Erabis drömcomeback: Slog till efter fyra minuter

Josef Erabi gick skadad under slutet av vårsäsongen.
Mot Värnamo gjorde han comeback.
Då dröjde det blott fyra minuter innan det blev nätkänning.

I slutet av april meddelade Hammarby att Josef Erabi skulle missa slutskedet av vårsäsongen på grund av en knäskada. Därefter har anfallaren fått rikta in sig på rehabträning och förra veckan kom positiva besked när Erabi återigen tränade för fullt.

När Hammarby under lördagen träningsspelade mot Värnamo på Årsta IP var det också dags för första matchen sedan skadan och det skulle visa sig bli en drömcomeback för 21-åringen.

Redan efter fyra minuters undvek Erabi sin bevakning innan han kunde skalla in ett inlägg från vänsterflanken. Men Bajen-strikern var inte färdig där och i den 40:e matchminuten rann Erabi igenom Värnamo-försvaret innan han med ett kliniskt avslut kunde utöka hemmalagets ledning.

Efter 2-0-målet kunde Värnamo förvisso reducera genom en kylig chipp från Frank Junior Agyei, men när den första halvan av matchen - som spelades i två 60-minutershalvlekar - var över hade Hammarby med sig en 2-1-ledning.

Inför den andra akten var svarade lagen för flera förändringar och det dröjde länge och väl innan det återigen skulle ringa, men i den 100:e matchminuten vek Kenan Bilalovic in från sin vänsterkant innan han prickade dit kvitteringen efter en styrning på en Hammarby-försvarare.

Målet blev matchens sista och efter 120 minuters spel skrevs slutresultatet till 2-2.

Publicerad 2024-06-29 kl 15:28