IK Sirius - IF Elfsborg
IK Sirius
IF Elfsborg

HAHN RÄDDADE BAJEN
Hammarby gjorde en oerhört svag första halvlek och det var Halmstad som ville mest och skapade mest. Hammarby gjorde misstag efter misstag. Slarviga bolltapp, passningar till motståndare och markeringsmissar. Det var ihåligt. Det höll på att kosta flera gånger - men Warner Hahn höll kvar sitt lag i matchen.

HELLBERGS MARKERING GJORDE HAMMARBY BÄTTRE
Kim Hellberg markerade i halvtid och plockade ut Ibrahima Fofana, som hade stora problem och var på väg att sätta sitt lag i skiten (frispelade Agnero). Formationen gjordes om. In med Pavle Vagic och så blev det fyra backar, vilket också gjorde att Markus Karlsson klev ner från mittfält till högerback Då blev det bättre. Bajen blev stabilt och Halmstad skapade inte en enda chans i andra halvlek. När hemmalaget blev stabil bakåt så kunde man bygga offensiven, och då kunde Nahir Besara dominera.

MATCHENS HÄNDELSE
Felträffen som avgjorde matchen. Förarbetet till 1-0 var fint. Markus Karlssons spelvändning. Shaquille Pinas passning in till Oscar Johansson Schellhas. Johansson Schellhas lyftning över motståndarna in i straffområdet till Bazoumana Touré. Touré som nickade till Jusef Erabi som blev helt fri precis framför målvakten. Men så kom felträffen, som ändå blev kanon. Erabi skulle sätta bollen i mål, men träffen blev fel och bollen gick åt vänster. Tur i oturen var att Touré stod där och kunde sätta 1-0. Matchens enda mål.

FRÅGETECKNET
Tränarskiftet har inte fått effekt. Var det rätt beslut att i slutet av augusti köra ett helt annat spelsätt? Den 27 augusti sparkade Halmstad sina tränare Magnus Haglund och Pelle Olsson. Efter det har laget spelat sex matcher - och inte vunnit någon. HBK har spelat oavgjort mot bottenkollegorna Kalmar FF, IFK Göteborg och IFK Norrköping. Mötena med Kalmar och Norrköping var dessutom på hemmaplan. Det är klart att i situationen som HBK befinner sig i att man hoppades på mer i just de här matcherna när man gjorde tränarskiftet. Nu blev det inte så och med tanke på att nye tränaren Johan Lindholm ännu inte har lyckats vinna en enda match, och att laget har tappat en placering, så är det så här långt ett stort misslyckande för klubben.

Lindholm har ändrat väldigt mycket i lagets spelsätt och det är nu en mer spelande fotboll med mer possession. Mot Hammarby gjorde man det väldigt bra i första halvlek och hade bud på flera mål.

Det var tydligt vad det är som Halmstad saknar. Poängspelare. Någon som kan göra att matcher väger över till segrar. Att Naeem Mohammed skadade korsbandet i somras var så klart oerhört tungt för laget. Han är fortfarande den som har gjort flest poäng i laget (fem mål och två assist). Av spelarna som startade mot Hammarby har Villiam Granath (tre mål och en assist) och Jonathan Svedberg (två mål och två assist) gjort flest poäng. Att lagets bästa poängspelare bara har gjort fyra poäng, det talar sitt tydliga språk.

Nu väntar en tuff avslutning med matcher mot Sirius, Häcken, Djurgården och AIK.

MATCHENS BÄSTA SPELARE

3: Warner Hahn. Höll kvar Hammarby i matchen och gjorde flera räddningar i första halvlek.

2: Nahir Besara. Oerhört viktig och gör saker ingen annan gör. Slog ut lagdelar flera gånger och borde ha fått någon eller några assist.

1: Pavle Vagic. Kom in och skapade ett lugn i Hammarby. Satte inte en fot fel. HBK skapade inget i andra halvlek.