Frankrike vidare till OS-semi - storbråk efter slutsignal

Frankrike tog en knapp seger mot Argentina - och är vidare till OS-semi.
Detta efter ett tidigt mål av Jean-Philippe Mateta.
Efter slutsignal utspelade sig dock ett stort bråk mellan spelare och ledare.

På fredagskvällen tog värdnationen Frankrike, med den rutinerade strikern Alexandre Lacazette längst fram, emot Argentina i OS-kvartsfinalen.

Och det tog bara fem minuter innan Frankrike tog ledningen. Crystal Palace-strikern Jean-Philippe Mateta höll sig framme på en hörna och nickade distinkt in ledningsmålet.

Det saknades inte chanser att kvittera från Argentina. Bland annat missade Juliano Simione öppet mål.

Och med omkring fem minuter kvar kom tvåan när Bayern München-spelaren Michael Olise rakade in bollen efter ett fint franskt anfall. Men målet dömdes bort efter en VAR-granskning - då Argentina skulle haft en frispark i samband med målet.

Frankrike höll sedermera undan Argentinas press - och är således klara för semifinal i OS. Där ställs man mot Egypten.

Men efter slutsignal utspelade sig tråkiga scener. Spelare och ledare från båda lagen var märkbart irriterade på varandra - och man rök ihop. Ett storbråk tog vid.

- Det här är inga bra bilder. Vad var det som inträffade i samband med slutsignalen? Det är kaosartat, sa Christopher Kviborg i Max.

Argentinas tränare Javier Mascherano syntes försöka lugna ner det hela - förgäves. Bråket fortlöpte, och en stor klunga spelare, ledare och funktionärer syntes vid mittplan.

- Det är bedrövliga bilder, vad är det som förssigår?, sa Christopher Kviborg i Max.

Bråket fortsatte sedermera nere i spelartunneln. Se kaosscenerna i klippet nedan.

***

På ett annat håll utspelade sig ett drama mellan Egypten och Parguay.

Saken såg ut att vara klar för sydamerikanerna när Diego Gomez stänkte in ledningsmålet i minut 71. Men Ibrahim Adel frälste Egyptien när han nickade in 1-1 i minut 88.

En mållös förlängning senare var det dags för straffläggning. Marcelo Perez blev stor syndabock när han brände Paraguays andra straff samtidigt som Egyptien satte alla fem. Afrikanerna tog sig därmed vidare till semifinal, där man får ett tufft motstånd i form av Frankrike.

***

Det var inga direkta konstigheter för Spanien. Man hade det mesta av spelet mot Japan, och efter dubbla strutar av Fermín López och ett sent 3-0-mål av Girona-anfallaren Abel Ruiz kunde man bärga hem segern. I seminfinal ställs spanjorerna mot Marocko.

***

Marocko stod också för en komfortabel vinst. Efter halvtimmen spelad i mötet mot USA fick marockanerna en straff tilldömd. Soufiane Rahimi stegade fram - och dunkade in ledningsmålet för de rödklädda.

I den andra halvleken rann det sedermera iväg, och USA var aldrig riktigt nära. Ilias Akhomach, PSG:s Achraf Hakimi och Mehdi Maouhoub gjorde varsin balja, och slutresultatet skrevs därmed till 4-0 till Marocko. I semifinal ställs man, som tidigare nämnt, mot Spanien.