Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var det verkligen nödvändigt, Alexander-Arnold?

Englandsbloggen

Skärp dig, Trent.
Skitunge.

Jag tror mig veta vad Arne Slot inte vill ha.

Det är inte på något sätt synd om den nyblivne Liverpool-tränaren. Visst, att ersätta Jürgen Klopp är – och kommer fortsätta vara – en massivt svår uppgift. Men han kommer till ett dukat bord med en välmående trupp full av världsstjärnor.

Inte mycket att gnälla på där. 

Det finns heller inte något att klaga på kring säsongsstarten. Två raka segrar i Premier League och de rödklädda spelar frejdig, offensiv fotboll. Jag menar: Mohamed Salah ler igen!

Att leverera resultat direkt är av högsta vikt för Slot. Supportrarna förväntar sig det, och smekmånaden tar slut snabbt på öarna. Hittills har ju nederländaren levt upp till det.

Annons

Allt hade därför kunnat vara frid och fröjd för tränaren just nu. En ”smooth” start på nya jobbet. 

Men så uppstod en situation som jag tror mig veta att Slot inte vill ha.

Han bytte ut Trent Alexander-Arnold. Med 18 minuter kvar att spela hemma mot Brentford senast. Fansens gullpojke svarade med att sätta sig på bänken – och tjura. Slot fick till och med gå fram till honom och säga ett par ord innan tv-kamerorna fångade högerbacken blänga efter sin nye coach.

Alexander-Arnold drog inte heller på smilbanden direkt efter slutsignal. En segerrusig Diogo Jota fick ingen reaktion alls när han försökte få fram någon form av glädjetjut från sin lagkamrat, som var märkbart irriterad.

Onödigt. För det såg inte bra ut alls. 

Inte bara spär det på ryktet om Real Madrid som cirkulerar kring Alexander-Arnold, som bara har ett år kvar på sitt kontrakt. Han skapar även en situation ur ingenting som i värsta fall riskerar att underminera sin tränares auktoritet. 

Annons

Det blir också en situation som det kommer ställas frågor kring och som måste hanteras. Slot löste förvisso efterspelet på ett utmärkt vis. Han hade så klart inget annat val än att försvara sin spelare och försökte förminska det hela genom att antyda att han ”gillar att hans spelare alltid vill spela 90 minuter”.

Gott så. Men det vill ju alla. 

Det är ingen ursäkt för att bete sig illa. 

Pressen är enorm på en när man är boss på Anfield. Att ersätta en av klubbens mest framgångsrika tränare någonsin gör det inte enklare. Uppgiften i sig – att driva laget och få resultat – är svår nog. Då vill man inte behöva hantera en tjurig klubbprofil framför öppen ridå i sin andra match. 

Även om just att hantera egon ingår i jobbet drog det här till sig onödigt mycket uppmärksamhet. 

Annons

Dessutom är det snudd på larvigt att så här tidigt in i säsongen markera mot sin tränare på det viset – för en sådan sak – som Alexander-Arnold gjorde. Den typen av missnöje över speltid kan gott och väl hanteras bakom stängda dörrar. Eller vad säger ni, Klopp och Salah

Så skärp dig, Trent. 

Du borde veta bättre än att bete dig som en skitunge. 

***

Spännande tungviktsfajt i eftermiddag och Slots första riktiga (nåja) test efter att ha städat av två förhandstippade bottengäng: Liverpool gästar Manchester United.

Håller de fina tendenserna i sig? En seger på Old Trafford vore onekligen ett statement och skulle kicka i gång ”post Klopp”-eran på allvar.

På tal om pressade tränare: räkna med att Erik ten Hag kommer ifrågasättas ordentligt i brittisk media om hans United inte levererar en bra prestation mot sin rival. Inledningen har inte varit lovande och tålamodet med Slots landsman är på väg att ta slut helt och hållet.

Annons
Publicerad 2024-09-01 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS