Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

LISTA: Här är allsvenskans 30 bästa värvningar

Allsvenskan

Allsvenskan är tillbaka!
Här listar Fotbollskanalen de 30 bästa värvningarna inför säsongen som väntar.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Fotbollskanalen rannsakar sig själv - rätt och fel om bästa värvningarna 2019.


OBS! Vi har tagit stor hänsyn till om spelaren sitter på ett avtal fram till sommaren, vilket gör det osäkert om den ens hinner spela några seriematcher.

Listan publicerades i mars, men har uppdaterats inför helgens uppskjutna premiär.

30. Erik Israelsson, 31, från Vålerenga till Kalmar (i sommar)
Kommentar: Mittfältaren blir spelklar först den 1 augusti men lär i och med den uppskjutna säsongen hinna spela många matcher. Veteranen håller en bra allsvensk nivå när han är som bäst och han lär kunna bidra med en hel del till ett ungt KFF.

Annons

29. Patrik Wålemark, 18, mittfältare - från Qviding till Häcken
Kommentar: Talangen har redan hunnit spela två säsonger i Qvidings A-lag och yttern gjorde tolv mål i fjol. Ett köp av ett framtidsnamn som kan visa sig få betydelse redan i år.

28. Leo Bengtsson, 21, mittfältare - från Hammarby till Häcken
Kommentar: Knackade länge på dörren till Hammarbys startelva, men lyckades aldrig riktigt slå sig in. Nu får yttern chansen att bevisa att han har kvalitet nog för att leverera i ett allsvenskt topplag. 

27. Eric Björkander, 23, back - från Sundsvall till Mjällby
Kommentar: Ett smart drag av nykomlingen att värva tillbaka mittbacken, som mycket väl skulle kunna vara redo för större uppgifter än så här. Har gjort det bra i ”Giffarna” de senaste åren.

26. Leo Väisänen, 22, back - från Den Bosch till Elfsborg

Annons
Kommentar: Förre AIK-spelaren Sauli Väisänens lillebror slogs om en plats i Finlands EM-trupp till sommaren, innan mästerskapet sköts upp, och efter 45 matcher i den nederländska andraligan vore det logiskt om han kan bli en förstärkning för Elfsborg i mittlåset.

25. Jakob Haugaard, 27, målvakt - från klubblös till AIK
Kommentar: Dansken har Premier League-matcher på meritlistan men har inte spelat mycket alls under de senaste åren. Är just nu skadad. Det finns frågetecken, men kommer Haugaard upp i nivå lär han vara en av seriens bättre målvakter.

24. Rasmus Jönsson, 30, forward - från Buriram United till Helsingborg
Kommentar: Återvänder till HIF - igen. För ett Helsingborg som ska bygga om med Olof Mellberg vid rodret kan en spelare som Jönsson, tillsammans med Andreas Granqvist, skapa en viktig ryggrad. En kvalitetsspelare när han är i form.

Annons

23. Alexander Bernhardsson, 21, mittfältare - från Örgryte till Elfsborg
Kommentar: Gjorde stor succé under sin debutsäsong för Öis i fjol, efter flytten från division 2-klubben Sävedalen, och fortsätter Bernhardsson utvecklas i samma takt kommer han inte ha några problem med att prestera på allsvensk nivå. 

22. Kennedy Igboananike, 31, forward - från klubblös till Sirius
Kommentar: Forwarden har stått utan klubb sedan han lämnade saudiska Al-Hazm i somras men är en pålitlig målskytt i allsvenskan. Ett stort offensivt ansvar lär vila på Igboananikes axlar i Uppsala-laget.

21. Mamudu Moro, 25, forward - från Helsingborg till Mjällby
Kommentar: Forwarden har återvänt till Listerlandet och den lurige ghananen kan komma att ställa till det för många försvar i år. Moro gjorde fyra mål i svenska cupens gruppspel.

Annons

20. Alexander Jallow, 22, back - från Jönköpings Södra till IFK Göteborg
Kommentar: Högerbacken gillar att flyga fram längs kanten och imponerade i J-Södra förra året. Har slagit sig in i U21-landslaget och ser ut att kunna passa in fint i Poya Asbaghis spelsätt. 

19. Erick Otieno, 23, back/mittfältare - från Vasalund till AIK
Kommentar: Här snackar vi snabbhet. Kenyanen som plockats in från samarbetsklubben Vasalund i division 1 kommer behöva tid att anpassa sig till en högre nivå, men när han får ordning på grejerna och AIK lyckas utnyttja hans spetsegenskaper kommer det att bli åka av på vänsterkanten.

18. Eric Smith, 23, back/mittfältare - från Gent till IFK Norrköping (lån)
Kommentar: Smith är en bra allsvensk spelare och att han nu ska tillbringa året i Peking kan bli nyttig för IFK, som riskerar att tappa flera nyckelspelare under säsongen (exempelvis Sead Haksabanovic och Simon Thern)

Annons

17. Nahir Besara, 29, mittfältare/forward - från Pafos till Örebro SK
Kommentar: Vänder tillbaka till allsvenskan från Cypern. I toppform är han troligtvis ÖSK:s bäste spelare. Besara har potentialen att vara en vass poängspelare.

16. Alexander Farnerud, 36, mittfältare/forward - från Helsingborg till IFK Göteborg
Kommentar: Självklart ska ett stort frågetecken sättas runt Farnerud med tanke på hans skadehistorik och ålder, men hans grundkvalitet räcker långt i allsvenskan. Väldigt långt. Lyckas Blåvitt maximera Farnerud och spela honom i rätt matcher för att balansera saker och ting belastningsmässigt kan han komma att bidra mycket.

15. Paulos Abraham, 17, forward - från Brommapojkarna till AIK
Kommentar: En kvick och kreativ talang som visat upp sig från sin bästa sida i svenska cupens gruppspel. Jagades av Feyenoord. Kan mycket väl få en hel del speltid i AIK, där konkurrensen om de tre forwardsplatserna inte är mördande.

Annons

14. Gustav Ludwigson, 26, forward - från Örgryte till Hammarby
Kommentar: Superettans bästa spelare förra säsongen? Den kraftfulle forwarden har många bra spelare att tampas med om en startplats, men lyckas han slå sig in och bli en del av Bajens enorma offensiv kan poängen bli många och prestationerna starka.

13. Jonathan Levi, 24, mittfältare/forward - från Rosenborg till IFK Norrköping
Kommentar: Har dragits med en hel del skadebekymmer men så länge Levi får ordning på de bitarna kommer han bli sevärd i Peking. Han besitter tekniska kvaliteter som räcker långt i allsvenskan.

12. Jasse Tuominen, 24, forward - från Bate Borisov till Häcken
Kommentar: Finländsk landslagsman som skulle ha spelat EM i sommar. 60 tävlingsmatcher för Bate Borisov skvallrar om kvalitet. Kan spela på flera av Häckens offensiva positioner.

Annons

11. Kalle Holmberg, 27, forward - från IFK Norrköping till Djurgården
Kommentar: Tidigare allsvensk skyttekung som inte riktigt levererade i Peking i fjol. Kan användas både som nia och tia i Djurgården. En av seriens bättre forwards när han får det att klaffa.

10. David Batanero, 31, mittfältare - från Sundsvall till Mjällby
Kommentar: Visst, Bataneros fjolårssäsong bestod inte bara av bra prestationer, men det finns en anledning till varför stora klubbar i allsvenskan ryckt i honom tidigare. Fördelar boll som få andra i serien och lyckas Mjällby få fram hans spetsegenskaper kan den här värvningen visa bli skillnaden mellan nytt allsvenskt kontrakt eller inte.

9. Alexander Søderlund, 32, forward - från Rosenborg till Häcken
Kommentar: 32 A-landskamper för Norge, spel i Saint-Etienne och tidigare skyttekung i Rosenborg. Får Häcken allt att klaffa för Søderlund kan han bli en av seriens bästa spelare och vinna skytteligan. Då måste han dock höja sig jämfört med senaste säsongerna i Rosenborg, som varit mellanmjölk.

Annons

8. Johan Larsson, 29, back - från Bröndby till Elfsborg
Kommentar: Har en mindre lyckad period i Bröndby och franska Guingamp bakom sig men Johan Larsson var en av allsvenskans toppspelare när han lämnade 2015 och att Elfsborg nu får tillbaka honom när han är 29 år… här finns något att bygga laget runt.

7. Abdul Khalili, 27, mittfältare - från Kasimpasa till Hammarby
Kommentar: Den centrale mittfältaren har tidigare varit en del av det svenska A-landslaget, dit han vill tillbaka, och 135 matcher i turkiska högstaligan talar sitt tydliga språk. Khalili är en klassvärvning för en allsvensk klubb.

6. Ebenezer Ofori, 24, mittfältare - från Stuttgart till AIK
Kommentar: Årets mittfältare i allsvenskan 2015 och han visade fin form i flera cupmatcher under våren. Ofori kommer lyfta upp AIK:s centrala mittfält en nivå till.

Annons

5. Isaac Kiese Thelin, 27, forward - från Anderlecht till Malmö (lån)
Kommentar: Det är bara ett lån över 2020 men det här är en forward som nyligen var en del av det svenska A-landslaget och som senast han spelade för MFF var briljant. I form ska Kiese Thelin vara en av seriens bästa forwards. 

4. Paulinho, 34, forward - från Hapoel Be’er Sheva till Hammarby
Kommentar: En av allsvenskans bästa spelare under den senaste femårsperioden som Bajen nu kunde få utan att betala någon övergångssumma. Skadeproblematiken är alltid ett frågetecken runt Paulinho men så länge han är frisk kommer han vara ett supervapen i Hammarbys starka offensiv. 

3. Jakob Johansson, 29, mittfältare - från Rennes till IFK Göteborg
Kommentar: Utan ovissheten när han kan göra sin första match och de tidigare skadeproblemen hade han varit given etta på den här listan (och troligtvis aldrig återvänt till allsvenskan). En klasspelare som skulle kunna vara blåvit i många år framöver. Landslagsspelare när han är i form.

Annons

2. Ola Toivonen, 33, forward - från Melbourne Victory till Malmö FF
Kommentar: För två år sedan levererade han i landslaget och under sin tid i Australien har Toivonen presterat fina siffror. Klarar forwarden av att hålla den nivån som svenska fotbollssupportrar är vana vid att se honom på så råder det ingen tvekan om att han är en av allsvenskans bästa spelare.

1. Sead Haksabanovic, 21, forward - från West Ham till IFK Norrköping
Kommentar:
Att Norrköping skulle lyckas öppna upp plånboken tillräckligt mycket för att köpa loss Haksabanovic var det nog inte särskilt många som trodde på. Den offensive stjärnan är en av allsvenskans bästa spelare och själva affären kan bli något utöver det vanliga, om Haksabanovic fortsätter att prestera och sedan säljs för ännu större pengar.

OBS! Vi har tagit stor hänsyn till om spelaren sitter på ett avtal fram till sommaren, vilket gör det osäkert om den ens hinner spela några seriematcher.

Annons

Listan publicerades i mars, men har uppdaterats inför helgens uppskjutna premiär.

Publicerad 2020-06-14 kl 08:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS