Augustinsson målskytt när Anderlecht vände och vann

Jupiler Pro League

Anderlecht hamnade i tidigt underläge mot Mechelen.
Då klev Ludwig Augustinsson fram.
Med sin kvittering var han en starkt bidragande faktor till att Anderlecht till sist kunde säkra en 3-1-seger.

Ludwig Augustinsson spenderade den gångna säsongen på lån från Sevilla till Anderlecht. Tidigare under sommaren gjorde också affären permanent och under lördagskvällen kom vänsterbackens första mål i klubben.

Anderlecht hamnade förvisso i ett tidigt underläge mot Kerim Mrabtis Mechelen. Men i den 42:a minuten fick Anderlecht hörna. Denna skarvades sedan vidare i straffområdet innan Augustinsson kunde stöta in kvitteringen från nära håll.

Kvitteringen blev startskottet på en vändning som fullbordades under den första halvlekens stopptid och när Théo Leoni prickade dit 3-1 efter 90 minuters spel var det den definitiva spiken i kistan.

Segern innebär att Anderlecht har skrapat ihop tio poäng på sina fyra inledande matcher. Detta är en notering som gör att man toppar tabellen, före tabelltvåan Westerlo.

Publicerad 2024-08-17 kl 23:15