahlangu, Gashi, Bouaouzan, Sörum, Santos
Bänken: Andersson, Lydsson, Carlsen, Baffo, Skjelvik, Wahlstedt, Kvist.

Publicerad 2011-10-29 kl 16:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto