Västerås SK
Djurgårdens IF - IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ ONSDAG

Destruktivt bortalag
Har sett Division 3-lag varit mer offensiva mot allsvenska lag än vad IFK Norrköping var mot Djurgården. Men sedan kanske det har gått som det har gått. Och så är det lite så att man tager vad man haver. För att åka till Tele2 utan Arnor Sigurdsson och Christoffer Nyman som varit bärande i lagets offensiv, det är inte enkelt och då får du spela efter förutsättningarna. Norrköpings prio var att stänga till och försvara sitt straffområde, och det var till stora delar av matchen ett destruktivt bortalag. Men det gick bättre för ”Peking” än vad det gick för de där Division 3-lagen.

Glen Riddersholms lag kom till spel med en fembackslinje och i den första halvleken stängde ytterbackarna ner Djurgårdens ytteranfallare och falska nian Oliver Berg hade det inte så enkelt mot tre mittbackar.
Hemmalaget spelade långsamt och det saknades kreativitet när både Magnus Eriksson och Hampus Finndell var utanför laget och när både Rasmus Schüller och Besard Sabovic startade tillsammans med Lucas Engvall.

Två individuella misstag kostade
Om man ser till matchbilden så var det speciellt att IFK Norrköping plötsligt ledde med 2-0. Såklart bra gjort men samtidigt efter mycket slarv av hemmalaget. Först orkade inte Oliver Berg försvara utan släppte Marco Lund som då blev fri vid bortre stolpen och gjorde 1-0. Sedan Jacob Widell Zetterström som tog ett konstigt beslut och sprang långt utanför sitt straffområde och passade till Victor Lind som fick öppet mål och satte 2-0.

Fallenius borde avgjort matchen
Efter en svag och långsam första halvlek av Djurgården så blev det två byten i halvtid. Ut med Lucas Bergvall och Haris Radetinac och in med Joel Asoro och Oskar Fallenius, och därmed bort med Oliver Berg från rollen som falsk nia och ner med honom som tia, där han är bättre. Både han och laget blev snabbare och bättre. Hemmalaget fick en kanonstart på andra halvlek när Marcus Danielson nickade in 2-2 i den 48:e minuten. I stora delar av andra halvlek var det spel på Norrköpings planhalva - och chanser fanns att avgöra. Flest hade Oskar Fallenius. Tre mål kunde han ha gjort i den här matchen, men det ville sig inte i de avgörande lägena. De tre lägena han hade varit frilägen som han vid två tillfällen överlistades av Oscar Jansson och vid ett tillfälle sköt utanför.

Tacka Jansson för poängen
Oscar Jansson var bäst på plan och räddade sitt lag från förlust. Målvakten storspelade i den andra halvleken och tog bland annat två frilägen av Oskar Fallenius. Framför allt räddningen i den 83:e minuten var vass. Sabovic slog en fin passning från egen planhalva över Norrköpings försvarare och Fallenius blev fri och försökte sätta bollen vid första stolpen, men Jansson räddade.

Livet efter Sigurdsson
Arnor Sigurdsson har lämnat IFK Norrköping. Och det säger sig själv att klubben har en jättestor utmaning i att hitta en ersättare. Om man inte hittar en bra ersättare så finns det en risk att laget sjunker i tabellen. Sigurdsson bar i mångt och mycket lagets anfallsspel och lyfte sina lagkamrater och kunde avgöra matcher på egen hand.

Publicerad 2023-06-11 kl 20:18