Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Neymar tröstade Messi

Headlines Blogg
Juventus - Cagliari
Juventus
Cagliari
STREAMA IDAG 12:25
Lazio - Empoli
Lazio
Empoli
STREAMA IDAG 14:55
Bologna - Parma
Bologna
Parma
STREAMA IDAG 14:55
Deportivo Alavés - Barcelona
Deportivo Alavés
Barcelona
STREAMA IDAG 16:05

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

FRANKRIKE

RMC Sport skriver att Neymar tröstade Lionel Messi efter mötet med Real Madrid. Messi var medveten om att han inte haft någon stormatch och brasilianaren var då den som försökte uppmuntra honom i ett annars jublande omklädningsrum. Messi fick tung kritik i franska medier efter matchen, och RMC Sport-profilen och tidigare PSG-spelaren Jérôme Rothen följer upp den med att säga att Messi ”är en börda för laget”. Med Neymar tillbaka tycker Rothen också att det kan vara dags att bänka Messi. ”När Neymar är tillbaka, och om han är i form, så vill jag inte att Di María ska få betala för Neymars återkomst genom att Messi ska vara i startelvan”, säger Rothen.

Annons

fsfsfs

Le Parisien täcker nyhetsettan med en vädjan: ”Stanna!”. De riktar sig till Kylian Mbappé. Tidningen påpekar att PSG har världens bästa spelare, men hur länge till? Två lukrativa erbjudanden om nytt kontrakt har nobbats. Kan PSG göra mer? Le Parisien konstaterar sedan att La Liga kanske glittrar mer än Ligue 1, men framför allt att lockar Ballon d’Or. Den chansen är större i Real Madrid, ”en klubb som bemästrat lobbyverksamhet bland de röstande”, skriver tidningen, och en viss beskhet kan skönjas.

L’Equipe fortsätter suga på segerkaramellen efter PSG:s triumf. I dag påpekar tidningen att det ”framför allt var en seger för Mauricio Pochettino, och hans stab, som satt ihop ett lag som stoppar Real Madrids kvaliteter”. Lionel Messis problem lyfts också över en helsida. L’Equipe pratar med Carles Rexach, tidigare scout och tränare i Barcelona, och den som tog Lionel Messi dit. Han pekar på omställningsproblem. I Barça var Messi per automatik i centrum för allt, så är det inte i PSG. ”Sättet han spelar på visar i mina ögon att han redan accepterat att han inte längre är nummer ett. Messi är den som spela mest för laget men man måste hitta det rätta upplägget för honom. I dag är hans stor mål att vinna Champions League för femte gången. Det är vad han vill. Att göra ett mål mer eller mindre bryr han sig inte om”, säger Rexach. L’Equipe noterar att Frankrike gjort det igen – spelat fel nationalsång. När det franska damlandslaget inledde Tournoi de France mot Finland fick gästerna höra den albanska nationalsången i stället. Det franska fotbollsförbundet (FFF) har bett om ursäkt. L’Equipe påminner om att Albanien fick höra den andorranska nationalsången i samband med en herrlandskamp 2019. Den gången fick FFF böta 20 000 euro. Gårdagens match vann Frankrike med 5-0.

Annons

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror döper om San Siro till ”San Heroes”, som en hyllning till Liverpool (2-0 mot Inter). Tränare Jürgen Klopp försöker tona ned jublet. ”Det är fortfarande farligt”, säger han, ”Det är bara halvtid”. Klopp var också bekymrad över en skada på Diogo Jota.

The Independent påpekar att Manchester United får skynda på om klubben ska ha Mauricio Pochettino. Real Madrid kan vända sig till argentinaren, enligt The tidningen. Carlo Ancelotti påstås spela för sitt jobb i Real Madrid i returen mot PSG. Pochettino väntas lämna PSG i sommar.

Daily Telegraph uppger att Paul Pogba kan tänka sig att bli ”arbetslös” innan han bestämmer sig om framtiden, alltså att vänta till efter kontraktet med Manchester United gått ut. Och om det blir en ny klubb så utesluter inte Pogba att det är en ny klubb i Premier League. Annars har det mest talats om intresse från PSG, Juventus och Real Madrid.

Annons

BeIN Sport pratar med Antonio Conte. Han skriver ner Tottenhams chanser till en Champions League-plats – och han gör det rejält. I tidigare klubbar säger Conte att han velat känna att det är i alla fall en procent chans att vinna ligan. I Tottenham är det annorlunda. ”Situationen är konstig för här känner jag att det är en procents chans att ha ambitionen att sluta fyra”, säger Conte. Det följer på att Conte sa att truppen ”försvagats” i januarifönstret, trots värvningar av Rodrigo Bentancur och Dejan Kulusevski.

