Bajen stormar mot Europa - Tekie med drömmål mot Sirius

UPPSALA. Hammarby är på väg att säkra en Europa-plats.
Efter en 3-0-seger och ett drömmål av Tesfaldet Tekie mot Sirius.
- Chanserna (till topp tre) är bättre än innan matchen, säger Bajen-tränaren Kim Hellberg med ett leende.

Kalmar FF

Hammarby sköt upp Malmö FF:s guldfest på nytt. Vid poängtapp mot Sirius under lördagen hade de himmelsblå säkrat den allsvenska titeln, men Bajen vann med 3-0 och stormar nu mot en topp tre-placering.

Sirius var annars det lag som skapade matchens första farligheter. Exempelvis brände Yousef Salech ett skottläge i den nionde minuten. Men därefter tog Bajen över och träffade stolpen (Oscar Johansson Schellhas) i den elfte minuten innan 1-0-målet kom i den 19:e minuten.

Då nickade supertalangen Bazoumana Touré in ett inlägg från Markus Karlsson. Ytterforwarden skallade även in 2-0, i den 37:e minuten, efter inspel från Montader Madjed.

I paus hyllades 18-åringen, som nu gjort åtta mål i årets allsvenska, stort av Bajens kapten Nahir Besara i Max sändning.

- Det är kul att se honom (Touré) vara tillbaka i god form. Han hade inte sina bästa dagar, men nu är han tillbaka som vi alla känner honom. Det är normalt. Det har ryktats mycket om honom till extremt stora klubbar. Men vi alla ser hur hårt han jobbar. Vi är glada så länge vi får ha kvar honom här, sa Besara.

I den andra halvleken kom sedan matchens - och kanske ett av säsongens - snyggaste mål. Från långt håll dundrade Hammarbys mittfältare Tesfaldet Tekie in 3-0 i bortre krysset i den 71:a minuten.

Resultatet innebär att tabelltvåan Bajen står på 53 poäng. Med två matcher kvar att spela (Malmö och Västerås) har man sex poäng ner till fyran Djurgården, som dock har en match mindre spelad.

- Chanserna (till topp tre) är bättre än innan matchen, säger Bajen-tränaren Kim Hellberg och ler.

- Men vi behöver ta fler poäng.

Sirius ligger nia i allsvenskan, på 40 poäng.

Matchen avbröts vid två tillfällen, på grund av inkastade föremål. Först i någon minut i första halvlek, och därefter i ungefär en kvart, efter en dryg timmes spel. Den andra gången fick Sirius ytterforward Noel Milleskog en flaska kastad på sig.

- Jag är glad att få spela och vinna, det var en tuff match men vi vann med 3-0, sa tvåmålsskytten Bazoumana Toure, via "tolken" Ibrahima Fofana, i Max.

MFF blir mästare vid seger mot IFK Göteborg på måndag.

Sirius lag: Jakob Tånnander - Henrik Rönnlöf Castegren, Patrick Nwadike, Malcolm Jeng, Jakob Voelkerling Persson (Saba Mamatsashvili 63) - Leo Walta, Adam Wikman - Noel Milleskog (Joakim Persson 63), Marcus Lindberg (August Ljungberg 63), Melker Heier - Yousef Salech.

Hammarbys lag: Warner Hahn - Hampus Skoglund, Pavle Vagic, Victor Eriksson, Shaquille Pinas (Mads Fenger 87) - Markus Karlsson, Tesfaldet Tekie - Montader Madjed (Simon Strand 72), Nahir Besara (Jusef Erabi 72), Bazomana Touré - Oscar Johansson Schellhas.