Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter inbrottet hos Olsen: ”Tidsfråga innan någon blir dödad”

Headlines Blogg
Inter - Torino
LIVE
Inter
2
Torino
1
STREAMA LIVE HÄR
Real Madrid - Villarreal
LIVE
Real Madrid
1
Villarreal
0
STREAMA LIVE HÄR
Juventus - Cagliari
Juventus
Cagliari
STREAMA IMORGON
Lazio - Empoli
Lazio
Empoli
STREAMA IMORGON
Bologna - Parma
Bologna
Parma
STREAMA IMORGON
Deportivo Alavés - Barcelona
Deportivo Alavés
Barcelona
STREAMA IMORGON

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

The Times följer upp inbrottet hemma hos Robin Olsen, där Evertonmålvakten och hans familj hotades med machete. ”Olsen sägs ha brutit samman när han berättade för lagkamrater vad som hade hänt”, skriver Times, som annars tar ett vidare perspektiv på händelsen. Återkommande inbrott hos fotbollsspelare som bor i mondäna kvarter har fått stor uppmärksamhet. ”Det är bara en tidsfråga innan någon blir dödad, säger en vd på en säkerhetsfirma om attackerna mot fotbollsspelares hem. Incidenten med Olsen har fått säkerhetschefer hos Everton, Liverpool, Man United och Man City att tillsammans se över situationen. Många spelare från de fyra klubbarna bor i området utanför Altrincham där Olsen attackerades. Området har tidigare nominerats av Sunday Times som bästa ställe att bo på i England. Evertons spelare har sedan inbrottet hos Olsen erbjudits extra säkerhetsvakter.

Annons

england

The Sun gör en företagsslogan till en Liverpoolparoll, ”Red Bull ger dig vinster” (2-0 mot RB Leipzig). Två segrar på två matcher är ett facit som sticker ut detta märkliga Liverpoolår. ”Det har varit en tuff period, för inte i våra värsta mardrömmar hade vi trott att vi skulle vara i den här positionen i Premier League, men vi försöker bli bättre”, säger Thiago till LFC TV efter matchen.

The Guardian uppmärksammar att Man City bjöd på en klang och jubelföreställning igen (5-2 mot Southampton), men rubriken skvallrar inte om det. ”’De måste göra sitt jobb’ – Guardiola sågar VAR sedan Foden gått miste om straff i Citys seger”. Foden sparkades ner av Southamptonmålvakten Alex McCarthy, försökte stå på benen – och fick ingen straff med sig (klipp här). ”In-cred-i-ble, in-cred-i-ble”, upprepade Guardiola som ett mantra i en tv-intervju efter matchen.

Annons

Daily Telegraph ger störst utrymme till ”United lanserar revolutionerande transfer policy”. I Uniteds fall är det att tillsätta sportchef. United har upprepade gånger kritiserats för valhänt agerande i transferförhandlingar. Nu ska det bli ändring. Tidningen kittlar som en fortsättning att ”Old Trafford-klubben kan försöka få in Haaland och Varane”. I en mindre artikel uppger Telegraph att Magdalena Eriksson ännu inte är fri från skada. Det var därför hon satt på bänken under Chelseas CL-avancemang (1-1 mot Atlético de Madrid).


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport synar läget i Juventus med ”CR7, da re a rebus” (”CR7 från kung till gåta”). ”Pirlo stannar. Dybala och Ramsey kan lämna, medan även Cristiano Ronaldo splittrar fansen. Han stod inte för en kvalitetsökning i Europaspelet. Det är ett år kvar på kontraktet och lönen väger för tungt: klubben riskerar förluster som överstiger de 90 miljoner euro den hade 2020”, skriver GdS på förstasidan. Dejan Kulusevski är inte i farozonen. Han tillhör det unga garde, med Matthijs De Ligt och Federico Chiesa i spetsen, som klubben vill satsa på. Om Kulusevski skriver GdS: ”Kvaliteten finns där, och stor är den. Köpet av honom verkar bli en bra investering, även om han de senaste månaderna vandrat runt på planen, tvingad att spela i roller som han inte var van vid och som kanske inte tilltalade honom. Även i hans fall – vare sig det blir en explosion eller implosion – är det i Juve framtiden finns”. En halvsida ägnas åt att Zlatan Ibrahimovic frias från rasism efter incidenten med Romelu Lukaku, men riskerar liksom belgare fortfarande straff för osportsligt uppträdande.

Annons

italien

Corriere dello Sport är inne på samma linje som Gazzetta dello Sport om Juve. ”Cristiano Ronaldo har blivit en börda”. Tidningen fortsätter, ”Tre år med lika många CL-misslyckanden, till en kostnad som nu är ohållbar” och ”Det kan inte uteslutas att vi håller på att skriva de sista sidorna av historien, att den tar slut ett år i förväg”. Sedan frågar sig tidningen, ”PSG, Man United, USA, Dubai eller Qatar – förutom Juve – vem mer kan ha råd med Cristiano Ronaldo?”. Även CdS påpekar att Pirlo kommer att fortsätta föryngringsprojektet av Juve, som inkluderar Kulusevski.

Tuttosport tillägnar också förstasidan åt ”Juves återuppbyggnad”. De Ligt och Chiesa är pelarna i det nya projektet. Tidningen lägger till, ”Om Cristiano Ronaldo inte stannar finns tre möjliga destinationer: United, PSG och Sporting”.

Annons


SPANIEN

spanien

Sport är belåten trots förlust. ”Med heder!” beskriver Barças uttåg ur Champions League (1-1 mot PSG). Matchen ”visade att Barça kan konkurrerar i Europa igen”. Eller som krönikören Lluís Mascaró uttrycker det, ”Champions League rycktes ifrån dem men de återfann sin värdighet”. Klubbpresident Joan Laporta var inte lite upprymd. ”Vi har ett som är en källa till stolthet, vi har försvarat vår värdighet. Vi förtjänade att vinna och förtjänade att gå vidare”, säger Laporta.

Mundo Deportivo är inne på exakt samma linje som Sport med exakt samma huvudrubrik, ”Med heder!”. Och tränare Ronald Koeman faller in i ledet. ”Alla kan vara stolta”, tycker han. I San Sebastian-upplagan ser MD ett nytt ”Hot”. Det är ett virus som hotar. Inte covid-19 men Fifa-viruset. Det är namnet som landslagsuppehållet – med risk för påföljande skador – beskrivs i spansk press. En av landslagsspelarna på bild är Alexander Isak. ”Real kan tappa upp till åtta spelare tre dagar för cupfinalen”. Den 3 april möts Real Sociedad-Athletic i den uppskjutna cupfinalen från förra året. Det är rimligt att tro att Isak kommer att matchas sparsamt (om något) i Sveriges landskamp mot Estland den 31 mars.

Annons

Marca har ögonen på ligan. ”+6 och +8” är dagens största rubrik. Den beskriver poängavståndet ner till Barcelona respektive Real Madrid sedan Atlético vänt och vunnit (2-1 mot Athletic). Tidningen ser det också som slutet på en era, att både Cristiano Ronaldo och Lionel Messi missar kvartsfinalspelet i Champions League. Det har inte hänt på 16 år.


FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe drar en slutsats efter PSG:s CL-avancemang (1-1 mot Barcelona): ”Navas är messias”. Det är en anspelning både på målvaktens centrala roll i matchen på Parc des Princes i går och att han även räddade en straff från Messi. Hela 9 av 10 får Navas i betyg. Ingen annan PSG-spelare får mer än 6. Messi och Dest får 7. Från Ligue 1 rapporterar L’Equipe att Jorge Samapoli fick den start han behövde som ny tränare i Olympique de Marseille. Det blev inget drömspel men det blev seger (1-0 mot Rennes).

Annons

RMC Sport pratar efter PSG:s seger med klubbpresident Nasser Al-Khelaïfi. Han gav ett klart svar på fixstjärnornas framtid. ”Neymar och Mbappé är parisare, och kommer alltid att vara parisare”, säger han till radiokanalen. Båda har kontrakt till 2022 och klubben hoppas förlänga med dem. I Neymar fall anses det bara vara en tidsfråga innan ett nytt fyraårskontrakt blir officiellt.


TYSKLAND

Leipziger Volkszeitung fångar upp besvikelsen efter RB Leipzig CL-uttåg (0-2 mot Liverpool). ”De (Liverpool) var bra på att kontra och straffade oss med två mål. Vi försökte men räckte inte till i dag”, säger Emil Forsberg. Han spelade från start. ”Svensken rör sig mycket, var till och med inblandad i nickdueller, kunde ha gjort 1-0 med vänstern. Byttes ut efter en timme”, summerar LVZ, och ger honom medelbetyget 3 (skala 1-6, 1 är bäst).

Annons

Weser-Kurier ger Ludwig Augustinsson 2,5 i betyg efter spel sista 45 minuterna i Werder Bremens seger (2-0 mot Arminia Bielefeld). ”Det var en mycket, mycket viktig seger för oss, och gav ännu mer utrymme ner till nedflyttningsstrecket”, konstaterar Augustinsson.

tyskland

Kicker ser ändå svensken som en spelare som kan säljas i sommar. Han är en av en handfull spelare som har kontrakt som går ut sommaren 2022. En försäljning i sommar kan ge pengar. ”För vänsterbacken Augustinsson, som uppvaktades intensivt av Leeds United innan pandemin, är England en möjlig drömflytt. Om ett bud på ungefär fem miljoner euro dyker upp, så skulle Werder vara beredd att snacka. Efter säsongen har svensken chansen att visa upp sig i EM”, skriver Kicker. Fler svenskbetyg kommer från damernas CL. Men bara ett. Amanda Ilestedt får 3 i Bayern Münchens segermatch (3-0 mot Kazygurt), Hanna Glas gjorde ett inhopp. Både Fridolina Rolfö och Rebecka Blomqvist satt på bänken när Wolfsburg vann (2-0 mot Lilleström). Men dagens dominerande ämne i Kicker förbundskaptensposten. Ralph Rangnick öppnade i går dörren om en förfrågan skulle komma. Men Kicker skriver att både förbundsfolk och spelare är tveksamma till Rangnick. I stället ligger tidningens fokus på FC Bayerns tränare Hansi Flick, som tillsammans med sportchefen Hasan Salihamdzic utgör ”En pikant konstellation”, som artikeln rubriceras. De båda drar åt olika håll, vilket talar för att Flick skulle lyssna till lockrop från förbundet.

Annons

Bild tar det ett steg längre. Liksom Kicker skrev Bild i går om spänningarna mellan Flick och Salihamdzic. I dag uppge Bild att Salihamdzic beundrar Julian Nagelsmanns arbete med RB Leipzig, och att han skulle vara en naturlig ersättare. Däremot uppger tidningen att förbundet inte aktivt kommer att kontakta tränare som har kontrakt längre än till sommaren. Flicks är till 2022. Dessutom uppges inte Bayerns vd Karl-Heinz Rummenigge vilja släppa honom. På annat håll uppmärksammas att Sebastian Andersson är tillbaka i träning med Köln. Anfallaren har inte spelat på tre månader. ”Det är fint att han är tillbaka, det såg bra ut. Men vi får vänta och se hur allt utvecklar sig”, säger sportchefen Horst Heldt. Enligt Bild är Kölns förhoppning att ha Andersson tillbaka i spel efter landslagsuppehållet, i början av april. Om knäet håller.

Annons


ÖVRIGT

MatchTV (Ryssland) uppmärksammar att Fifa 21 tagit ut Jordan Larsson i Veckans lag. Han gjorde två mål för Spartak Moskva i storsegern mot Krasnodar i söndags, 6-1.

Scottish Sun (Skottland) uppger att Glasgowderbyt Celtic-Rangers den 21 mars kan ställas in. Anledningen är polisens oro för folksamlingar och stökigheter. Supporterfirandet när Rangers säkrade ligaguldet i helgen väckte ett ramaskri, och Skottlands ledare Nicola Sturgeon fördömde scenerna som ”skamliga”.

Publicerad 2021-03-11 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS