IK Sirius - IF Elfsborg
IK Sirius
IF Elfsborg

Topplaget Kalmar FF, som jagar Europaplats, ställdes mot IFK Värnamo på lördagen.

Hemmalaget på Finnvedsvallen tog ledningen av bara farten. Redan i den fjärde minuten gjorde Oscar Johansson 1-0.

KFF kom dock tillbaka. Oliver Berg dundrade in en frispark halvvägs in i den första halvleken.

Ställningen var 1-1 i paus. Kim Hellberg, tränare i IFK Värnamo, var nöjd med vad han hade sett under de första 45 minuterna.

- Jäklar vad bra vi är. Jäklar vad bra vi är, sa han till Discovery+.

Men Värnamo tappade efter paus.

Filip Sachpekidis gjorde 2-1 för KFF efter en långboll och sedan utspelade sig märkliga scener.  Precis efter avspark hamnade Wenderson snett i en duell med Carl Gustafsson. Domare Granit Maqedonci varnade brassen för andra gången i matchen och därmed fick han alltså rött kort.

Kalmar FF fortsatte trumma på och i den 69:e minuten satte Johan Karlsson dit 3-1. Det var hans första allsvenska mål i KFF-tröjan.

Matchen slutade 3-1 till Kalmar FF.

- Vi är inte så nöjda med första halvlek. Det fanns en del strukturella saker men framför allt var det hur vi tog oss an matchen rent tankemässigt. Vi tyckte det var lite jobbigt, de tyckte att var årets roligaste match och sedan skulle det vara fyrverkerier här efteråt. De ville väl vinna så det blev något kul. De tyckte allt vara kul. Vi tyckte allt var jobbigt. Vi var jävligt stela, säger KFF-tränaren Henrik Rydström till Discovery+ och fortsätter:

- Men vi hade en genomgång i paus och släppte loss i andra halvlek. Vi leder med 2-1 när de också får en utvisning. I mitt tycke borde de haft en utvisning redan i första halvlek. Efter det agerar vi jävligt vuxet.

IFK Värnamos tränare Kim Hellberg:

- Fram till utvisningen är vi ganska bra mot ett väldigt bra lag. Sedan kommer utvisningen och det som är härligt med den här gruppen är att de försöker gå upp och pressa Kalmar ändå, vilket är det bästa laget att spela bakifrån. Sedan åker vi på 3-1 och då spelar båda lagen av matchen, säger han till Discovery+.

Resultatet innebär att KFF nu har åtta raka matcher utan förlust och laget är just nu tabelltrea, vilket innebär Europaplats, på 47 poäng. Det var något som de tillresta fansen på Finnvedsvallen noterade.

"Europaspel med KFF", sjöng de på Finnvedsvallen.

KFF kan dock petas ned från tredjeplatsen beroende på hur det går för AIK och Hammarby i helgen.

IFK Värnamo parkerar på tionde plats efter att ha spelat ihop 32 poäng på 26 matcher.

IFK Värnamo: Vaitsiakhovich - Tihi, Eriksson, Vilar, Larsson - Magashy, Vindehall, Wenderson - Netinho, Antonsson, Johansson

Kalmar FF: Kindberg - Karlsson, Sätra, Sjöstedt, Olafsson - Romario, Gustafsson - Nanasi, Skrabb, Sachpekidis - Berg.

Publicerad 2022-10-15 kl 19:20