Malmö FF
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ SÖNDAG

EUFORISK MJÄLLBY-SEGER
På Strandvallens regntunga plan var det gästerna som inledde bäst, utan att skapa någon stor målchans. Mjällby hade problem när Malmö tilläts spela ett direkt passningsspel, men en bit in på halvleken fick hemmalaget matchen dit de ville. De vann många kampsituationer, skapade farligheter på fasta och vårdade bollen väl. Elliot Strouds ledningsmål i den 33:e minuten var en pärla, och tolv sekunder in på halvlek nummer två utökade Jacob Bergström till 2-0.

Efter den chocken handlade det mesta om MFF, som började skapade målchanser på löpande band. Efter en timme gjorde MFF-tränaren Henrik Rydström ett dubbelbyte. Ut med en osynlig Erik Botheim och en haltande Anders Christiansen, in med Hugo Bolin och Taha Ali.

MFF fick fler naturliga yttrar på planen och hotet från kanterna ökade. Mjällby pressades tillbaka och Skåneklubben hade ett våldsamt tryck under de avslutande 35 minuterna. Ali vallade in reduceringen i den 80:e minuten, men Noel Törnqvist storspelade i hemmamålet. Mjällby höll undan och eufori utbröt vid slutsignalen.

En spektakulär vinst för tabelltvåan, efter en otroligt intensiv och underhållande match med många härliga dueller. MFF:s uppryckning var stark och borde resulterat i ett kvitteringsmål. Men den första timmen var bedrövlig från serieledarens sida. Var de inte beredda på att det kunde bli så här jobbigt på Strandvallen?

SENSATIONELLT MJÄLLBY-FACIT
Detta var Mjällbys tredje raka seger över Malmö. På de sex senaste matcherna mot de himmelsblå har Maif bara en förlust, och MFF kommer inte kunna vinna “dubbeln” i år heller mot gulsvart (senast det hände var 2014). Det börjar bli dags att ta det här laget på allvar. Grundspelet är urstabilt, de har kvar tyngden på fasta situationer och har adderat ett mer konstruktivt passningsspel jämfört med tidigare år. Det kommer inte räcka till någon guldstrid, men Mjällby är i högsta grad med i kampen om Europaplatserna.

MATCHENS HÄNDELSE
I en händelsespäckad match stack Strouds 1-0-projektil ut. En fantastisk prestation som lär locka ännu fler scouter till Strandvallen i sommar.

FRÅGETECKNET
Niklas Moisander opererade armen i våras efter en dråplig skada och missade mycket. Dagens insats var 38-åringens första start i årets allsvenska, men matchovanan lyste igenom. Finländaren blev bland annat alldeles för lätt passerad av Adam Ståhl i upprinnelsen till 2-0-målet.

MATCHENS BÄSTA SPELARE
3: Colin Rösler. 24-åringens starka säsong fortsätter. Mittbacken leder försvaret, är placeringssäker och stenhård i duellerna. Tillsammans med Rasmus Wikström och Tom Pettersson höll Rösler MFF:s anfallsduo anonym.

2: Elliot Stroud. Drömmålet öppnade matchen för Mjällby. Den 22-årige wingbacken fick ta stort defensivt ansvar efter halvtid men var stark även på den planhalvan.

1: Taha Ali. Inhoppet tände Malmö. 35 briljanta minuter av Ali, som ordnade MFF:s reduceringsmål och skapa oreda i hemmaförsvaret.