STREAMA IDAG 16:15
IK Sirius - IF Elfsborg
IK Sirius
IF Elfsborg

Redan efter bara någon blotts minuts spel fick Kalmar ett drömläge. Nahom Netabay spelades fri, men avslutade utanför.

Sedan svängde det fort.

Mjällby anföll och David Löfquist skickade in bollen till Max Fenger som nådde högst och kunde nicka in 1-0 för hemmalaget.

I den 16:e minuten kom Kalmars svar. Mjällby-försvaret slarvade och Kalmar fick en bjudning. Simon Skrabb höll sig påpassligt framme efter en felpassning och han kunde behärskat lägga in 1-1.

Strax före halvtid fick Mjällby ett drömläge. Tom Pettersson höll sig framme på ett inlägg och hade en chans att sätta 2-1, men sköt utanför.

Bara någon minut senare var det dags igen. Noah Eile nådde högst på ett inlägg, men nickade över ribban.

Mjällbys Löfquist, med första starten för säsongen, till Discovery+:

- Jag har gått och väntat på den här chansen sedan jag blev skadad, bara att gå ut och köra.

- Sista tio börjar vi steppa upp och skapa lite, vi vinner boll högre upp och sätter tryck.

Kalmars målskytt Skrabb i halvtid:

- Det är gött att få enkla mål också. Att man inte behöver jobba stenhårt varje gång för att göra mål. Det fanns en rätt stor lucka där, den måste jag sätta, säger han till Discovery+.

Lagen tryckte på för ytterligare mål - men matchen slutade 1-1.

Mjällby: Törnqvist - Eile, Rösler, Pettersson - Johansson, Gustafson, Gustavsson, Brorsson, Ståhl - Fenger, Löfquist.

Kalmar: Friedrich - Lindahl, Sätra, Sjöstedt, Olafsson - Netabay, Gojani, Pereira Sipiao - Skrabb, Rajovic, Hümmet.