IFK Göteborg
IK Sirius - IF Elfsborg
IK Sirius
IF Elfsborg

Brommapojkarna tar under lördagen emot Gais på Grimsta IP. Inför matchen skiljde det tio poäng mellan lagen i den allsvenska tabellen. Hemmalaget BP låg på en tionde plats medan Gais parkerade som sexa.

Gais gjorde en hel del förändringar i startelvan jämfört med derbyförlusten mot IFK Göterborg. In kommer målvakten Simms, mittbacken Cardaklija och anfallarna Amatkarijo och Becirovic.

Gais fick en jättechans att ta ledningen efter en halvtimmes spel. Becirovic hittade in till Henriksson som fick avsluta ohotad framför mål. Hägg-Johansson i BP-målet kunde dock sträcka ut och styra skottet till en hörna.

Båda lagen hade svårt att skapa skarpa målchanser under första 45 samtidigt som Gais höll i taktpinnen och hade mer boll.

Wilmer Odefalk fick recensera BP:s första halvlek i Max.

- Sådär, vi börjar bra första kvarten men sen tar de över och har mer boll, vi får ingen press på dem, säger Odefalk.

Gais Axel Henriksson som hade första halvlekens farligaste chans var något mer positiv till sitt lags insats.

- Hel okej ändå. Jag tycker vi har bra kontroll när vi trycker ner dem och vinner tillbaka bollen ganska lätt. Sen kanske vi inte skapar chans efter chans, men en helt okej halvlek, säger Henriksson till Max.

Den andra halvleken hann knappt börja innan BP skulle chocka Gais. Vasic fick bollen nednickad av Fritzson och anfallaren gjorde inga misstag när han kom fri med Simms. Målet innebar att Vasic gick upp i en ensam skytteligaledning på 16 mål den här säsongen.

Bara fyra minuter senare skulle Vasic återigen visa sin klass. Anfallaren vände ut och in på sin försvarare och skapade ett fritt skottläge i straffområdet. 33-åringen avslutade med ett skott rakt upp i krysset och 2-0 till hemmalaget var ett faktum.

Gais lyckades inte skrapa fram någon reducering och BP kunde hålla undan till en seger.

Texten uppdateras

Brommapojkarna: Hägg-Johansson; Jensen, Abrahamsson, Karlsson, Barslund; Fritzson, Ngouali; Odefalk, Jakobsen, Irandust; Vasic

Gais: Sims; Wängberg, Cardaklija, Beckman, Wendin; Milovanovic, Ibrahim, Henriksson; Amatkarijo, Becirovic, Lundgren

Publicerad 2024-10-05 kl 19:26