Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Done deal - Ekwall bloggar vidare på fotbollskanalen.se

Allsvenskan

Nu är det klart – Patrick Ekwall fortsätter att blogga på fotbollskanalen.se även under 2009.
- Ja, det stämmer. Vi är överens nu och det känns väldigt bra och inspirerande, säger Ekwall. Det fanns andra intressenter som hade en större plånbok, men för mig var det viktigare att försöka slutföra ett bra avtal med fotbollskanalen.se. Plattformen och antalet läsare väger tyngst i det här sammanhanget.

Patrick Ekwall började blogga i januari 2006. Det har varit dagliga texter som berört framförallt fotboll och anekdoter ur det vardagliga livet om allt från tv4-livet till att vara förälder till dottern, Wilma, 9 år.

Under 2008 blev Ekwalls blogg vald till landets tredje bästa sportblogg i omröstningen av Guldskölden, efter Markus Birro och Henrik Rydström, före Erik Niva och Robert Laul.
- Det var ett riktigt roligt och gav mig en kick framåt, vilket ibland kan behövas när man ibland hamnar i någons sorts bloggträsk och känner trycket av att försöka leverera varje dag. Det var också både överraskande och glädjande att bli trea i en omröstning på fotbollsfreakarnas egen gata, Svenska Fans. Där trodde jag att det fanns många andra namn som vägde tyngre, menar Patrick Ekwall.

Annons

Nu blir det ett fjärde år i bloggsfären och Patrick Ekwall hoppas på en utveckling av både bloggens möjligheter, språket och innehållet.
- Jag vill såklart fortsätta utöka antalet läsare och för att göra det så måste man försöka hänga med i tiden. Det handlar om att utveckla bloggens möjligheter med fler bilder och kanske en del rörligt, den möjligheten har varit begränsad men ska bli möjlig under 2009. Vi lever i en värld där bloggarna har blivit ett sätt att ”leva”, både för de som skriver och de som läser, och då är det nödvändigt att inte luta sig tillbaka, säger Patrick Ekwall.
Som kommer fortsätta att köra vidare med sin egen stil och med det språk som han känner mycket för. Det språk som bland annat skänkt oss en ny innebörd av ordet ”svårt”.
- Ha, ha…ja, det är det många som påpekar.

Annons

Så vad betyder ”svårt” för Ekwall?
- En hel del, är jag rädd. Men det är ett spännande ord som på sitt sätt är mångfacetterat. I den mening jag ofta använder ordet så betyder det något i stil med ”speciellt”. Eller ”väldigt bra”. En ”svår middag” kan exempelvis vara en väldigt bra och speciell middag.

Kommer det bli något kommentatorsfält till bloggen i framtiden?
- Jag vet inte, vi får se. Det är helt upp till mig att välja och jag har hela tiden valt bort den funktionen. Som läget är idag så tycker jag inte att de där anonyma kommentarerna ger läsaren någonting vettigt. Ett och annat bra inlägg blir det då och då, men det mesta är ju mest skräp, dumheter och helt meningslösa fjanterier. Det ger varken mig eller läsaren något mervärde. Men vi får se, kan vi hitta en väg att komma runt det dåliga så är det mycket möjligt att det blir aktuellt framöver.

Annons

Vad ska du göra nu?
- Blogga en bit…

Fotbollskanalen.se

Publicerad 2008-12-23 kl 22:48
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto