Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Nya klubbar in i jakten på Adjei

Headlines Blogg
Cagliari - Empoli
Cagliari
Empoli
STREAMA IMORGON
Hellas Verona - Torino
Hellas Verona
Torino
STREAMA IMORGON
Real Valladolid - Real Sociedad
Real Valladolid
Real Sociedad
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

ENGLAND

The Sun följer upp utfrysningen av Jadon Sancho i Manchester United. Inte nog med att 23-åringen är portad från a-lagets träningar, matsal och omklädningsrum – nu har han också plockats bort från Uniteds WhatsApp-grupp. Tidningen öser också på med klubbar ute efter Nathaniel Adjei i Hammarby. Rivalerna Sunderland och Middlesbrough, båda i Championship, sägs jaga 21-åringen. Häromdagen skrev The Sun om Prestons intresse, och nyligen nämndes även Celtic och Rangers.

Daily Mail använder ordet ”Carnage!” (massaker) för att beskriva kaosderbyt som Chelsea vann (4-1 mot Tottenham). Men The Sun är fyndigare med ”VARnage”. Röda kort och fyra bortdömda mål fick Tottenhams tränare Ange Postecoglu att skaka på huvudet. ”Det kommer bli en forensisk undersökning av varje beslut”, sa han. Daily Express skriver om ett ”Kamikaze-Spurs” för trots nio man fortsatte laget att spela med våghalsig hög backlinje. ”Det är bara så som vi är, mate, och det är så som vi kommer förbli så länge jag är kvar. Även om vi är nere på fem man kommer vi att satsa”, säger Postecoglu.

Annons

The Guardian beskriver Chelseas hattrickskytt Nicolas Jackson som ”Kaosets kung” i dagens största rubrik. Här finns också en rad smärre nyheter utanför planen, båda berör Liverpool. Luton hotar med avstängningar för fans som sjungit så kallade tragedisånger mot Liverpool i söndags. Tidningen rapporterar vidare att de rebeller som kidnappat Luis Díaz pappa anklagar militären för att sinka frisläppandet med sina aktiviteter i området.

Daily Telegraph uppger att Arsenals tränare Mikel Arteta väntas slippa straff för sitt utbrott mot domarna efter förlusten i Newcastle. Samtidigt riktar Ref Support UK:s vd Martin Cassidy skarp kritik mot spanjoren. ”Mikel Artetas uppträdande vid sidlinjen är det värsta i Premier League”, menar Cassidy, ”Han har blivit en Mercedesversion av Neil Warnock. Hans uppträdande och kommentarer, som nu dessutom verkar får stöd av Arsenal som klubb, är oroande för både mig och för fotbollen i allmänhet”.

Annons

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har förstås ögonen på Milans stormöte med PSG på San Siro i kväll. Men tidningen sneglar också med nyfikenhet på mötet mellan Milans ägare Gerry Cardinale och Zlatan Ibrahimovic i går. GdS menar att en bredare roll diskuteras, med svensken som partner till Cardinale. Milan skulle vara Ibrahimovics huvuduppdrag ”men hans verksamhet kan sträcka sig längre och även röra Cardinales andra aktiviteter inom idrott, media och underhållning. Ibra skulle medverka i vissa investeringar, och gå i fotspåren på en annan idrottsstjärna, LeBron James”, skriver tidningen. Cardinale driver RedBird som bland annat har samarbeten med New York Yankees och Warner Bros. Det var Ibrahimovics andra möte med Cardinale. Han har tidigare träffat flera andra ledande personer i Milan.

Annons

Panorama rapporterar om sammanstötningar mellan Milan- och PSG-fans i Milano natten till i dag. Det ska ha varit Milanfans som gick till attack. Flera personer skadades. En person ska ha förts till sjukhus med allvarliga skador. Enligt Gazzetta dello Sport är det en fransman som blivit knivhuggen två gånger i benet.

Corriere dello Sport skriver att ”Ibra är tillbaka” men lägger till, ”Ibrahimovic II – Arijon, inte Zlatan”. Bara fem dagar efter målet i cupen gjorde 17-åringen på nytt mål för Frosinone (2-1 mot Empoli). Förstasidan är annars vikt åt den förmodade scudettostriden mellan Inter och Juventus, ”Ni igen”. Det emotsedda mötet mellan lagen spelas den 26 november.

La Repubblica pratar med Thomas Zilliacus om Inter. Den finske entreprenören meddelar att han tillsammans med investerarare tänker lägga ett bud. ”Jag är seriös. Den här eller senast nästa vecka kommer Inters ägare att få ett passande bud från mig om att köpa klubben”, säger Zilliacus. I en annan intervju säger målet skulle vara att växa, ”Mbappé, till exempel, skulle inte bara vara en dröm”. Zilliacus fortsätter: ”Idéen skulle vara att gradvis stärka ett redan starkt lag för att varje år slåss om både scudetton och Champions League”. Zilliacus har tidigare uttryckt intresse för Inter och var med och bjöd på Manchester United.

Annons

 

SPANIEN

SPANIEN

Mundo Deportivo pryder förstasidan med några fotbollens starkaste damprofiler som i går prisades på tidningens egna gala. En av dom syns i bild och som prisades är Fridolina Rolfö (orange dress – här ses hon anlända). Hon fick Trofeo Impacto Internacional. MD har dock dåliga nyheter för landslaget. Rolfö fick priset för ”sina strålande insatser för Barcelona och Australien”. Hur som helst, Rolfö tackade för priset och för det stora stödet från fansen, ”Det här är en ny era för damfotboll och vi vill ge tillbaka och visa hur mycket det glädjer oss att de (fansen) finns där”. Norska förbundsbasen Lise Klaveness fick Trofeo Leyenda, medan Aitana Bonmatí, som nyligen tilldelades Ballon d’Or, fick det finaste priset, Trofeo MVP (här alla pristagare).

GQ Spanien har utsett Jenni Hermoso till Årets kvinna och pryder förstasidan med landslagsstjärnan. I en medföljande intervju pratar Hermoso om tiden efter Rubialesaffären. ”Jag har fått ta konsekvenserna av ett agerande jag inte provocerat fram, som jag varken valt eller planerat. Jag har fått ta emot hot, och det är något man aldrig vänjer sig vid”, säger Hermoso. I förbifarten nämns också hennes tid i Tyresö. ”När jag begav mig till Sverige (2013) upptäckte jag något helt annat än jag upplevt i Spanien. Fotbollsspelare behandlades som professionella spelare ska behandlas och träningen var mer krävande. Där såg jag att fotbollen kunde vara ett sätt att leva för oss”.

Annons

Cadena Cope berättar om nya sätt Barcelona försöker fylla sin skrala kassakista. Radiokanalen berättar att i en ny serie produkter som nu lanserats finns diamanter framtagna av Camp Nous gräs. Kol utvinns från gräset och kristalliseras sedan genom avancerad teknologi. Enkaratsdiamanten säljs för 15 000 euro. Varje diamant kommer med certifiering från internationella gemologiska institutet (IGI). Vidare uppger Cope att Real Madrid fortsätter presentera kontraktsförlängningar. Efter Vinicius Jr och Rodrygo, så är det i dag eller på onsdag dags för Eduardo Camavinga och på torsdag Federico Valverde. För båda gäller nya kontrakt  till 2028 och med utköpsklausul på en miljard euro.

Marca och AS har Madrid i fokus men på olika vis. Marca har uppmaningen ”Förbjudet att misslyckas” till Atlético, som möter Celtic på hemmaplan i kväll. AS har att Real Madrids Jude Bellingham ska behandlas varsamt efter sin axelskada och troligen inte spelar mot Braga. Båda tidningarna uppmärksammar också med stora rubriker att den blivande Real Madrid-spelaren Endrick, 17, för första gången kallats upp till Brasiliens a-landslag.

Annons

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe lockar inför Milan-PSG med en intervju med Ousmane Dembélé.  Kan han förstå kritiken efter 13 matcher utan mål i sin nya klubb? ”Ja, men jag bedömer inte mina framträdanden efter mål jag gör. Man kan göra mål i en match och vara dålig, precis som man kan vara bra och inte göra mål. Men 2023 är det statistik som räknas”, svarar Dembélé. Betyget på första månaderna i PSG? ”Okej, jag måste bidra med lite mer, men det kommer”. L’Equipe och Le Parisien har samma förmodade startelva till kvällens match: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Skriniar, Hernandez – Dembélé, Ugarte, Zaïre-Emery, Vitinha – Mbappé, Kolo Muani.

Le Parisien har information om att PSG:s stjärnskott Warren Zaïre-Emery mycket riktigt kommer att finnas med i den franska landslagstrupp som Didier Deschamps presenterar på torsdag. ”Zaïre-Emery är en diamant”, sa PSG-tränaren Luis Enrique beundrande vid presskonferensen i går. Le Parisien uppmärksammar också vad som väntar Gianluigi Donnarumma när han ställs mot sin gamla klubb. ”Han kommer att få se hur vi välkomnar förrädare”, understryker en Milansupporter för tidningen. Mottagande lär bli liknande som Romelu Lukaku också fick på San Siro när han återvände och mötte sin gamla klubb Inter förra veckan. Nu är det också visselpipor som gäller men även t-shirts med nummer 71 (det står för en förkastlig person i smorfia napoletana) och falska sedlar med bild på ”Dollarumma”. ”Han blev utvisslad redan när han återvände med landslaget, men det är inget mot vad som väntar nu”, säger en annan milanista. Luis Enrique menar att Donnarumma tar lätt på mottagande som väntar. ”Vi skrattade åt det tillsammans”, säger Luis Enrique, ”Det händer titt som tätt i fotboll, situationer där kärlek förvandlas till hat. Vi får klara av det och inte se det som en extra svårighet”.

Annons

 

TYSKLAND

TYSKLAND

Bild ger det så kallade vänsterkrysset på förstasidan åt Thomas Tuchel. Bayern Münchens klubbledning hade ett möte om tränarens uppmärksammade tv-ilska efter segern i Der Klassiker i helgen. Det ska ha rått delade meningar om det på mötet men beslutet har varit att helt och fullt ställa sig bakom Tuchel. ”Jag tycker det är bra att Thomas gjorde sin åsikt tydlig efter all kritik som pågått i veckor”, säger sportchefen Christoph Freund, som ett eko på klubbpresidenten Herbert Hainer i måndags. Bild menar att även spelarna reagerat positivt. Tidningen berättade under måndagen att Heidenheim överväger Jérôme Boateng, som tidigare var aktuell för Bayern och som är utan kontrakt. 

Hamburger Morgenpost bekymrar sig över Eric Smith – eller rättare sagt hans ljumskar. ”De kan göra en galen”, skriver tidningen frustrerat. Svensken är tillbaka i träning igen men det är osäkert med spel på fredag mot Hannover. St Pauli leder Zweite Bundesliga och Smith är en tydlig nyckelspelare i laget. 26-åringen har det näst högsta betygssnittet i hela ligan i Kicker.

Annons

 

ÖVRIGT

Correio da Mañha (Portugal) följer upp Marcus Edwards framfart med Sporting i helgen. Både Tottenham och Chelsea uppges leda jakten på 24-åringen. Tottenham har en klar fördel. Klubben äger redan 25 procent av spelaren.

Publicerad 2023-11-07 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto