STREAMA IDAG 16:15
IK Sirius - IF Elfsborg
IK Sirius
IF Elfsborg

Mjällby har inlett allsvenskan med tre vinster, ett kryss och en förlust mot Hammarby. Med den inledningen placerade man sig inför matchen på tio poäng i tabellen.

Under söndagen tog Mjällby emot Helsingborg hemma på Strandvallen. Gästerna hade en vinst, ett kryss och tre förluster.

Helsingborg tog ledningen i matchen. Med ett välplacerat skott utifrån kunde Armin Gigovic sätta gästernas första mål för matchen. Men ledningen varade inte länge.

Bara tre minuter senare tog sig Mjällbys Carlos Gracia igenom Helsingborgsförsvaret och kvitterade förbi Helsingborgs målvakt Kalle Joelsson.

- Det känns som att vi är med i matchen men vi släpper in två enkla mål, säger Helsingborgs Ali Suljic till Discovery+.

1-1 stod sig till halvtid.

Anthony van den Hurk hade ett fint läge i första halvlek och i andra halvlek närmade han sig ytterligare. Men Mjällbys målvakt Samuel Brolin räddade och van den Hurk väntar fortfarande på säsongens första mål.

David Löfqvist byttes ut i minut 67 och Silas Nwankwo kom in på planen. Med knappt tio minuter kvar av matchen gjorde Nwankwo 2-1 på egen hand när han sprang ifrån Helsingborgs försvar.

- När du får en chans så tar du den, säger Nwankwo till Discovery+ efter matchen.

Nwankwo såg ut att kunna göra en repris på 2-1-målet när han satte fart mot en ensam Joelsson. Men skottet gick utanför.

Matchen slutade 2-1 till Mjällby som tog sin tredje raka seger på Strandvallen. Söndagens vinst mot Helsingborg gjorde också att Mjällby har gjort sin bästa säsongsstart i allsvenskan någonsin.

Mjällby: Brolin - Eile, Gracia, Kricak - Ståhl, Gustavsson, Wörts, Rosengren, Persson - Löfqvist, Wiedesheim-Paul

Helsingborg: Joelsson - Tsouka, Suljić, Weberg, Davidsen - Lingman, Ejupi, Gigović - Jönsson, van den Hurk, Ali

Publicerad 2022-05-01 kl 16:58