TV: Eriksson nätade i första starten sedan återkomsten när Blåvitt slog Sundsvall

Sebastian Eriksson gjorde årets första start.
Då gjorde han sitt första mål för säsongen och hjälpte Blåvitt ta en viktig trepoängare mot Sundsvall, med slutresultatet 2-1.
- Jag blir extremt, extremt glad för Sebastian, säger tränaren Poya Asbaghi till C More.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Patrik Karlsson Lagemyr skadade sig i den första matchen efter uppehållet mot Östersund. Det gjorde att tränaren Poya Asbaghi valde att ge Sebastian Eriksson sin första start sedan återkomsten till IFK Göteborg.

Och mittfältaren tackade för det förtroendet och gav Blåvitt ledningen efter 25 minuter mot Sundsvall. På en hörna blev mittfältaren helt fri framför mål och kunde enkelt skarva in 1-0 från nära håll.

- Jag blir extremt, extremt glad. Att han får spela 90 minuter och vara en av planens bästa spelare och dessutom göra mål gör det ännu finare på något sätt, säger tränaren Poya Asbaghi till C More.

Innan halvleken var över stod det även 2-0, återigen efter en fast situation. På en frispark från kanten gick bollen förbi alla försvarare och på bortre stolpen kunde André Calisir enkelt trycka in bollen i nättaket.

Blåvitt dominerade även i den andra halvleken och kunde gjort flera mål. Dels var Giorgjij Charaisjvili frispelad vid ett tillfälle, men fick bollen för nära målvakten och fick inte iväg något skott. Direkt efteråt slogs bollen in i straffområdet, där Alhassan Yusuf tryckte bollen mot mål men Eskelinen lyckades få händerna på den bollen.

Blåvitt fick också straff i den andra halvleken, när Alhassan Yusuf fälldes i straffområdet av Pol Moreno. Charaisjvili klev fram för att ta straffen, men William Eskelinen slängde sig åt rätt håll och räddade. Det var målvaktens tredje straffräddning på fyra straffar.

Sundsvall chockade med en sen reducering. En lång boll från Eskelinen nådde fram till Peter Wilson, som tryckte upp bollen distinkt i nättaket. Målet gav matchen nerv, men Blåvitt kunde hålla undan och ta sin första seger på tre matcher.

Lite typiskt ändå, känns som att det är en match vi har full kontroll på. Det är så, när man inte sätter sina målchanser, säger Poya Asbaghi till C More.

Vinsten gör att Blåvitt kliver upp på fjärdeplatsen, åtminstone tillfälligt. Sundsvall ligger kvar på kvalplatsen, med två poäng upp till säker mark.

- Jag tycker en del av spelet finns där, men vi har svårt att skapa målchanser. Det är en period nu som varit tuffare nu, men jag tror att vi kommer att vända här, säger Sundsvalls tränare Joel Cedergren till C More.

IFK Göteborg: Anestis - Toko, Starfelt, Calisir, Wernersson - Charaisjvili, Erlingmark, Eriksson - Yusuf - Abraham, Söder.

Gif Sundsvall:  Eskelinen - Tamimi, Moros Gracia, Björkander, Blomqvist, Konate - Batanero, Moreno Sanchez, Eriksson - Wilson