Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EM-krönikan i TV4: "Fotbollsporr"

Landslag

Nu är det dags att blicka tillbaka till sommarens stora fotbollsfest.
På måndag kl 21:00 visar TV4 sin EM-krönika.
- Jag kan utlova en stor dos fotbollsporr, berättar Patrick Ekwall, programmets producent.

Under 45 minuter får vi följa hela mästerskapet, från Sveriges uppladdning fram till den stora spanska guldfesten. Ekwall och redigerarna Johan Fredholm och Olle Lindberg har grottat ned sig i EM-arkivet och tagit sig an ett digert material.
- Vi hade kunnat göra ett program på sju timmar utan några som helst problem. Nu har vi valt att satsa på så mycket matchbilder som möjligt och bara se till att visa det man vill minnas mest. Det blir väldigt mycket fotboll, fotboll, fotboll och lite mindre snack, förklarar Patrick Ekwall.

En del nya intervjuer har gjort i efterhand och i programmet får vi bland annat höra Lasse Lagerbäck, Olof Lundh, Jesper Hussfelt, Robert Perlskog, Zlatan Ibrahimovic och Spaniens Carles Puyol ge sin syn på EM.

Annons
- Alla de har en sak gemensamt, de tyckte EM2008 var en seger för fotbollen och jag kan bara hålla med. Det är intressant att höra hur Lagerbäck känner om Sveriges insats så här i efterhand och självklart även hur Puyol upplevde Spaniens triumf.

Vilket är ditt bästa minne?
- Det går inte komma ifrån Zlatans fantastiska 1-0-mål på Grekland och hur det gula havet av svenska fans exploderade.

Gåshud?
- På en gång! Men det får jag också när jag ser och hör Turkiets osannolika vändningar i mästerskapet eller några av Hollands fantastiska mål.

Får vi se alla målen som gjordes i EM?
- Inte alla. men nästan. Det är väldigt få matcher som vi inte redovisar.
Patrick Ekwall befann sig i Österrike och Schweiz under hela EM och när han har gått igenom allt EM-material på hemmaplan så slås han av kvalitén på alla bilder som förmedlats hem till Sverige.

Annons
- Det är helt fantastiska bilder från matchproduktionerna. Som jag sa tidigare, vi hade säkert kunna visa flera timmar med bara häftiga bilder. men allt har en tidsgräns i TV och jag är mycket nöjd med 45 minuter fullständigt späckat med EM.

Måndag kl 21:00, TV4

Publicerad 2008-12-06 kl 20:33
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto