Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Storklubben erbjuder Bergvall kontrakt

Headlines Blogg
Real Betis - Leganés
Real Betis
Leganés
STREAMA PÅ FREDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ITALIEN

FC Inter News uppger att Inter intensifierat intresset för Djurgårdens Lucas Bergvall. Planen är att erbjuda ett treårskontrakt med option på ytterligare två år. Det finns även intresse från RB Leipzig och från England, och därmed risk för större erbjudanden. Men FC Inter News hävdar att Milanoklubben har ett trumfkort i att familjen Bergvall uppskattar både projektet och faciliteterna i Inter. En värvning av 17-åringen skulle kunna bli aktuell i vinter eller i sommar. Inter har redan tidigare rapporterats intresserad av Bergvall.

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport understryker vikten av ett ”Milan på offensiven”. Bara seger räknas mot Dortmund i kväll för att fortsätta slåss om avancemang från gruppen. Klubbens ägare Gerry Cardinale väntas vara på plats. Kanske också Zlatan Ibrahimovic. Och samarbetet dem emellan närmar sig. Något officiellt besked kommer inte inom det närmaste dygnet, skriver GdS. Rollen som rådgivare för RedBird lär inte vara något svårt, ”det är mer komplext att förstå Ibras roll i Milan. Zlatan är född beslutsfattare och hans inkludering i Milans organism kan inte gå obemärkt förbi. Av alla beslut Cardinale har att fatta innan 2024 är detta det kanske mest känsliga”, avslutar GdS. En annan svensk sticker ut: Isak Hien. Och det är inte av några positiva skäl. När Hellas Verona kryssat (2-2 mot Lecce) hade backen ”en svart dag”. Backen skänkte bort ett mål ”men inte bara det, det var för många misstag från Hien som vanligen är den mest pålitlige”, skriver GdS. Hien delar på det lägsta betyga av alla, 4,5/10.

Annons

Corriere dello Sport drar stort på uppgifter lanserade redan i går kväll: Max Allegri väntas lämna Juventus efter säsongen. Saudiarabien står redo med stora penningpungen. Antonio Conte kan återvända till Juve. Loreta Kullashi (Sassuolo) är förstås med i Omgångens lag efter helgens hattrick mot Sampdoria.

 

ENGLAND

Daily Star slår an tonen med ”Fear we go”. Rubriken utvinns ur Newcastles tränare Eddie Howe. ”Rädslan för att misslyckas är en drivkraft för mig i min karriär”, säger han i jakten på en plats vidare ur det tuffa gruppspelet. I kväll väntar PSG på Parc des Princes. Chronicle skriver att skadedrabbade Newcastle saknar 14 spelare. Det ses som givet att Alexander Isak, målskytt mot Chelsea i helgen, startar igen. ”Min målsättning är att hålla mig frisk nu”, säger Isak. Newcastle kan enligt journalisten Ben Jacobs förstärka anfallet med Hugo Ekitiké, 18. Ett lån är tanken, men PSG vill hellre sälja. Daily Star uppger vidare att Ghana och England slåss om Kobbie Mainoo. Förbundskapten Gareth Southgate håller ett öga på Man Uniteds nya stjärnskott. Han är mån om att 18-åringen, som spelat ungdomslandskamper för England, förblir tillgänglig.

Annons

Evening Standard hör hur Dejan Kulusevski tydligt och klart pekar på sin bästa position. Det är som  en nummer 10. ”Det kändes så bra, jag kände mig som den riktigt Dejan”, säger han efter Aston Villa-matchen. Kulusevski var arg efter förlusten, men Football London hade honom som bäst i Tottenham (9/10). Kulusevski har även tidigare pratat om sin favoritposition. I landslaget spelar han till höger på mittfältet eller i anfallet.

Sky Sports-profilen Gary Neville höjer Alejandro Garnachos cykelspark till skyarna. ”Jag har aldrig sett ett så bra mål på cykelspark. Det var den vackraste cykelsparken”, menar han. Daily Telegraph går mer systematiskt tillväga. Tidningen bedömer cykelsparkar enligt fem variabler (räckvidd, höjd, estetik, kraft, betydelse) och kommer fram till en tiobästalista där Garnacho får nöja sig med en delad tredjeplats. På första är Trevor Sinclair (QPR-Barnsley – se klipp här) och tvåa är Zlatan Ibrahimovic (Sverige-England). The Sun å sin sida skräder inte orden. Tidningen listar de tio vackraste målen under Premier League-eran och har Garnachos som nummer ett.

Annons

Daily Telegraph skriver att domarbasen Howard Webb försöker locka elitspelare att bli domare. Det handlar om spelare som avslutat karriären eller är på väg att avsluta den. Drygt ett dussin ska ha uttryckt intresse. På annat håll skriver tidningen att Chelsea vill strömlinjeforma januarifönstret. Det innebär principen ”en in, en ut”. Klubben vill undvika problemen under Graham Potters tid med en för stor trupp.

The Times drar stort på sin nyhet om att Fifa diskuterar ett utökat VAR som gäller även hörnor och frisparkar, medan Daily Mail tar upp att Arsenal och Manchester City jagar en talang i FC Köpenhamn. Det är inte Roony Bardghji utan blott 15-årige Tristan Aldcroft Panduro.

 

SPANIEN

SPANIEN

Sport och Mundo Deportivo går på samma tema. Matchen mot Porto är som en final för Barcelona. Ett utnött budskap om matcher, men ord tagna från Xavi. ”Det är som en final och vi har inte råd att misslyckas”, säger han. Och Xavis egen situation? President Joan Laporta uttalade under måndagens sitt fulla stöd och Xavi sa under presskonferensen också att han kände att han har det. Men ett poängtapp mot Porto skulle vara kostsamt. Och sedan väntar Atlético och Girona i ligan. Andra katalanska nyheter: Alexia Putellas har lämnat det spanska landslagets samling efter undersökning av hennes knä. Hon missar därmed Nations League-mötet mot Sverige den 5 december. Enligt Relevo är det ingen skada, bara en känning. Girona fick nöja sig med en poäng (1-1 mot Athletic) och lyckades därmed inte återta ledningen i La Liga.

Annons

Marca och AS sätter också vikten av seger för Xavi och Barcelona i fokus på förstasidorna. Men blickarna glider sedan snabbt mot Madrid. Marca menar att Carlo Ancelotti försatt sig i en bra position för att förlänga med Real Madrid. Resultaten med laget talar för det. Att döma av tidningens omröstning har italienaren också fansen med sig. 82 procent ger tummen upp till en fortsättning. Cadena Cope påpekar att Real Madrid ännu inte inlett några samtal. Radiokanalens journalist Arancha Rodríguez uppger att Ancelotti inte bara har ett erbjudande från Brasilien utan också ett från…Manchester United. Ancelottis kontrakt går ut i sommar. Stor uppmärksamhet ges också åt Cristiano Ronaldos ”ödmjuka gest”. Kanske inget som förknippas stark med portugisen på fotbollsplanen. När 38-åringen fick en straff med sig i CL-mötet Al Nassr-Persepolis gick han själv fram till domaren och sa att det inte skulle vara någon (se klipp här). VAR gick också på den linjen och straffen upphävdes. Matchen slutade 0-0. Notis: enligt Opta är Levantes målvakt Emma Holmgren den som räddar mest i ligan. Holmgren har bara släppt in fem mål på tio matcher.

Annons

Era skriver att Real Madrid hoppas värva Natalie Björn i vinterfönstret. Evertonbacken är klubbens förstaval på marknaden. Erbjudandet är på 100 00 euro, och kan möjligen stiga till 120 000 euro. Real Madrid uppgavs redan i höstas ute efter Björn.

La Voz de Galicia lyfter Carl Starfelt som ”Försvarets chef”. Tidningen är inte bara häpen över hur snabbt svensken tog en ordinarie plats i Celta Vigo utan också blev tredjekapten efter bara 43 dagar. Rollen som kapten brukar vanligen ges till hemmafostrade spelare eller veteraner i klubben. La Voz de Galicia menar att Starfelt bara växt med uppgiften och insatsen senast mot Valencia var sannolikt hans bästa.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe ser det som att PSG har ”En smäll att glömma”. 1-4 mot Newcastle tillhör det förflutna. I dag ska det plockas skatfjädrar på Parc des Princes. En trolig uppställning: Donnarumma – Hakimi, Skriniar, L Hernández, Mukiele – Fabian Ruíz, Ugarte, Vitinha – Dembélé, Kolo Muani, Mbappé. Noterbart är att Kylian Mbappés lillebror Ethan, 16, väntas finnas med i Youth League-truppen. Ett annat stort ämne är Lyon. Tränaren Fabio Grosso hänger redan löst. Samtal med ägaren John Textor väntar i veckan. Även RMC Sport påpekar att italienaren riskerar sparken om inte resultaten vänder snart.

Annons

Le Progrès, lokaltidning i Lyon, ser också mörka moln över Grosso efter bara en seger på sju matcher sedan han kom. Hans metoder ifrågasätts. Tidningen uppger vidare att stjärnorna Alexandre Lacazette och Corentin Tolisso kan vara på väg att säljas i januari. Båda sitter på höga löner.

Foot Mercato uppger att PSG:s prioritet i vinterfönstret är Leny Yoro i Lille. Klubben vill bräda rivaler som Real Madrid och Bayern München för att säkra den 18-årige backen.

 

TYSKLAND

Sky Sport avlossar ett batteri av transfernyheter. Manchester United uppges överraskande intresserad av Timo Werner, som uppgetts på väg bort från RB Leipzig i vinter. Dessutom menar Sky att United gjort António Silva i Benfica till transfermål nummer ett. Den 20-årige backen har en utköpsklausul på 100 miljoner euro. United uppges beredd att utlösa klausulen, men har konkurrens. Benfica räknar med en försäljning i sommar. Vidare uppger Sky Sport att Bayern München gjort en förfrågan om Barcelonas Ronald Araújo, samt är en av flera klubbar som är intresserad av en annan Benfica-stjärna, den 19-årige mittfältaren João Neves. Det är också Man United. Slutligen menar Sky Sport att Florian Wirtz lutar åt en flytt till Bayern, om intresset konkretiseras. 20-åringen föredrar att stanna i Tyskland. Bayer Leverkusens prislapp är minst 120 miljoner euro. Wirtz har länge funnits högt på Bayerns lista.

Annons

Bild fortsätter syna supportervåldet efter helgens oroligheter. Antalet skadade i Frankfurt har nu skrivits upp till 200, varav 57 poliser och 59 stewards. Frankfurt riskerar att straffas hårt av förbundet. Lagets fans är redan portade av Uefa till bortamatchen i Aberdeen efter upprepade förseelser i Europaspelet. Och på hemmaplan menar tysk polis att Frankfurt håller på att tappa kontrollen över sin arena. ”Det kan inte tillåtas att en form av autonom ultrasscen styr inne på arenan med klubbens goda minnen”, menar polisen. Från supporterhåll har det kommit kritik mot polisen agerande i samband med bråken i helgen, bland annat mot att pepparsprej användes hänsynslöst, rapporterar Frankfurter Allgemeine Zeitung. Samtidigt rapporterar Bild att den 21-årige Mönchengladbachsuppoter som blev misshandlad i Dortmund fick en hjärnblödning. Tillståndet beskrivs som allvarligt men stabilt.

Annons

 

ÖVRIGT

Israel Hayom (Israel) konstaterar att lugnet ännu inte har lagt sig kring Daniel Sundgren och de utländska spelarna i Maccabi Haifa. Supportar protesterade i går med banderoller utanför träningsanläggningen. Charon Sherry, en av de utländska spelarna, blev av med sitt modellkontrakt med ett klädmärke. Programledaren Sharon Perry kallar spelarna ”fegisar” och ifrågasätter förklaringen att de inte förstått budskapet på banderollen. ”På riktigt? Det var inte skrivet på kinesiska. Det stod på förståelig engelska, ’Bring them home’”, säger hon. Men Maccabi Haifas vd Itzik Ovadia tog i ett uttalande under måndagen på sig ansvaret för att inte ha informerat de utländska spelarna ordentligt. Mittfältaren Dolev Haziza försvarar också lagkamraterna, och säger bland annat ”För de som glömt eller inte vet, Daniel (Sundgren) gjorde en video för soldaterna och var med och packade paket till soldaterna med mamman till avlidne sergeant Omer Tabib”. Efter det ramaskri som uppstod efter helgens match gick Sundgren i går ut och skrev att ”Ett ögonblick av missförstånd gjorde stor skada”.

Annons
Publicerad 2023-11-28 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto