Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Apropå inget…

Johanna Garås blogg

…så hittade jag en smårolig grej i senaste numret av franska So Foot.

Magasinet tar bland annat ett jättegrepp på Celtic med flera olika reportage om klubben. Ett av dem är en lång intervju med Henrik Larsson. Det är inte så mycket som är nytt för oss men det förekommer vissa sköna frågor och svar.

SF: Är det sant att du var Ronaldinhos idol i Barcelona?

HL: Han hade som vana att alltid hälsa på mig på morgon med “Idolen! Hur är läget?” Jag är inte säker på om han menade allvar men men…

Ett av mina häftigaste fotbollsminnen var en öppen Barçaträning hösten 2004 då Larsson och flera andra lagkamrater försökte härma Ronaldinho när han bröstade bollen högt upp i luften flera gånger i rad. Det såg helt sjukt ut och ingen lyckades förstås trolla som den ständigt leende brassen. I love him.

Annons

Larsson berättar vidare i So Foot att han hade ett erbjudande från Marseille när han hade kommit tillbaka till Helsingborg från Manchester United.

SF: Liksom Zlatan är du inte helsvensk. Din pappa är från Kap Verde men dina föräldrar valde ändå att ge dig din mammas efternamn, Larsson.

HL: Ja, för att… Alltså, vi kan väl säga att pappas efternamn, Rocha, inte var så vanligt i Sverige på den tiden. Mitt förnamn är en hyllning till min farbror Henrique. Så jag hade kunnat vara Henrique Rocha – det låter som en portugisisk anfallare haha!

(Faktum är att det finns en sådan, fast han använder sitt första förnamn Hugo och sitt andra efternamn Soares.)

Trevlig helg!

UPPDATERING: Simon hade SÅKLART också läst den där jäkla intervjun. Före mig…

Publicerad 2013-03-01 16:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS