Västerås SK - IK Sirius
Västerås SK
IK Sirius

Henrik Rydström fick nöja sig med en poäng mot sitt förra lag.

Sirius tog ledningen genom Karl Larson som fick på en praktträff efter att Aron Bjarnason hittat Larson i utkanten av straffområdet, ytterbacken tog emot med höger fot och drog till med densamma. Bollen satt ribba-in bakom en maktlös Ricardo Friedrich i Kalmars mål.

Tio minuter innan halvtid kom Kalmars kvittering och det var i samband med en hörna som bollen landade hos Oliver Berg som drog till med ett skott mot mål som David Kristjan Olafsson styrde upp i nättaket.

I den andra halvleken uteblev målen och Kalmars Carl Gustafsson var besviken över hemmalagets andra halvlek.

- Vi tappar väl lite i vårt spel från första halvlek, med tålamod och vårt passningspel, vi kan skapa mer, sa han till Discovery+ efter matchen.

Sirius Christian Kouakou var desto nöjdare med den poängen som Sirius reser hem med.

- 1-1 borta mot Kalmar, det är starkt. Vi hade en matchplan som vi följde till hundra procent och det var bara att göra jobbet helt enkelt, sa han till Discovery+ efter matchen.

Kalmar reser härnäst till Solna för att gästa AIK och Sirius tar emot Degerfors hemma Studenternas IP.

Publicerad 2022-07-10 kl 19:38