Mjällby AIF
GAIS
IF Brommapojkarna - Kalmar FF
Kalmar FF

Efter Kalmar FF:s 0–3-förlust mot Mjällby AIF tidigare under söndagen hade IFK Värnamo chans att öka avståndet till nedflyttningsplats. Men då behövdes det att man tog poäng borta mot ett Gais som brukar vara hemmastarkt.

Gais inledde matchen något starkare de första 15 minuterna. Göteborgarna hade flera nästan-lägen där man höll på att få friläge, men vid samtliga tillfällen hann Värnamospelare komma emellan och avvärja.

Därefter jämnade matchen ut sig

I den 26:e minuten fick Värnamo ett jätteläge när Frank Junior Adjei hittade en omarkerad Victor Larsson i Gais straffområde - men Larsson lyckades inte med nicken och läget rann ut i sanden.

Strax innan halvtid var det istället nära att Alexander Ahl Holmström gav Gais ledningen. Den reslige anfallaren tog sig förbi två Värnamoförsvarare till skottläge i straffområdet. I slutändan hamnade han dock i lite för snäv vinkel så Victor Andersson kunde rädda avslutet.

Tio minuter in i den andra halvleken fick Emin Grozdanic samtliga åskådare på Gamla Ullevi att hålla andan. Värnamobacken drog till med en vänsterkanon från 30 meter – vilken gick stenhårt i ribban och ut. Hade den gått in hade det mycket möjligt varit en kandidat till årets mål 2024.

I övrigt var det en ganska händelsefattig andra halvlek. Värnamos lägen var relativt koncentrerade till inledningen av den andra halvleken och Gais hade svårt att etablera något eget spel i stora delar av halvleken.

Undantaget för Gais var när Edvin Becirovic i den 83:e minuten mötte upp ett inlägg i Värnamos straffområde. Anfallaren riktade en volley med bredsidan mot mål - men avslutet tog på ribbans ovansida och ut.

Matchen bjöd inte på några mål, utan mötet slutade 0-0. Den intjänade poängen innebär dock att Värnamo lämnar kvalplats och utökar avståndet till nedflyttningsplats från tre poäng till fyra. Gais, i sin tur, stannar på åttonde plats.

Gais: Krasniqi - Wängberg, Norén, Cardaklija, Wendin Thomasson - Lundgren, Åberg, Milovanovic - Friday, Ahl Holmström, Celik.

Värnamo: Andersson - Larsson, Steinwender, Kotto, Grozdanic - Thern, Wenderson, Le Roux - Zeljkovic, Kalu, Agyei.