TV: Örebro körde över Helsingborg – Strandberg med hattrick på knappt nio minuter

HELSINGBORG. Helsingborgs IF tog ledningen på Olympia mot Örebro SK, men ändå vann ÖSK med 4-1.
Mycket tack vare Carlos Strandberg.

Två lag som hade 17 poäng var, och därmed med god chans att distansera sig från botten, möttes på måndagen: Helsingborgs IF mot Örebro SK. I slutändan var det en behaglig match för ÖSK att gå upp på 20 poäng.

Hemmalaget var dock de som inledde bäst, både spel- och chansmässigt, och tog ledningen efter att ett längre inlägg på frispark kommit fram till Fredrik Liverstam, som gjorde sitt första ligamål på mer än fem år, men därefter var det slut på det positiva för HIF. Drygt en kvart senare stod det 1-3 efter att Carlos Strandberg gjort ett hattrick.

Först satte Strandberg en straff, sedan sprang han ifrån Andreas Granqvist och satte 1-2 efter en lång boll i djupled, och sedan styrde in ett inlägg. Det tog inte ens nio minuter mellan första och tredje målet, men det är ändå en långt ifrån det allsvenska rekordet. Det rekordet har Knut Kroon, som säsongen 1928/1929 gjorde ett hattrick på knappt tre minuter.

I samband med tredje målet behövde dock Strandberg bytas ut på grund av en skada.

- Jag hade lite känning innan målet. Tanken var att jag skulle gå av då, men sedan började det kännas mer. Jag skulle kliva av precis innan målet, sa Strandberg till C More innan halvtid.

Det här var en match där det mesta skulle fortsätta att gå emot HIF. Jake Larsson kontrade in 1-4, på pass via Agon Mehmeti, och några minuter senare ropade HIF på straff på grund av att bollen tog på Martin Brobergs arm.

Efter det tappade matchen en del intensitet, och det var snarare så att Agon Mehmeti bara var en stolpträff ifrån att utöka till ännu större siffror, och även Kevin Wright sköt utanför när han var ensam med Anders Lindegaard. HIF:s bästa reduceringschans var i minut 94, när de också träffade ramen.

ÖSK vann med 1-4, och för andra matchen i rad gjorde de fyra mål efter 4-0 mot Falkenbergs FF senast. Innan det hade laget bara gjort två mål, varav ett straffmål, på fem matcher.

Helsingborgs IF: Lindegaard – Holgersson, Granqvist, Liverstam, A.Eriksson – Landgren, Abubakari (76') – Randrup (46'), Wanderson (72'), M.Svensson – Gero

Inhoppare: Benyu (46'), Sjöberg (72'), Hafsteinsson (76')

Örebro SK: Jansson – Lorentzson, Almebäck, Granlund – J.Larsson, Gerzic, Amin (68'), Wright – Rogic, Strandberg (34'), Broberg (93')

Inhoppare: Mehmeti (34'), Bertilsson (68'), Björnkvist (93')