Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Italiens svar: "Asllani är inte påläst"

Headlines Blogg
Cagliari - Empoli
Cagliari
Empoli
STREAMA IMORGON
Hellas Verona - Torino
Hellas Verona
Torino
STREAMA IMORGON
Real Valladolid - Real Sociedad
Real Valladolid
Real Sociedad
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ger ordet till Gabriele Gravina, president i det italienska fotbollsförbundet (FIGC). Han berättar att förbundet överväger rättsliga åtgärder mot Roberto Mancini som hoppade av som förbundskapten och i stället tog över Saudiarabiens landslag. Men vad som inte står är att Gravina också hade ett och annat att säga om Kosovare Asllani. Det framgår av förbundets hemsida. Inför Italien-Sverige tidigare i veckan kritiserade Asllani valet av spelplats, Castel di Sangro (inv ca 6 500). Gravina svarar nu: ”Jag tror inte fotbollsspelaren Asllani är påläst. Castel di Sangro har stått som värd för åtskilliga matcher med våra landslag, både på herr- och damsida, liksom för träningsläger för flera Serie A-lag, och förtjänar större respekt. Det gör också hela staden och åskådarna som tittade på matchen  i tisdags (ca 2 500, min anm). Italien har en rätt och en plikt att välja spelplats, och mottagandet i Castel di Sangro har varit fantastiskt och jag upplever det inte som vi låtit någon spela i en skog. Sa hon att hon såg fler djur än människor? Jag vet inte vad för slags vägar hon valde”. Corriere dello Sport skriver att Gravina påpekade att Asllanis uttalande var ”en brist på respekt”, samt att FIGC också skickat en skrivelse till det svenska fotbollsförbundet för att uttrycka sin besvikelse.  Gravina har starka band till Castel di Sangro. Han var president i fotbollsklubben 1984-1996 och är hedersmedborgare i staden sedan 2018.

Annons

.italien

Corriere dello Sport konstatera att ”Roma ligger på marken”. Golvade. Den här gången i Ligurien (4-1 till Genoa). Det var tredje förlusten på sex matcher. Roma har bara fem poäng. Det är den sämsta starten sedan trepoängssystemet infördes. ”Det är den sämsta starten för mig med. Fast jag tror också det är första gången Roma spelat två europeiska cupfinaler i rad”, säger Romas tränare José Mourinho och pekar på sina meriter i klubben. En annan stor rubrik är. ”Victor, det var inte illa menat”. Napoli gjorde på torsdagskvällen ett uttalande där klubben klargjorde att den inte haft för avsikt att håna Victor Osimhen med de uppmärksammade TikTok-klippen. Uttalandet avslutas med, ”Om Victor upplevde något som kränkande så var det inte vad klubben hade för avsikt”. Mer en förklaring än en direkt ursäkt med andra ord. CdS ger Jesper Karlsson ljumma 5,5 i betyg för insatsen i Bolognas match (0-0 mot Monza). ”Mer rök än eld”, skriver tidningen.

Annons

 

ENGLAND

.england

Daily Mail ger plats på sportettan åt ett förslag från Burnleys tränare Vincent Kompany för att minska skador. ”För elitspelare som representerar landslag och behöver spela alla dessa andra turneringar borde det finnas ett tak för antal matcher under en säsong. Sätt en siffra på det, det är inte upp till mig, men låt säga 60-65 matcher, säger Kompany.

Daily Telegraph följer upp missnöjet med Aston Villas ”svettröjor”. Klubben uppges vilja klippa banden med tillverkaren Castore. Villa ser också över möjligheterna till en korttidslösning i helgen. Herrspelarna har klagat över att de blöta tröjorna klistrar mot kroppen och damerna har också uttryckt oro inför helgens ligapremiär. Andra nyheter: Trots att Ian Maatsen på nytt visat framfötterna i Chelsea kan han säljas i januari. Kontraktet går ut till sommaren och inga framsteg har gjorts kring ett nytt kontrakt. 

Annons

The Times och Daily Mail är bara två av tidningar som sätter fokus på att Liverpool kan ha hittat sin nye Steven Gerrard i Dominik Szoboszlai. Han är en ledare, bär tröja nummer 8 och visade med släggan i veckans cupmatch att han också har skottet. Times tar också upp att Liverpools ägare säljer en mindre andel i klubben för 80-160 miljoner pund. Men Jürgen Klopp får inga extra pengar att handla för. De ska gå till skulder och betala för uppgraderingar som gjorts på Anfield och träningsanläggningen Melwood.

The Sun skriver att Antony förhördes av engelsk polis i fem timmar om anklagelserna från hans ex-flickvän om våld i nära relation. Manchester United-stjärnan återvände i måndags från Brasilien, där det också dykt upp våldsanklagelser. Antony förnekar anklagelserna. 