The Sun hävdar att Newcastle planerar ett bud på 45 miljoner pund för Crystal Palaces Eberechi Eze. Klubben försökte utan lycka låna den 24-årige playmakern i januari.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport har bild på Ivan Perisic med fingrarna i munnen och rubriken ”Inter äter på sina fingrar”, ett uttryck för att gräma sig. ”Vi var bäst i 75 minuter men tar man inte vara på sina chanser mot sådana här spelare så blir man straffade”, säger Edin Dzeko efter gårdagens match (0-2 mot Liverpool). ”Nu krävs ett mirakel för att nå kvartsfinal”, konstaterar GdS. ”I Maradonas namn” bildar fet rubrik inför Barcelona-Napoli, vas båda klubbtröjor den argentinska fotbollslegendaren drog på sig. Milans succéspelare Rafael Leão fyllde 100 matcher med klubben, firades på Milanello och firas i GdS. Zlatan Ibrahimovic dyker upp i artikelns slutord, ”En gång i tiden, och även fortfarande, så är detta Ibrahimovics Milan, men framtiden tillhör Leão och inte bara av åldersskäl”.

Annons

Tuttosport suckar med Inter, ”Så synd!”. Även här dyker Ibrahimovics namn upp. Det är hans gamle tränare Fabio Capello som gör en parallell som blir förstasidesrubrik. ”Dusan Vlahovic påminner om min Zlatan i Juventus”, säger Capello.

 

SPANIEN

.spanien

Marca konstaterar att ”Atlético nått botten”. I går blev det ännu en förlust, nu mot ligans jumbo (0-1 mot Levante). Matchrapportens rubrik inne i tidningen är ”Vilket är ligans sämsta lag?”. Det följs upp med ”Simeones lag gör sitt allra bästa för att utmana om den tvivelaktiga titeln”. Enligt Cadena SER känner Simeone nu att han ”inte har alla med sig i klubben”. Atlético ska också haft samtal med andra tränare som hört av sig. Marca följer även upp Real Madrids match i Paris. Kylan mellan klubbarna nämns och i fokus står Kylian Mbappé. ”Inget förändras av uppvisningen mot på Parc des Princes. Både PSG och Real Madrid vet att spelaren vill byta klubb i sommar”. Marca understryker att flytten kommer att bli av.

Annons

Diario AS kallar Mbappé för ”Den nya kungen”. Han täcker hela förstasidan, i sällskap med reaktioner på hans uppvisning. Han gör det eftersom AS också är helt övertygad om att fransmannen nästa säsong spelar i Real Madrids vita tröja.

Sport har förstår en helt annan åsikt. ”Nu tvekar Mbappé att skriva på för Real Madrid” finns på förstasidan. Den kan, i brist på källor, snarare ses som förhoppning än fakta. I fokus är annars att ”En ny utmaning börjar”. Xavis Barcelona tar sig an Napoli i Europa League. Pierre-Emerick Aubameyang väntas starta i anfallet (förmodade lag här).

Mundo Deportivo nöjer sig med ett hurtigt ”Forza Barça” över förstasidan. Tidningen uppmärksammar även att Real Sociedad har EL-fotboll. Match mot RB Leipzig. Och Alexander Isak fanns med på presskonferensen. Han fick förstås fråga om måltorkan. ”Jag är lugn, eftersom laget gör bra ifrån sig. Jag vill så klart alltid göra mål, oavsett match, även om den här är mycket viktig. Jag hoppas att vi gör en bra match, både laget och jag”, säger Isak (klipp här).

Annons

 

TYSKLAND

.tyskland

Kicker slår fast att ”Bayern behöver en försvarschef”. Det är den typen av spelare klubben letar efter. Någon som kan leda backlinjen och spela bredvid Lucas Hernández. Det såg inte bra ut i går heller men Kinglsey Coman räddade oavgjort (1-1 mot RB Salzburg). Bara Coman och målvakten Sven Ulreich får bra betyg, 2,5 av 6 (1 är bäst). Lägst betyg får storstjärnan Robert Lewandowski, 5. ”Vi är inte i något stim just nu”, säger Joshua Kimmich, ”Men resultatet är ok”. I helgen åkte Bayern på en chockförlust mot Bochum.

SportBild uppmärksammar Anthony Elanga. ”Så spelade sig Elanga in i hjärtat hos Rangnick och fansen”. Lika munter är inte journalisten Christian Falks relation till en annan Unitedspelare. Falk skrev om splittring i omklädningsrummet, med Rashford och andra engelska spelare på en sida och Cristiano Ronaldo på den andra. Rashford svarade på Twitter att det är påhitt, Falk gav igen med att Rashford inte talar sanning (se tråd). Det har skapat debatt i sociala medier om vem som talar sanning.

Annons
Publicerad 2022-02-17 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS