IFK Norrköping, som är i kris, bortaspelade under söndagen mot jumbon Västerås SK i ett bottenmöte i allsvenskan.

Den sportsliga krisen har medfört konsekvenser i Peking. Nyligen rapporterade NT att medlemmarna i föreningen hade kallat till ett extrainsatt årsmöte - med syfte att byta ut valberedningen.

När startelvorna presenterades stod det klart att Moutaz Neffati gjorde sitt första allsvenska framträdande denna säsongen. I övrigt ställde Andreas Alm upp med en sedvanlig elva - med bland andra "Totte" Nyman och Arnor Traustason i det främre ledet.

VSK, å sin sida, ställde upp med samma elva som i klubbens förra allsvenska match mot Häcken.

Hemmalaget öppnade starkast och var nära att komma igenom Pekings försvar vid ett flertal tillfällen. Men det var IFK Norrköping som fick matchens första heta lägen. Efter tolv spelade minuter sökte Hammershøy-Mistrati Christoffer Nyman i straffområdet - och bollen styrdes nästan in i egen kasse av Frederuc Nsabiyumva. Vid den efterföljande hörnan var Sigugeirsson nära att knorra in bollen i krysset med vänsterfoten.

Nygamle målvakten Mitov Nilsson tvingades sedermera till två svettiga räddningar. Först sköt Abdelrahmen Bouda från en bit utanför straffområdet, men Peking-keepern stötte ut bollen till en hörna. Minuter senare avlossade Daniel Ask en tungt projektil - men Mitov Nilsson stod för en ny, stabil räddning.

Med bara ett par minuter kvar av den första halvleken fick Peking en frispark precis utanför straffområdet. Men Arnor Traustason, som har för vana att pricka in frisparkar, träffade muren. Ställningen var alltjämnt 0-0 när domaren blåste av för halvtidsvila.

Säsongsdebutanten Moutaz Neffati i halvtid:

- Jag har kommit in i det bra, så det är bara att fortsätta. Jag tar arbetet som krävs, och tre poäng ska med hem, sa han till Max, och fortsatte:

- Vi måste hålla bollen mer och få till längre anfall om vi ska göra mål i den andra halvleken.

VSK:s Marcus Linday:

- Ingen jättehalvlek av oss. Vi måste höja oss. Peking ligger lågt och gör det bra stundtals, så vi har inte så mycket ytor, sa han till Max.

Om vikten av ångestmatchen sade 21-åringen följande:

- Det är superviktiga poäng på spel, och det känns i luften att inget av lagen vill göra några misstag.

Pekings tränare Andreas Alm gav sin syn på den första halvleken.

- VSK inleder matchen med ett par vändningar ut på vår vänstersida, och det är omöjligt att stoppa när vädningen kommer. Men jag tycker att vi försvarar oss bättre och bättre ju längre halvleken gick. Vi har vunnit bollen flera gånger och har både omställningar och ett anfallsspel som ställer krav på Västerås.

Det var VSK som inledde den andra halvleken piggast. Västmanlänningarna ångade på - och efter bara ett par minuter var man nära att göra ett drömmål. Herman Magnusson avlossade på halvvolley - men bollen smet precis utanför Mitov Nilssons vänstra kryss.

Och ledningsmålet kom till slut för VSK. Efter en bra period slog Ask ett inlägg - och bollen hamnade till slut hos Abdelrahmen Boudah som skyfflade upp bollen i nättaket.

Nattsvart för Peking, som vid tillfället befann sig på sistaplatsen.

Men östgötarna replikerade direkt.

Christoffer Nyman vann bollen högt upp i plan och serverade Vito Hammershøy-Mistrati - som lite turligt fick in den förlösande kvitteringen. Peking klev därmed upp från jumboplatsen i allsvenskan.

Carl Björk fick sedermera två jättelägen mot slutet av den andra halvleken - men 24-åringen brände båda.

Ångestmötet gick, trots många chanser, mot ett kryss.

Men sista ordet var inte sagt, utan VSK tog istället ledningen i minut 90. Herman Magnusson, som nästan gjorde ett drömmål tidigare i matchen, avlossade på halvvolley igen. Han fick en drömträff och bollen seglade rakt upp i krysset. Detta var hans första allsvenska mål.

"Totte" Nyman var nära att kvittera i minut 98 när han kom fri och rundade Fagerström, men avslutet gick tätt utanför.

Mötet slutade till slut 2-1 till hemmalaget, och Peking ligger i och med resultatet nu sist i allsvenskan.

Christoffer Nyman var uppgiven efter slutsignalen.

- Det är väldigt tungt när de gör mål i 90:e. Han får en otrolig träff, så det är tunga känslor, sa han till Max.

- Jag tycker vi ligger bra i positionerna, men sedan kommer ett sådant skott. Vi har lägen i slutet men gör inte mål, så det är otroligt tungt, fortsätter Nyman.

Den stora hjälten Herman Magnusson var både nöjd med sitt mål och matchens utgång.

- Det var kul att få göra ett sådant första mål i allsvenskan, superroligt, säger han till Max, och fortsätter:

- Det kanske inte är vår bästa match, men dessa matcher är viktigast när man slåss där nere. Superviktig vinst.

Magnusson gjorde, som tidigare nämnt, nästan ett drömmål tidigare i matchen, då också på halvvolley. Men istället kom drömträffen i matchens slutskede - när VSK behövde det som mest.

- Det första läget var bra, så det var kul att sätta dit den andra volleyn, avslutar Magnusson.

IFK Norrköping har nu spelat åtta allsvenska matcher i rad utan att vinna. Östgötarna placerar sig på en tung sistaplats i allsvenskan, på samma poäng som VSK, men med sämre målskilllnad.

Västerås SK: Anton Fagerström - Herman Magnusson, Frederic Nsabiyumva, Mikael Marques - Eylas Bouzaiene, Daniel Ask, Marcus Linday, Alexander Thonglalad Warneryd - Matteo Ahlinvi, Viktor Granath, Abdelrahmen Boudah.

IFK Norrköping: David Mitov Nilsson - Marcus Baggesen, Max Watson, Isak Ssewankambo, Anton Eriksson - Ismet Lushaku, Arnor Traustason - Isak Andri Sigugeirsson, Vito Hammershøy-Mistrati, Moutaz Neffati - Christoffer Nyman.