Halmstads BK - IF Elfsborg
Halmstads BK
IF Elfsborg
STREAMA IDAG 16:15

Västerås SK hade chans att gå upp på säker mark i allsvenskan vid seger hemma mot Sirius, som gästade Hitachi Energy Arena under lördagen.

Så blev det inte.

I stället tog Uppsalagänget ledningen tidigt i matchen genom Joakim Persson, som sprang sig fri i djupled och placerade in 0-1.

VSK kom dock tillbaka i slutet av första halvlek. Abdelrahman Boudah var påpasslig i offensivt straffområde, dök upp på rätt plats och tryckte dit kvitteringen.

- Det känns bra att få hjälpa laget med mål. Tyvärr är det bara 1-1. Men det är ett rättvist resultat, sa Persson till Max i paus.

Men i andra halvlek kom avgörande, då Sirius återtog ledningen. Noel Milleskog fick ett tillbaka spel, sköt på ett och placerade in 1-2 vid ena stolproten.

VSK jagade länge en kvittering och både Marcus Linday samt Mattéo Ahlinvi hade varsitt jätteläge att få bollen i mål, men utan att lyckas. Sirius höll undan och vann med 2-1. En seger som innebär att de blåsvarta befäster sin niondeplats i tabellen.

- Jätteskönt att få vinna matchen. Det betyder mycket för supportrarna och då betyder det mycket för oss, säger Joakim Persson till Max efteråt.

Västerås är kvar som nästjumbo i allsvenskan, två poäng bakom IFK Värnamo på den negativa kvalplatsen.

Västerås SK: Brattberg - G. Granath, Nsabiyumva, Smand - Bouzaiene, Ask, Linday, Larsson - Johansson, V. Granath, Boudah.

IK Sirius: Tånnander - Voelkerling Persson, Castegren, Jeng, Widgren - Walta, Vikman - Persson, Lindberg, Milleskog - Salech.