IFK Värnamo
IFK Norrköping - IFK Göteborg
IFK Norrköping
IFK Göteborg

Ett Mjällby på sjunde plats tar emot tabelljumbon Västerås, som är i behov av varje poäng för att ta sig över rätt sida strecket.

Fem omgångar återstår och VSK har fem poäng upp till kvalplats. Matchen har avspark 15.00 på Strandvallen.

Mjällby öppnade med mest bollinnehav, och efter dryga 20 minuter kom matchens första riktigt heta läge. Ett långt inkast från Elliot Strout ledde till kalabalik i VSK:s straffområde. Bollen hamnade till sist hos Tom Pettersson, som sattes i ett kalasläge. Mittbacken försökte sig på en akrobatisk spark - men bollen susade över Brattbergs ribba.

Minuter senare spelade nyförvärvet Manasse Kusu till Abdoulie Manneh. 20-åringen tryckte av en projektil mot Brattbergs vänstra kryss, men bollen gick strax utanflör.

Och trycket skulle sedermera leda till att man satte ledningsmålet. Timo Stavitski avancerade på högerkanten och passade in till Jacob Bergström i straffområdet. 29-åringen hade inga problem att raka in 1-0, sitt sjunde mål för säsongen.

Detta målet blev även historiskt, då Bergström nu har gjort flest allsvenska mål (29) i Mjällbys historia. Han passerade Maif-ikonen Marcus Ekenberg, som står noterad för 28 allsvenska mål i Blekinge-klubben.

VSK skulle dock replikera snabbt. I minut 38 kastades ett långt inkast, där bollen till slut hamnade framför Isak Jönsson. Vänsterbacken drog till på helvolley, och Noel Thörnqvist var chanslös med solen i ögonen.

- Det blev en sådan match vi tänkte att det skulle bli, mycket fysiskt och mycket dueller. De ligger på, Mjällby är ett bra lag. Vi visste vad som väntade, sedan släpper vi in ett billigt mål, sa VSK:s målskytt Isak Jönsson till Max i paus.

Detta var Isak Jönssons blott andra start i VSK denna säsongen.

- Det är kul. Alltid kul att göra mål. Jag tränar varje dag för att gå in i laget. Det är bara att köra när man väl får chansen, och det tycker jag att jag gör.

Jacob Bergström bröt samtidigt sin måltorka, då han spelade tio mållösa matcher innan den historiska baljan mot VSK kom.

- Det var länge sedan. Det är gött, man glömmer alltid bort hur gött det är. Fint. Det är ju röven när man inte gör mål. En bra omställning och bra gjort av Timo, som använder sin speed och finess, sa han till Max.

Om att vara Mjällbys främste målskytt i allsvenskan någonsin sade strikern följande:

- Det är ju en kul grej. Till slut slår man "Eken". Nu får vi hoppas att det lossnar, sa Bergström och drog på ett garv.

Mjällby: Törnqvist - Wikström, Brorsson, Pettersson -Stavitski, Kusu, Gustavsson, Rökjaer, Stroud - Manneh, Bergström.

Västerås SK: Brattberg - Jönsson, Nsabiyumva, Granath - Bouzaiene, Linday, Ribeiro, Ahlinvi - Johansson, Granath, Boudah.