TV: Djurgårdens missräkning - Kalmar vände och vann

Difs gamle guldhjälte, Jonathan Ring, ordnade segern med sitt 2-1-mål.
- Otroligt skönt att ta tre poäng, säger Ring.

LÄS ÄVEN: Häcken tappade allt - Värnamo-kvittering i 98:e

Djurgården jagar fortsatt Malmö FF i den allsvenska tabelltoppen. Nu väntar Kalmar FF på bortaplan.

Kalmar ligger i sin tur på negativ kvalplats efter 14 omgångar. Matchen rullar igång 15.00 på Guldfågeln Arena.

När startelvorna presenterades stod det klart att Djurgården gör tre förändringar jämfört med hemmasegern med Värnamo (1-0).

Jacob Une Larsson kliver in i stället för Miro Tenho, Albin Ekdal ersätter Samuel Leach Holm och Oskar Fallenius ersätter Tobias Gulliksen.

Kalmar gör två förändringar. Johan Larsson och Romario ersätter Abdussalam Magashy och Arash Motaraghebjafarpour, duon som startade i 1-0-förlusten hemma mot Brommapojkarna.

Det tog bara fem minuter innan den första, farliga, målchansen skulle komma. Oskar Fallenius frispelade Gustav Wikhem som hade löpt i djupled men skottet träffade rakt på Kalmar-målvakten Samuel Brolin som styrde undan bollen.

Bara minuter senare skulle den andra farliga målchansen komma, och även den här gången från Djurgården. Tokmac Nguyen fick tag i bollen efter en Kalmar-hörna, löpte sig helt fri centralt i planen och Brolin fick återigen stå för en frilägesräddning.

I avslutsläget skadade sig Nguyen och tvingades avbryta matchen. Det såg ut som att anfallaren landade snett på ena benet och kunde inte spela vidare. I stället kom Tobias Gulliksen in för Djurgården.

Inte många minuter senare tvingades även Kalmar till ett byte. Samuel Brolin låg ned ett långt tag med smärta i ena handen men det var inte målvakten som blev utbytt. I stället lämnade Simon Skrabb planen och Max Svensson kom in. Brolin spelade vidare, alltså.

Det var under långa delar av den första halvleken högt tryck mot Kalmars mål från Djurgården. Till sist skulle också ledningsmålet komma. Inhoppande Gulliksen kom loss på högerkanten och serverade Oskar Fallenius i straffområdet som inte gjorde några misstag. 1-0 till Djurgården efter drygt en halvtimmes spel.

Efter lite drygt 43 minuter spel kom Kalmar till sin första, riktigt farliga målchans i matchen. Romario fick stå helt fri framför mål men passningen var någon decimeter för långt slagen och Kalmar "vaskade" en möjlig chans till kvittering.

I slutet av den första halvleken tvingades Djurgården till ytterligare ett byte till följd av skada. Jacob Une Larsson smällde ihop med Jacob Widell Zetterström och blev liggandes under en lång period. Efter att ha försökt spela vidare tvingades han ändå till sist till ett byte och ersattes av Tehno.

Kort efter kvitterade Dino Islamovic för Kalmar. Trenskow kom förbi och passade fram Islamovic som inte gjorde några misstag framför mål. Det blev också det sista som hände i den första halvleken där Djurgården haft ett stort övertag.

- Ganska spretig halvlek. Mycket avbrott och svårt att hitta en rytm men tycker att vi skapar en del semilägen och det är bara den sista passningen som saknas. Surt att de får in en kvittering det sista som händer, löd Oskar Fallenius kommentar i Max i halvlek.

- Vi behöver hota mycket mer i djupet. Känns som vi letar för mycket lägen, bara spela in bollen. Nu är det 1-1 och vi får köra på i andra halvlek, sa Dino Islamovic i sändningen.

I den andra halvleken var det Kalmar som startade absolut bäst och radade upp flera chanser mot Djurgårdens mål. Max Svensson och Osuji hade varsitt jätteläge att sätta Kalmar i förarsätet men Widell Zetterström höll tätt mellan stolparna i båda lägena.

Till slut kom också ett ledningsmål för Kalmar genom Jonathan Ring. Djurgårdens gamle guldhjälte höll sig framme och stänkte in hemmalagets andra mål för matchen.

Det bjöds efter Kalmars ledningsmål på ett böljande spel. Båda lagen skapade målchanser, och Djurgården försökte sätta press mot hemmamålet. Bland annat hade Tobias Gulliksen, han som assisterade till Difs öppningsmål, ett jätteskott utanför straffområde som tvingade Samuel Brolin att sträcka sig efter bollen och lägga den över ribban.

På tilläggstid fick även Denniz Hümmet ett bra läge att kvittera för Djurgården. Men avslutet rakt på Brolin som återigen fick sträcka på sig för att freda det egna målet. Närmare än så kom in Djurgården och ett Kalmar, som kämpade vilt på tilläggstiden, tog viktiga poäng i bottenstriden.

Efter matchen var Dif-tränaren Thomas Lagerlöf rejält besviken.

- Jag får gratulera Kalmar till segern, de är bättre än oss i andra halvlek. Besviken på hur vi låter matchen rinna iväg, den ska vara död efter en kvart då vi bränner tre frilägen. Det är nonchalant att bjuda Kalmar på det här. Det är inte tillräckligt bra, säger han i Max sändning.

Det blev tufft för Djurgården som tvingades till två byten till följd av skador.

- Det påverkar möjligheterna att kunna förändra en matchbild när man inte har lika många byten kvar. Så är det. Väldigt stökig första halvlek. Så är fotboll ibland.

Desto gladare miner var det hos Kalmars segerorganisatör Jonathan Ring.

- Otroligt skönt att kunna ta tre poäng. Upp på hästen igen efter senaste matchen, säger han och fortsätter:

- Jag tycker vi gör en stabil match och släpper inte till så mycket i den andra halvleken. Vi bättrar till vårt spel i andra halvek och reder ut stormen.

Kalmar: Brolin - Hallberg, Saetra, Osuji, Karlsson - Skrabb, Gojani, Romario - Ring, Islamovic, Trenskow

Djurgården: Widell Zetterström - Therkildsen, Une Larsson, Danielson, Dahl - Ekdal, Sabovic - Wikheim, Tokmac, Fallenius - Hümmet