IK Sirius
IF Elfsborg

Djurgårdens IF tar under söndagen emot Kalmar FF på Tele2 Arena i allsvenskan.

När Djurgården presenterade sin elva stod det klart att tränarduon Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand gör ett par ändringar gentemot 2-2-mötet med Lask Linz i Europa Conference League i torsdags.

Marcus Danielson är tillbaka och tar Miro Tenhos plats bredvid Jacob Une Larsson. Dessutom kliver Rasmus Schüller in i stället för Magnus Eriksson. Santeri Haarala, Tokmac Nguen och Deniz Hümmet startar i stället Tobias Gulliksen, Oskar Fallenius och August Priske samt att Keita Kosugi går in på Viktor Berghs bekostnad.

Efter lite mer än fem minuters spel blev Djurgårdens Deniz Hümmet sånär fri. Tokmac Nguen satte en boll i djupled mot forwarden, som såg ut att ha för avsikt att runda Samuel Brolin i FF-målet. Men Brolin bröt i sista stund.

Efter dryga 20 minuter tog KFF ledningen. Dino Islamovic höll sig framme på en hörna och satte dit 1-0 för gästerna.

- Det känns bra. Jag kommer in på en touch med lite målkänsla, sa Islamovic till Max i halvtid.

Djurgården var nära ett kvitteringsmål kort därpå. Santeri Haarala slog ett inspel mot målområdet, varpå att Vince Osuji bröt. Osujis touch var dock av svagare art och bollen slank sånär in i eget mål. Men Samuel Brolin hann rädda bollen på mållinjen.

Efter en halvtimme var det nära på nytt för Djurgården. Samuel Brolin tippade ut ett inlägg från Haarala, varpå att Gustav Wikheim kunde dra till på volley i andrasituationen. Wikheims avslut gick högt, högt över.

Med dryga tio minuter kvar till paus ropade KFF på straff. Efter en tilltrasslad situation på en hörna avslutade Osuji. Skottet täcktes av Besard Sabovic och det såg ut som att bollen träffade i handstrakten på Dif-spelaren. Domaren Joakim Östling viftade avvärjande.

Precis före paus ropade KFF på straff ännu en gång. Dino Islamovic stormade fram på ett inspel och hade Adam Ståhl i hasorna, varpå att KFF-strikern gick omkull. Islamovic gastade mot Östling, men till inget gehör. I samma veva fick Ståhl ont och Djurgårdsbacken fick handen omplåstrad.

Ställningen var 1-0 i halvtid.

- Det är en bra halvlek. Bra defensivt. De har några chanser, menvi ställer om bra. Vi ska ha en straff och ett friläge. Men det kanske är tufft på Tele2, sa Islamovic.

Djurgårdens Rasmus Schüller var besviken i paus.

- Vi måste upp i tempo. Vi måste röra på fötterna och på bollen. Nu gör vi inget att av det och det blir ganska behagligt för Kalmar, sa han till Max och fortsatte:

- Det finns plats bakom deras backlinje, men vi har inte haft tillräcklig med kvalitet när vi försökt ta oss dit.

Tränaren Kim Bergstrand:

- Det var mest de (spelarna) som pratade. Vi måste göra allting snabbare. Vi måste tänka mindre och göra mer, sa Djurgårdstränaren till Max inför den andra akten.

Djurgården gjorde 1-1 direkt efter halvtid. Lars Sætra nickade undan en hörna och på andrabollen dundrade Keita Kosugi in ett avslut bakom Samuel Brolin. Det var japanens första mål i den blårandiga tröjan.

Kort därpå hade KFF ett jätteläge. Dino Islamovic nickade ned ett inlägg och Jonathan Ring fick avlsuta från nära håll. Den tidigare Dif-spelaren sköt över.

Djurgårdens IF: Jansson - Ståhl, Une Larsson, Danielson, Kosugi - Sabovic, Schüller - Haarala, Nguen, Wikheim - Hümmet.

Kalmar FF: Brolin - Karlsson, Sætra, Osuji, Gersbach - Gojani, Romario - Ring, Skrabb, Hallberg - Islamovic.