Salétros hjälte med klassmål - AIK tog tre blytunga poäng

STOCKHOLM. AIK tog tre blytunga poäng.
Mjällby besegrades med 1-0 och nu är laget fyra poäng över kvalplatsen.
- Det handlar om att vinna, säger AIK:s Benjamin Tiedemann Hansen i Discovery+.

AIK var klart bäst i den första halvleken och Mjällby hade svårt att skapa chanser.

Och det mesta kom att handla om Anton Saletros.

Efter sju minuter slog Saletros en frispark som nickades ut ur straffområdet, till Taha Ayari som klippte till direkt, men över.

Två minuter senare fick Saletros ett bra läge och och försökte böja in bollen i bortre stolpen, men den gick tätt utanför Noel Törnqvists högra stolpe.

Mjällbys enda chans i den första halvleken kom efter tolv minuter. Noah Eile drev upp boll till AIK:s straffområde och klippte till, men Kristoffer Nordfeldt räddade till hörna.

Efter 20 minuter var Ayari på väg att slarva bort en boll strax utanför Mjällbys straffområde och skulle precis försöka hinna ta tillbaka den när Colin Rösler onödigt drog ner honom. Saletros klev fram och skruvade upp frisparken i Törnqvist ena kryss. 1-0.

Tio minuter senare var det nära 2-0. Bersant Celina tog en bra löpning i djupet och hann först in i Mjällbys straffområde och satte in bollen till Ioannis Pittas som blev helt fri framför mål, men Törnqvist svarade för en jätteräddning.

Efter 45 minuter slarvade Rösler igen och gav bort bollen till Pittas som snabbt uppfattade att Törnqvist var långt ute och klippte till direkt, men bollen gick utanför.

I halvtid sa Saletros så här till Discovery+ om sin frispark:

- Det var bara att sikta på ena krysset och få en bra träff, och det fick jag.

Han tyckte muren var märkligt uppställd.

- Ja jag tycker att han borde ha stått åt andra sidan, så jag var tvungen att curla i andra hörnet. Nu öppnade han upp för första så det blev svårare för honom att ta den.

Den andra halvleken var jämnar och båda lagen hade väldigt svårt att skapa chanser. Den bästa hade Mjällby i den 66:e minuten när Leo Walta fick bollen strax utanför AIK:s straffområde och testade skott, men bollen smet förbi Nordfeldts högra stolpe.

AIK bevakade sin ledning och gjorde det bra. Hemmalaget vann med 1-0 och tog tre viktiga poäng.

- Det handlar om att vinna. Det var helt okej spel i första halvlek. I andra halvlek var det inte särskilt rolig fotboll att titta på. Men det var tre poäng, säger AIK:s Benjamin Tiedemann Hansen till Discovery+.

Med fyra matcher kvar har AIK 31 poäng. Brommapojkarna har en match mindre spelad och är på kvalplats med 27 poäng.

Mjällby har 34 poäng.

AIK: Kristoffer Nordfeldt - Benjamin Tiedemann Hansen, Alexander Milosevic, Sotirios Papagiannopoulos, Erick Otieno - Anton Saletros, Abdihakin Ali - Rui Modesto, Taha Ayari, Bersant Celina - Ioannis Pittas.

Mjällby: Törnqvist - Eile, Rösler, Brorsson - Johansson, Gustavsson, Ståhl - Petersson, Walta - Johansson, Fenger.