Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tre dagar kvar

Johanna Garås blogg

Jaha. Med Champions League avklarat för den här gången är det dags för Real Madrid och Barcelona att blicka mot söndagens stora match.

Om vi ska tror Wikipedia såhär på torsdagsmorgonen blir det en historisk skräll resultatmässigt…

Klicka på bilden för att förstora.

 ***

Bägge lagen tog klara bortasegrar mot Benfica respektive Ajax. Messi låg bakom båda Barcelonas mål men gjorde för en gångs skull inget själv.

Tungt dock för Barça att Carles Puyols armbåge hoppade ur led och att kaptenen blir borta ytterligare 6-8 veckor. Nu får alla culés hoppas att Gerard Piqué hinner bli spelklar till på söndag (han ska testas på lördag) för Alex Song känns inte vidare trygg som mittback än.

Dock är ju Andrés Iniesta tillbaka och det lyfter förstås laget enormt om han kommer upp i närheten av den form han visade före skadan.

Annons

(Istället för skräckbild på Puyols armbåge får ni minnas hur han såg ut inför debuten för 13 år sedan.)

***

För Real Madrids del var det lite av Summer of ´09 i Amsterdam med Kaká, Benzema och Cristiano Ronaldo på topp. Den spelsugne brassen startade sin första match för säsongen och såg verkligen ut att vara i gammal Milanform.

Bild från 30 september 2009.

CR7 gjorde sitt andra raka hattrick. Totalt ligger han nu på 12 mål på 10 matcher den här säsongen, och i karriären har han gjort 18 hattrick – 15 i La Liga, en i Premier League, en i cupen och en i Champions League.

Annons

Fransmannens bicicleta var verkligen en fröjd för ögat. Tobias Sana fick se skönheten från nära håll.

***

José Mourinho var nöjd efter matchen. Han gillade allt förutom 10-15 minuter efter Ajax mål (fast situation igen…) då laget blev oroligt och tappade kontrollen en stund.

– Det är viktigt att vinna flera matcher i rad, bra för självförtroendet. Jag tyckte mycket om dagens match. Laget var koncentrerat, spelade på topp, stark insats kollektivt och individuellt. När den individuella kvaliteten överförs till kollektivet är det naturligt att de bra resultaten kommer.

Sergio Ramos var tillbaka som mittback och fick beröm för sin insats från portugisen.

– Han spelade och han gjorde det mycket bra. Det är mitt jobb att få fram det bästa ur mina spelare. Han har, efter att ha suttit på bänken mot Manchester City, gjorde tre mycket bra matcher.

Annons

***
Tidningarna verkar tro på en sömnig tillställning på söndag.

Med AS kan man i helgen köpa en riktigt ful Real Madrid-pyjamas medan Mundo Deportivo EXKLUSIVT erbjuder en lika sorglig Barçafilt för €4,95.

(Bildtack till LaLigaLoca.)

Går inte tiden väldigt långsamt?

***

PS: Jag har knappt ord för att beskriva Málagas framfart så här långt på säsongen. 3-0 borta mot Anderlecht, tio matcher totalt i ligan och Europa, noll förluster, 18-2 i målskillnad. Lokaltidningen Sur sammanfattar det bra på sin framsida idag:

”GALENSKAP”

Publicerad 2012-10-04 11:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS