IFK Värnamo
Västerås SK
Djurgårdens IF - IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ ONSDAG

IFK Norrköping kom till start med anfallsstjärnan Christoffer Nyman på bänken och valde att ställa upp med en fembackslinje.

I den första halvleken hade Djurgården mest boll men när man inte skapade chanser framåt och bjöd på individuella misstag bakåt så straffade det sig.

Efter 27 minuter slog Victor Lind ett inlägg från vänster, Oliver Berg gick inte för fullt och släppte Marco Lund som blev fri vid bortre stolpen och satte 1-0.

Djurgården fortsatte att ha mycket boll och efter 33 minuter kom en bra chans.Rasmus Schüller slog in bollen i straffområdet till Lucas Bergvall, men han var för långsam och Daniel Eid kunde bryta.

Minuten senare bjöd Djurgården på ett nytt misstag som straffade sig.

Jacob Widell Zetterström missbedömde en situation och gick för långt ut, trots att Marcus Danielson såg ut att ha kontroll, och rensade rakt på Lind som fick öppet mål från mitt på hemmalagets planhalva - och så var det 0-2.

Men Djurgården kom in i matchen - efter ett självmål.

Efter 39 minuter slog Elias Andersson en frispark från höger, Andri Lucas Gudjohnsen skarvade och förlängde bollen in i eget mål, 1-2.

Djurgården gjorde två byten i halvlek och in kom Joel Asoro och Oskar Fallenius, och ut gick Haris Radetinac och Lucas Bergvall.

Och hemmalaget fick en perfekt start på den andra halvleken.

Efter 48 minuter nickade Marcus Danielson in 2-2 efter en hörna.

Nu tog Djurgården över helt och det var i princip spel på bortalagets planhalva.

Efter 52 minuter borde det ha varit 3-2. Elias Andersson slog en fin boll till Wikheim i djupet som spelade in till Fallenius som blev helt fri framför mål, men avslutade utanför.

Och Fallenius fick fler chanser.

Efter 75 minuter hittade Berg fint till Fallenius som fick ett jätteläge och klippte till direkt, men Oscar Jansson stängde igen vid sin första stolpe.

Åtta minuter senare fick Fallenius nästa läge. Besard Sabovic slog en perfekt passning från egen planhalva och över bortalagets försvar så att Fallenius blev fri och klippte till, men Oscar Jansson gjorde återigen en jätteräddning.

Matchen slutade 2-2, och därmed är Djurgården på femte plats, medan Norrköping är på åttonde plats i allsvenskan.

- Vi gjorde en för dålig första halvlek för att vinna. Även om andra halvlek var mycket, mycket bättre, så var första halvlek alldeles för dålig. Vi kladdade lite för mycket med bollen och det var för mycket enkla bolltapp. De straffade oss på en omställning och en hörna. Vi hade chanser att avgöra i andra halvlek, men totalt sett var det inte tillräckligt bra, säger Danielson till Discovery+ och fortsätter:

- Man är aldrig nöjd när man inte vinner på hemmaplan. Vi hade 2-2 innan det hade gått 50 minuter, så vi hade nästan 45 minuter på oss med tillägg att göra ett till mål, så det är absolut inte okej.

Lagkamraten Victor Edvardsen är också besviken efteråt.

- Första 30 var inte tillräckligt bra, då vi låg under med 2-0. Det var uppförsbacke direkt, och sedan var det stundtals ganska bra, men inte tillräckligt för att vinna, säger han till Discovery+.

Peking-tränaren Glen Riddersholm är i sin tur nöjd efteråt.

- Bra poäng för Norrköping. Mentalitetspoäng. Vi har haft en tuff vecka med några avstängningar och "Totte" (Christoffer Nyman) skadad. Det var en drömstart med 2-0, säger tränaren under presskonferensen.

Efter sommaruppehållet ställs Djurgården mot Varberg hemma den 2 juli, medan Peking spelar mot Häcken hemma samma dag.

Djurgårdens IF: Widell Zetterström - Johansson, Löfgren, Danielson, Andersson - Sabovic, Schüller, Bergvall - Radetinac, Berg, Wikheim.

IFK Norrköping: Jansson - Eid, Lund, Gunnarsson, Eriksson, Kalley - Traustason, Ortmark, Hammershøy-Mistrati - Lind, Gudjohnsen.