Nytt bakslag för Peking - efter "spökmål" mot Sirius

IFK Norrköping har inte vunnit sedan början av augusti.
På torsdagen förlorade man mot Sirius - efter ett "spökmål" i den första halvleken.
- Ja, den där är ju inne. Det är väl inget snack om det?, sa spökmålskytten Moutaz Neffati till Max.

IF Elfsborg

På torsdagskvällen tog IFK Norrköping, som alltjämt är indraget i bottenstriden, ett mittenplacerat IK Sirius i allsvenskan på Platinumcars Arena.

"Peking" öppnade matchen piggt och radade tidigt upp ett par halvchanser. Tim Prica, som åter var i startelvan efter sin skadefrånvaro, försattes så när i ett friläge under matchens linda. Strax efter fick 22-åringen ett bra läge - men skottet gick högt över.

Men det var IK Sirius som skulle dra det längsta strået i matchens inledning.

Yousef Salech jobbade ner en boll till Melker Heier, och 23-åringen tryckte av. Skottet var inte särskilt hårt, men eftersom bollen ändrade riktning till följd av att Dino Salihovic fick en fot på den ställdes David Mitov Nilsson totalt.

Bollen smet in via den främre stolpen, och bortalagets ledning var ett faktum.

Pekings jakt på en kvittering var i görningen, och bara några minuter senare hade Arnor Traustason en projektil i stolpen.

Med dryga tio minuter kvar ropade IFK Norrköping på mål när Moutaz Neffati kom högst upp vid en hörna och drog iväg en nick. Bollen såg, av bilderna att döma, ut att vara över linjen och Curva Nordahl exploderade.

Men domare Granit Maqedonci tyckte annat, och målet blev inte godkänt. Detta ledde till att vilda protester utbröt från IFK Norrköpings spelare. Dessutom syntes Andreas Alm vara märkbart frustrerad.

I sändningen kunde man höra Alm säga följande:

Det är bra om ni dömer mål när bollen är inne. Det är en jättebra grej.

Strax efter spökmålet hade Sirius ett skott i stolpen. Men när domaren blåste av halvleken var ställningen alltjämt 1-0 till Uppsala-gänget.

Spökmålskytten Neffati var säker i halvtid: bollen var inne.

- Den är inne, det är inget snack om saken. För mig är det inga konstigheter. Jag har inte sett tillbaka på det, jag vet inte om den är inne eller inte. Men domaren säger att den inte är inne, sa han till Max.

20-åringen fick sedan se bilderna från situationen, vilket gjorde honom än mer övertygad om att målet skulle godkännas.

- Ja, den där är ju inne. Det är väl inget snack om det?

I övrigt var han inte särskilt nöjd med halvleken.

- Det är bara att fortsätta, men vi behöver korrigera lite. De kommer alldeles för fria, så det är det vi behöver tänka på. Sedan är det mycket individuella misstag, där kan vi höja oss.

Sirius målskytt Melker Heier var inte heller vidare nöjd, trots ledningen.

- Den (halvleken) är lite flängig, jag tycker inte vi får ordning på bollen så många gånger. Vi känns stressade. Vi har ytor att spela på, men många gånger skickar vi den bara. Så jag önskar lite mer kontroll. Men vi leder, så vi tar med oss det, sa han till Max.

Den andra halvleken var tämligen uddlös och de heta målchanserna lös med sin frånvaro. Men med knappa kvarten kvar skulle IK Sirius skaffa sig marginal. Leo Walta tryckte av på helvolley utanför straffområdet vid en hörna - och David Mitov Nilsson lyckades inte hålla ifrån.

2-0 till Sirius med tio minuter kvar, alltså.

Ett tappert försök till slutforcering ägde rum från Pekings håll, men när domaren stoppade pipan i munnen och blåste av matchen hade Sirius vunnit matchen med två mål mot noll.

Dessutom var det för andra matchen i rad som IFK Norrköping fick ett bortdömt mål på felaktiga (?) grunder. Förra veckan, i matchen mot HBK som slutade 0-0, trodde Vito Hammershøy-Mistrati att han hade avgjort matchen. Men domaren dömde då att bollen vidrörde danskens hand dessförinnan, något som Hammershøy-Mistrati inte höll med om.

Detta innebär att IFK Norrköping fortfarande parkerar på tolfteplatsen i den allsvenska tabellen. Man har samtidigt inte vunnit i allsvenskan sedan den 10 augusti, då man segrade mot jumbon VSK på hemmaplan.

Sirius kliver, i och med vinsten, upp på åttondeplatsen.

IFK Norrköping ställs härnäst mot IFK Göteborg i ett bottenmöte på hemmaplan. Matchen sparkar igång på söndag, 16.30.

Sirius möter Elfsborg, också på söndag.

- Vi fick inte tre poäng, och just nu känns det skit. Det känns väl ändå som att det är ganska jämnt, de lyckas få in bollen. Jag tror också vi gör det i den första halvleken, men jag vet inte. De är helt enkelt vassare än oss där framme, sa Tim Prica till Max efter slutsignal.

Detta var, som skrivet tidigare, för andra matchen i rad som IFK Norrköping fick ett tveksamt bortdömt mål.

- För att vara helt ärlig tycker jag det är helt sjukt. Det är två matcher i rad nu, och det är två mål som inte döms för oss. Jag förstår inte, jag tycker det är för dålig nivå, fortsatte Prica.

IFK Norrköping: Mitov Nilsson - Kalley, Watson, Eriksson, Salihovic - Ceesay, Traustason - Shabani, Hammershøy-Mistrati, Nefati - Prica.

IK Sirius: Tånnander - Widgren, Jeng, Castergren, Voelkerling Persson - Vikman, Walta - Heier, Lindberg, Milleskog - Salech.