 

SPANIEN

.spanien

Marca och AS är på krigsstigen. Ordet som dyker upp på båda tidningarnas förstasidor är ”cohecho” – ”mutor”. Barcelona anklagas för mutbrott i Negreirafallet. Uefa håller också koll, och i teorin skulle Barça kunna slängas ut ur Champions League. Men dit är det långt. Under tiden rullar fotbollen vidare. Atlético försöker haka på toppen (2-0 mot Osasuna) och Celta Vigo försöker undvika nedflyttningskamp (1-1 mot Alavés). Carl Starfelt är en av bara fyra Celtaspelare som i Marca når upp till två stjärnor på den tregradiga skalan.

Annons

Sport och Mundo Deportivo spelar ner mutanklagelserna mot Barça till små notiser på förstasidan. Dessutom balanseras den nyheten upp av liknande utrymme för positiva ekonomiska resultat för klubben. I stället är siktet inställt på kvällens match mot Sevilla. Som sagt, bollen den fortsätter rulla. MD kastar även in att harmoni råder mellan nya sportchefen Deco och Frenkie de Jong. Barça vill förlänga kontraktet och mittfältaren vill stanna. Det nuvarande kontraktet till 2026 ska förlängas med två år och enbart av sportsliga skäl, förslaget är inte längre kopplat till Financial Fair Play med sänkt lön.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe gör ett nedslag kring spänningarna mellan Marseilles ultras och presidenter. Hot och trakasserier går tillbaka betydligt längre tillbaka i tiden än Pablo Longorias era, därav dagens bärande rubrik ”Presidenternas helvete”. Under torsdagen presenterades också nya tränaren Gennaro Gattuso. ”Jag vet att jag kommer till en klubb med mycket het stämning men det är inget som skrämmer mig. Jag vill jobba hårt. Jag tror min historia visar att jag inte är rädd för att komma till heta platser som här”, säger Gattuso. På annat håll kan man läsa att det fortsatt är oklart om Kylian Mbappé kan spela mot Clermont i helgen. Han fick en fotledsskada mot Marseille. Ett beslut om hans medverkan tas i dag.

Annons

Le Parisien berättar att PSG:s damlagstränare Gérard Prêcheur lämnar klubben efter bara drygt ett år och en match in på den nya säsongen. Hans efterträdare? Sonen Jocelyn Prêcheur, tills nu hans assisterande tränare. Enligt L’Equipe är Jocelyn uppskattad inom spelargruppen och talar dessutom engelska.

France Bleu Provence uppger att Zinedine Zidane gett Saudiarabien grönt ljus att bli tränare om de köper Olympique de Marseille. Zidane ska ha bett om 300 miljoner euro i budget och ha kontroll över värvningar, vilket accepterats. Marseilles nuvarande ägare Frank McCourt har dock upprepade gånger sagt att han inte säljer klubben.

 

TYSKLAND

Bild skriver att Liverpool är intresserad av Donyell Malen i Dortmund. Den 24-årige nederländaren har redan fyra mål på sju matcher den här säsongen. Han skulle vara en idealisk backup till Mohamed Salah, menar Bild. Men Dortmund väntas inte sälja för mindre än 60 miljoner euro.

Annons

AZ sätter nytt datum för Manuel Neuers comeback. Bayern München-målvakten är tillbaka i träning. Om allt går enligt planerna kan han enligt AZ vara spelklar efter landslagsuppehållet i mitten av oktober. Neuer har på senare tid haft ett par bakslag i sin rehab. 37-åringen har varit borta från spel sedan en skidolycka i december förra året. Kicker fyller på med att Bayern planerar kontraktssamtal både med Neuer och andremålvakten Sven Ulreich i höst. Båda har kontrakt till sommaren. Ulreich uppges beredd att stanna ett år till.

 

ÖVRIGT

Het Laatste Nieuws (Belgien) uppmärksammar ett kontroversiellt mål av Gustaf Nilsson. Svensken inledde målskyttet för Union Saint-Gilloise i Zwanzederbyt mot RWDM. Var hans boll över målvakten som rensades vid mållinjen över densamma? Domaren dömde mål, VAR:s bilder var inte tydliga nog, ligan använder inte mållinjesteknik – så mål blev det. Union vann med 3-2.

Annons

TV2 (Norge) gapar. ”Ett av de vackraste målen någonsin på norsk mark”, säger tv-kanalens fotbollsexpert Jesper Mathisen. Faris Pemi Moumbagna smällde till med en briljant saxspark för Bodö/Glimt (se målet här). Det gav dessutom 3-2 i cupsemifinalen mot Vålerenga efter 86 minuter. Slutresultatet blev 4-2.

Publicerad 2023-09-29 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS