Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Son skadad efter bordtennisbråk

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

englandThe Sun har rubriken ”Ping-pong, ding-dong”. Den syftar på ett bordtennisbråk – skälet till att Tottenhamstjärnan Heung Min-Son har dragit fingret ur led. Det inträffade inför Sydkoreas semifinal i asiatiska mästerskapen. Ett vittne berättar att Heung Min-Son ogillade att en del av de yngre spelarna lämnade matbordet alltför snabbt för att sticka iväg och spela bordtennis. Ett bråk uppstod och i tumultet kom Heung Min-Sons skada. Sydkorea förlorade sedan oväntat mot Jordanien.

Daily Mirror ser ett Manchester City som glittrar av ”Silva and gold”. Bernardo Silva låg bakom Citys CL-seger i Köpenhamn (3-1 mot FCK). Andra tidningar, som Daily Mail, har Phil Foden och Kevin De Bruyne som de klarast lysande stjärnorna för kvällen. Liksom de flesta andra tidningar uppmärksammar Mirror också beskedet att Sven-Göran Eriksson kommer att vara med i tränarstaben i Liverpools legendarmatch.

Annons

Daily Telegraph har störst rubrik om att Newcastle fruktar att Manchester United ska plocka in Dan Ashworth som ny sportchef. I går blev till slut Jim Ratcliffes intåg i klubben officiellt.  Tidningen gör också rubrik på att Tottenham väntas göra ett nytt försök med Connor Gallagher i sommar. Chelseas tränare och fans vill ha mittfältaren kvar, men det är en ekonomisk fråga. Dels behöver Chelsea pengarna, dels uppges klubben enligt Daily Mail ha satt ett inofficiellt lönetak på nya avtal på i sammanhanget låga 150 000 pund i veckan. 

Daily Mail uppdaterar jakten på Jarrad Branthwaite. Tottenham och Manchester United är hetast, men även Chelsea, Arsenal och Real Madrid har gjort förfrågningar om den 21-årige Evertonbacken.

The Independent undrar vilken klubb som egentligen kommer att ta sig an Kylian Mbappé. Tidningen uppger att fransmannen var öppen för Liverpool förra året men inget bud kom. Han är också öppen för Arsenal, att följa i Thierry Henrys spår, men liksom Liverpool vill Londonklubben inte bryta sina ekonomiska ramar för Mbappé. PSG-stjärnan har ännu inte kommit överens med Real Madrid. Kontraktet går ut i sommar.

Annons

Talk Sport kallar det ”århundradets mål” – och Viktor Johansson figurerar i det. Men det finns ett problem. Det är ett självmål. Hull City Jaden Philogene gör en sagolik insats – en läcker tunnel, en minst lika läcker fint och sedan en rabona ur dålig vinkel som går över den svenske Rotherhammålvakten (se klipp här). Men bollen touchar en back. Det är också det som får Johanssons ingripande att se tafatt ut. Hull vann matchen  med 2-1.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport tycks inte längre fråga sig om Inter vinner scudetton utan när. Det blir klubbens 20:e titel ,och GdS spekulerar i att ”Den andra stjärnan kan bli klar i derbyt den 21 april”. Eurfori genomsyrar supporterskaran som slutit upp som aldrig förr. Publiksnittet är 73 089. Ny match för Bologna, ny plats på bänken för Jesper Karlsson. Det är sporttidningarna övertygad om inför Fiorentina i kväll. Isak Hien är tillbaka efter skada och kan spela för Atalanta mot Sassuolo i helgen.

Annons

Corriere dello Sport undrar, ”Är det någon som sett Osimhen?”. Napolistjärnan är ännu inte tillbaka från Afrikanska mästerskapen. Han väntas missa matchen mot Genoa på lördag men vara med mot Barcelona i Champions League om en vecka. Tidningen skriver även om en annan ”försvunnen” anfallare, Romelu Lukaku. Efter den usla insatsen mot Inter har belgaren bett om ursäkt till spelargruppen. ”Jag har mer att ge”, sa han, och har fått spelarnas stöd tillbaka, skriver CdS.

 

SPANIEN

spanienMarca och AS har förstås Brahim Díaz på förstasidan. ”Ett geni”, som Marca uttrycker det. Det var 24-åringens soloprestation som fixade Real Madrids seger (1-0 mot RB Leipzig). Det blev dock en trist sorti med en muskelskada. En annan som stärkte sina aktier var målvakten Andrij Lunin, som enligt samstämmig omdömen gjorde sin bästa match för klubben. AS berättar att turbulensen kring Karim Benzema fortsätter. Fransmannen har petats ur Al-Ittihad trupp till matchen mot Navbahor Namangan i asiatiska Champions League. Bara fem icke-asiatiska spelare är tillåtna. Benzema hade nyligen en fajt med tränaren Marcelo Gallardo och missade dessförinnan försäsongslägret i Dubai. Ett nytt världsrekord för övergång inom damfotboll har satts igen. Bay FC betalar 735 000 euros för Madrid CFF:s zambiska stjärna Racheal Kundananji. Dessutom finns bonusar på 70 000 euros. BBC Sport påpekar att det är första gången en afrikansk spelare, herr eller dam, gör en världsrekordövergång. Det förra rekordet sattes häromveckan när Chelsea värvade Mayra Ramírez från Levante för 450 000 euro.

Annons

Sport och Mundo Deportivo gör båda artiklar på TV3:s uppföljning på vad som nu kallas ”kanapégate”. Anledningen till varför Barças president Joan Laporta kastade kanapéer omkring sig i logen i samband med Barças senaste match. Enligt TV3 ska missnöjda fans ha häcklat Laporta som i frustration gick loss på de oskyldiga kanapéerna. ”Han kastade inte en bricka i marken, inte två, inte tre, utan alla han hade framför sig”, säger ett vittne till TV3. Tränarfrågan i Barça lyfts på annat håll. Mundo Deportivo hävdar att representanter för Thomas Tuchel hört sig för med Barcelona, medvetna om att tyskens jobb i Bayern München är i fara. En annan tysk, Hansi Flick, har nämnts som intresserad tidigare. MD:s huvudrubrik i dag handlar annars om Frenkie De Jong. Barça vill ha svar om han accepterar kontraktsförlängningen med lägre lön, som MD skrivit om tidigare. Annars återstår försäljning i sommar. Enligt MD vill Barça ha cirka 100 miljoner euro för De Jong. Manchester United och Chelsea anses vara intresserade klubbar.

Annons

La Voz de Galicia menar att Carl Starfelt råkat ut för en ”total förändring”. Svensken fick direkt Rafael Benítez förtroende när han kom, spelade 16 matcher i rad och blev utsedd till en av lagkaptenerna. Men efter en skada, ett par misstag och Celtas skifte till trebacklinje har Starfelt hamnat på bänken i de två senaste matcherna.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe flörtar med flyttrykten i rubriken ”Mbappé är anti-Real-vapnet”. Real är i det här fallet inte Real Madrid utan kvällens motståndare Real Sociedad. Anfallsstjärnan porträtteras med sina 30 mål den här säsongen som PSG:s hopp i Champions League. Förmodad startelva: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Danilo, Hernández – Zaïre-Emery, Ruiz, Vitinha – Dembélé, Mbappé, Barcola. Noterbart från gårdagskvällens betyg är att L’Equipe ger Viktor Claesson, och två andra FCK-spelare, mycket svaga 3/10 i betyg efter förlustmatchen mot Manchester City.

Annons

RMC Sport-profilen Jérôme Rothen välkomnar visslingar mot Lionel Messi om han kommer till OS i Paris med Argentina (se klipp här). ”Han gjorde oss till åtlöje i två år”, menar Rothen, med ett förflutet i PSG, ”Han (Messi) har sedan han lämnade kommit med pikar: mot PSG, mot Paris, mot Frankrike”. Radiokanalen uppmärksammar också en BeIN Sport-intervju med Zinedine Zidane, som säger att planen fortfarande är att återvända som tränare. 

 

TYSKLAND

tysklandSport Bild levererar sin vana trogen en rad uppgifter om Bayern München. I fokus är Thomas Tuchel. Trion Joshua Kimmich, Leon Goretzka och Matthijs de Ligt överväger att lämna klubben i sommar. De känner inget förtroende från Tuchel. Samtidigt är tränarens position utsatt. En del inom klubbledningen kan tänka sig att ta tillbaka Hansi Flick, skriver Sport Bild. Flick anses öppen för idén, men samtidigt också smickrad över det påstådda intresset från Barcelona. Vidare uppges klubbledningen överens om att försöka värva Stuttgarts skyttekung Serhou Guirassy i sommar. 27-åringen har då en utköpsklausul på blygsamma 20 miljoner euro.

Annons

Kicker grämer sig över ett bortdömt mål för RB Leipzig (1-0 till Real Madrid). Benjamin Henrichs ansågs ha stört Andrij Lunin, men till och med motståndaren Toni Kroos är tveksam, påpekar Kicker. ”Det var ett mål som borde godkänts”, menar Kroos. Ex-domaren Thorsten Kinhöfer säger till Bild, ”I mina ögon skulle målet ha godkänts eftersom spelaren inte deltar aktivt. Det är också tveksamt att domaren själv inte tittade närmare på målet”.

Wolfsburger Allgemeine Zeitung uppger att Lena Oberdorfs rekordövergång från Wolfsburg till Bayern München blir större än tidigare angivits. Utköpsklausulen är på 400 000 euro, nästan dubbelt så mycket. WAZ skriver att även Chelsea var beredd att betala klausulen men Bayern vann striden om 22-åringen. En ersättare är klar. Wolfsburg meddelade på tisdagen att Janine Minge ansluter från Freiburg på fri transfer i sommar. En annan förstärkning till nästa säsong blir Rebecka Blomqvist. WAZ påpekar att det inte blir mer spel för svenskan den här säsongen efter korsbandsskadan i början av säsongen.

Annons

 

ÖVRIGT

övrtigtArriyadiyah (Saudiarabien) har Cristiano Ronaldo på förstasidan inför Al Nassrs CL-match, men också mer information om Robin Quasion. Han öde kommer att klarna till fredag. Antingen blir det en flytt till en annan klubb, där transferfönstret fortfarande är öppet, eller så kommer han överens om att riva kontraktet med Al-Ettifaq. Quaison uppges ha nobbat erbjudanden från flera klubbar. Han kan lämna på fri transfer. Som Headlines kunde berätta i går morse står Qauison nu utanför Al-Ettifaqs listan över utländska spelare.

Record (Portugal) har Viktor Gyökeres på förstasidan igen. Denna gång för att ”Gyökeres har en poker”. Det står för att han för fjärde gången i rad röstats fram till Månadens anfallare i ligan. Han har fått utmärkelsen för september, oktober/november, december och nu januari.

Annons

Gazzetta (Cypern) noterar ännu ett mål för Muamer Tankovic i Pafos FC (3-0 mot Othellos). Därmed är den förre Hammarbyspelaren uppe i tio mål för säsongen. Tankovic är trea i skytteligan. Samma position har laget i ligan.

Ekstra Bladet (Danmark) tycker att Viktor Claesson ”arbetade som en häst”, men liksom FCK kom han till korta (3-1 till Manchester City). Svensken får nöja sig med 5/10 i betyg. Fyens Stiftstidende hade häromdagen en intervju med Odenses fotbollsdirektör Björn Wesström. Han tror att Filip Helander kommer att lämna klubben i sommar. OB har tidigare försökt förlänga kontraktet.

Gazet van Antwerpen (Belgien) presenterar snittbetyg på Mechelens spelare så här långt. Av 18 spelare har Kerim Mrabti bara två efter sig. 29-åringens snitt är blott 5,92 (1-10).

Publicerad 2024-02-14 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto