STREAMA PÅ LÖRDAG
Mjällby AIF - Västerås SK
Mjällby AIF
Västerås SK

Varbergs Bois ställdes under söndagen mot Malmö FF på hemmaplan i allsvenskan. Varberg jagade en seger för att ta sig upp på säker mark i tabellen i en kamp mot Degerfors.

Ola Toivonen föddes och växte upp i Degerfors och det var också där hans fotbollskarriär startade, under söndagen gjorde han sin förra klubb en stor tjänst i botten av tabellen när han sänkte Varberg med ett hattrick.

I slutet av den första halvleken tog Malmö ledningen genom Ola Toivonen som nickade dit ledningsmålet.

Sedan gick det undan i den andra halvleken och även om Jon Birkfeldt smet emellan med ett mål så fullbordade Degerfors-sonen sitt hattrick efter mål i minut 52 och 55. Malmö gick då upp i en 3-1 ledning.

Malmö FF vann till slut matchen med hela 5-2.

- En trevlig kväll och efter den här perioden vi haft så känns det väldigt skönt att ta tre poäng, säger Ola Toivonen efter sin sista bortamatch i karriären till Discovery+.

Ola Toivonen forsätter:

- Det brann i telefonen igår efter att de (Degerfors) hade fått 0-0. De tyckte väl att jag behövde steppa upp.

Nu är Varberg två poäng bakom Degerfors med en omgång kvar att spela.

I den sista omgången ställs Varberg mot Sirius på bortaplan medans Degerfors möter Ola Toivonens Malmö FF.

Laget som får kvala från allsvenskan ställs mot Östers IF som under söndagen blev klara som tabelltrea i superettan.

- Vi har alla möjligheter att vinna den matchen (sista omgången), det är bara glömma detta. Nästa match ska tre poäng in, säger Jon Birkfeldt till Discovery+ efter matchen.

Varbergs Bois: Andersson - Boman, Lindner, Birkfeldt, Carlsson, Liljenbäck - Tranberg, Le Roux - Lushaku, Simovic, Johansson.

Malmö FF: Dahlin - Beijmo, Chalus, Hadzikadunic, Rieks - Pena, Larsson, Zeidan - Gall, Toivonen, Buya Turay.