Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Barça-bas: "Vinícius förtjänar en örfil"

Headlines Blogg
Lazio - Empoli
LIVE
Lazio
0
Empoli
1
STREAMA LIVE HÄR
Bologna - Parma
LIVE
Bologna
0
Parma
0
STREAMA LIVE HÄR
Deportivo Alavés - Barcelona
Deportivo Alavés
Barcelona
STREAMA IDAG 16:05
Monza - Roma
Monza
Roma
STREAMA IDAG 17:55
Sevilla - Real Betis
Sevilla
Real Betis
STREAMA IDAG 18:20
Fiorentina - Milan
Fiorentina
Milan
STREAMA IDAG 20:35
Real Sociedad - Atlético Madrid
Real Sociedad
Atlético Madrid
STREAMA IDAG 20:50

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca slår fast att ”Bellinghams skräms”. Det kan läsas på olika vis. Engelsmannens målform är häpnadsväckande och han avgjorde igen (2-1 mot Braga). Bellingham skrämmer alltså motståndare. Men han skrämmer också Real Madrid-fans. Han fick lämna planen i 89:e minuten med en känning i ljumsken. Det är El Clásico i helgen. Men tränare Carlo Ancelotti försäkrar, ”Han är okej”. På tal om El Clásico, en styrelsemedlem i Barça, Mikel Camps, höjer temperaturen. Efter en incident i Real Madrids match i går skrev Camps i en tweet om Vinícius Jr: ”Det är inte rasism. Han förtjänar en örfil för att han är en clown”. Tweeten togs senare bort men får stort utrymme i i både Madrid- och Barcelonapress. Ingen spelare i gårdagens match når upp till Marcas toppbetyg tre stjärnor, men två når bottenbetyget ett streck – en av dem är Bragas Joe Mendes.

Annons

Cadena SER uppmärksammar en skärmytsling under Braga-Real Madrid. Antonio Rüdiger ilsknade till på en hjälptränare i portugisernas stab. Enligt källor inom Real Madrid hade rasistiska tillmälen använts mot Rüdiger. Tysken själv dementerar dock. Enligt SER är det för att Rüdiger ”inte vill gjuta olja på elden”.

Cadena Cope ger ordet till Atléticos tränare Diego Simeone. ”Jag har alltid gillat underhållande fotboll, med folk som skrattar förtjust på läktaren, det är den fotbollen jag lutar åt”, säger Simeone. Och han är förstås ironisk. Svaret kom på en fråga om stämningen som väntar på Celtic Park i kväll. Sevillas förlust på de brittiska öarna får också några rader (1-2 mot Arsenal).

Sport radar på förstasidan upp Barças ungdomsspelare, med Marc Guiu i spetsen. Tidningen påpekar inför kvällens CL-match mot Sjachtar hur många La Masia-spelare som är redo att blomma. ”Generationen som kommer är mycket bra”, säger tränare Xavi (här förmodade startelvor).

Annons

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Mirror använder uttrycket ”Bobby’s Dazzler”, Daily Star ”Knight to remember”. Just dessa rubriker dyker upp på flera tabloider. En kombination av hyllningen till Sir Bobby Charlton och firandet av en Manchester United-seger (1-0 mot FC Köpenhamn). Fast Daily Telegraph-rubriken ”Dubbel upprättelse” beskriver matchen bäst. Harry Maguire tystade kritiker med det avgörande målet och Andre Onana tystade kritiker med den avgörande straffräddningen på tilläggstid – till förtvivlan för Jordan Larsson.

Watford Observer uppmärksammar en svensk det gick bättre för. Ken Sema satte vinsmålet för Watford (1-0 mot Swansea). ”När jag fick bollen visste jag att jag skulle göra mål”, säger Ken Sema, som firade vilt,  ”Det var så mycket känslor. Jag har varit borta ganska länge, och suttit på bänken, försökt spela mer, och känner mig bra nu. Jag visade tränaren att jag är redo nu, jag är tillbaka”. Se målet här. Leopold Wahlstedt stod för en tabbe vid Millwalls ledningsmål men Blackburn vände till seger (2-1) och Lancashire Telegraph skriver, ”det tidiga misstaget påverkade inte hans självförtroende”, och ger målvakten 6/10.

Annons

Evening Standard drar på sporten stort på ord från Dejan Kulusevski. Tottenham leder ligan men är till skillnad från rivalerna inte involverad i Europaspel. En fördel? ”Definitivt. Skillnaden märks, och förhoppningsvis märks den ännu mer i slutet av säsongen”, säger Kulusevski, ”Ärligt talat så hjälper det. Jag minns att det rent fysiskt var väldigt tufft med tre matcher i veckan. Man är trött på uppvärmningen! Även mentalt hjälper det, att inte behöva resa till Spanien och Italien och spela. Man är hemma, med familjen, man får vila mentalt. Så det är en stor grej för oss, och något vi måste dra nytta av”. Vid en seger mot Crystal Palace på fredag skulle Tottenham – i alla fall tillfälligt – gå upp i en fempoängsledning. Londonrivalen Arsenal CL- vann för övrigt i Spanien i går (2-1 mot Sevilla).

Annons

iNews menar att Newcastles intresse för Kalvin Phillips stärks av Sandro Tonalis stundande avstängning. Newcastle överväger ett lån av Man City-mittfältaren. Samtidigt skriver The Athletic om ytterligare namn på Newcastles radar som Tonali-ersättare: Scott McTominay (Man United), Amadou Onana (Everton) och João Palhinha (Fulham). Tonali väntas stängas av tio månader för brott mot bettingregler.

The Sun kan sägas kroka i. För tidningen tar upp en spelare som för närvarande är avstängd för liknande brott: Ivan Toney. Arsenal, Tottenham och Chelsea har alla uppgetts intresserad av att värva anfallaren i januari. Nu säger transfergurun Fabrizio Romano i en podd att Brentford satt en oväntat låg prislapp: 65 miljoner pund, rapporterar tidningen.

Daily Mail berättar om en pikant detalj i en ny bok om Manchester United (The World’s Biggest Cash Machine). Ägarfamiljen Glazers övervägde att ge Manchester United-fans en volymmätare att bära runt halsen på matcher. De som nådde en beslutad nivå för tillräckligt mycket och högt sjungande, skulle belönas med gratisbiljett. Idéen övergavs.

Annons

 

ITALIEN

ITALIEN

Corriere dello Sport sätter belåtet stämpeln ”Italian style” på gårdagens Champions League-kväll. Inter vann (2-1 mot RB Salzburg) och Napoli vann (1-0 mot Union Berlin). Jens Cajuste, som hajpats så mycket efter helgens insats, får bara 5/10 i betyg. Det är förstås inget mot bara 2 i franska L’Equipe. ”En skugga av spelaren vi såg mot Hellas Verona”, skriver Gazzetta dello Sport. På tal om Napoli blev ett klipp på en frustrerad Victor Osimhen viralt. Det var i samband med att han satt i bilen och Napolifansen svärmade runt honom som han fick nog (se klipp här).

La Gazzetta dello Sport firar som alltid firar först och främst ett Milanolags  triumf, i detta fall Inters. Milan får sedan flera uppslag inför kvällens match mot PSG, men tidningen följer också den tidigare rödsvarta spelare Sandro Tonalis öde i bettinghärvan. Tio månaders avstängning väntar, det tycks nu spikat, däremot är alla bitar inte på plats övrig bestraffning. Det går inte som med Nicolò Fagioli att binda upp Newcastlespelaren till rehab och annat engagemang i Italien. En annan logistisk lösning studeras, men Tonali väntas få åtta månaders villkorlig dom till de tio månadernas avstängning. Förseningen i överenskommelsen gör att straffet inte väntas bli klart innan Newcastles match mot Dortmund i kväll, som uppgavs ha varit planen. Fler avstängningar: José Mourinho fick sitt straff för det röda kortet mot Monza bekräftat. Romatränaren får nu inte sitta på bänken mot sin gamla klubb Inter i helgen.

Annons

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe utropar entusiastiskt ”Wahi, wahou!” sedan Elye Wahi fixat poäng åt Lens (1-1 mot PSV Eindhoven). Laget är obesegrat efter tre CL-matcher men tappade gruppledningen till Arsenal. Tidningen har spelarbetyg från samtliga CL-matcher. För svensk del får Joe Mendes (Braga) 6 av 10, ett snittbetyg i laget, men Viktor Claesson (FC Köpenhamn) får 3 och Jens Cajuste (Napoli) 2 – lägst i respektive lag. L’Equipe uppmärksammar vidare nyheter från Le Berry Républicain: Sadio Mané köper in sig i Bourges Foot 18 i National 2, och blir klubbens president. Ett officiellt besked väntas i dag.

RMC Sport följer upp röran i Lyon – som radiokanalen också bidragit till. Först berättade RMC Sport-experten Jérôme Rothen att Lyonspelare sagt till honom att Fabio Grosso var den sämsta tränaren de haft. Grosso ska ha blivit rasande, ställt in träningen och försökt röka ut mullvadarna. Nu svarar Rothen att han är ”mycket förvånad” över Grossos reaktion. ”När man försöker leta mullvadar framför att hitta sportsliga lösningar eller att ena gruppen…”, säger han, ”Det är ett omklädningsrum. När du är i ett omklädningsrum vet du att saker kan komma ut. Du får aldrig reda på vem som sa vad. Det är bortkastad tid”. Storklubben Lyon ligger jumbo i Ligue 1 med blott tre poäng efter nio matcher.

Annons

Le Parisien sätter på nyhetsettan rubriken ”Redan en avgörande match”. Den beskriver PSG-Milan i kväll. Den får också en stark polisiär inramning. 500 poliser bevakar matchen. 2 000 Milanfans är väntade men Napoliultras väntas också. De är inbjudna till PSG:s klack. Vaksamhet råder också över manifestationer i den infekterade konflikten Israel/Palestina. Ultrasgruppen Collectif Ultras Paris vurmar starkt för den palestinska saken. Mer: Le Parisien kom under tisdagen med uppgifter om Brysselterroristen också frågat efter svenska landslagets hotell.

 

TYSKLAND

TYSKLAND

Sport Bild sätter strålkastarljusen på ”Bayerns stora poker”, vilket är kontraktsförhandlingar med sex spelare. Här nämns bland annat att 1/  34-årige publikfavoriten Thomas Müller är intresserad av att stanna ett år till, Bayern är villig att diskutera. 2/ Jamal Musiala vill vänta till slutet av säsongen för att diskutera ett eventuellt nytt kontrakt. 3/ Leroy Sané väntar på signaler från klubbledningen om kontraktssamtal, han vill gärna upp i lönenivå med Harry Kane. 4/ Manuel Neuers kontrakt är inte akut, om det inte blir några komplikationer efter comebacken väntas han förlänga. 5/ Bayern hade ett kontrakt med Alphonso Davies i stort sett klart i våras, men nu är hans representanter mer tveksam. 6/ Bayern bekräftar viljan att förlänga med Joshua Kimmich (nuvarande kontrakt till 2025). ”Vi vill så klart se honom spela här så länge som möjligt, och det kommer vi att förmedla i kontraktsdiskussionerna”, säger Bayerns president Herbert Hainer till tidningen.

Annons

Sky Sport samlar missnöjda kommentarer kring Bayern München, trots seger på bortaplan (3-1 mot Galatasaray). ”Vi tappade boll otroligt snabbt”, säger tränare Thomas Tuchel, även om han var mer nöjd med andra halvlek. ”De måste bli bättre”, säger tv-experten Mattias Sammer, med tanke på motstånd framöver. ”Bayern brukade utmärka sig med att kontrollera matcher, det gör man inte för närvarande”, säger tv-experten Didi Hamann. Bild fastnar för ljudnivån. 132 decibel uppmättes i den turkiska häxkitteln i går. Visselkonserten var konstant när Bayern hade boll. För övrigt förlorade Union Berlin sin nionde raka match i går (0-1 mot Napoli).

Die Welt lyssnar till Dortmunds sportchef Sebastian Kehl. Inför mötet med Newcastle får han förstås frågor om Alexander Isak, anfallaren klubben släppte till Real Sociedad för en billig penning 2019 (6,8 milj euro). ”Han har utvecklats mycket, vilket vi förstås misstänkte – det var därför vi hade en återköpsklausul”, säger Kehl, ler och fortsätter: ”Kanske var det inte rätt tajming (i Dortmund, min anm) för att ge honom tillräckligt med speltid och utveckla honom”. Dortmund kunde köpt Isak för 30 miljoner euro 2021, men Real Sociedad köpte ut Isak från klausulen för fem milj euro. Ett år senare såldes Isak till Newcastle för 70 milj euro. ”Han är i strålande form och vi ser fram emot återföreningen, men hoppas förstås att han inte gör mål mot oss”, säger Kehl.

Annons

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har beskedet ”Niels säger nej” över sportettan. Enligt tidningen har den tidigare Bröndbytränaren Niels Frederiksen efter en tät dialog tackat nej till krisklubben Odense – där Björn Wesström är sportchef och Andreas Alm tränare… Victor Claesson får klart godkänt, 4 av 6, för sin insats när Fc Köpenhamn föll (0-1 mot Manchester United). En kontrast till bottenbetyget i franska L’Equipe. Jordan Larsson får inget betyg för sitt inhopp men straffmissen på tilläggstid och stöttningen efteråt får rubriker. ”Jag har gett honom (Larsson) en kram, precis som alla medspelarna gjorde”, säger FCK-tränaren Jacob Neestrup.

La Dernière Heure (Belgien) berättar att Gustaf Nilsson fått en hamstringskada. Union Saint-Gilloise-anfallaren väntas bli borta ”några veckor”. Tidningen påpekar att svensken hade tagit över från skadade Dennis Eckert, var i bra form och hade gjort sex ligamål när skadan inträffade.

Annons

De Telegraaf (Nederländerna)  uppger att det blir John van’ t Schip som kliver in som interimtränare i Ajax. Han börjar nästa vecka. Van’ t Schip ersätter Maurice Steijn som häromdagen fick lämna krisklubben.

Publicerad 2023-10-25 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS