Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

3:27
Nästa

Avbryt
Försök igen

Serbisk ilska efter ramsorna - hotar att lämna EM

Headlines Blogg
Spanien - Tyskland
Spanien
Tyskland
STREAMA PÅ FREDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ÖVRIGT

övrigtKurir (Serbien) har uppmaningen ”Alla till attack!” inför kvällens match mot Slovenien. Men Serbien är redan på offensiven efter Kroatien-Albanien i går. Fans på arenan ska bland annat ha skanderat ramsor om att döda serber, och Jovan Surbatovic, generalsekreterare i det serbiska förbundet (FSS), hotar med landslagets uttåg ur EM om inte Kroatiens och Albaniens fotbollsförbund straffas hårt. ”Det som hände är skandalöst och vi kommer att kräva straff från Uefa, även till priset av att inte fortsätta i turneringen”, säger Surbatovic. Tabloiden Vecernje Novosti, menar att en ”anti-serbisk orgie” utspelade sig både på och utanför arenan i form av ramsor, flaggor och utstyrslar. Surbatovic berömde samtidigt Uefa för att ha portat en journalist som gjorde gesten med den kontroversiella dubbelhövdade örnen mot serbiska fans. Serbiens och Albaniens fotbollsförbund bötfälldes för övrigt i går för incidenter i samband med landslagens respektive premiärmatcher.

Annons

Exitosa Noticias (Peru) släpper inte spåret till Malmö FF:s Sergio Peña. Journalisten Gerson Cuba hävdar att mittfältaren är överens med Alianza Lima. Nu ska ett lån med MFF diskuteras, menar han. MFF har tidigare dementerat några samtal. De inledande peruanska uppgifterna kom för en dryg vecka sedan. 28-åringens kontrakt går ut efter säsongen. Sergio Peña är för närvarande i USA där han väntas spela från start i Perus Copa América-premiär mot Chile natten till lördag, svensk tid.

De Telegraaf (Nederländerna) skriver att Ruud van Nistelrooy är på väg att blir Burnley nästa tränare. Nederländaren ersätter då Vincent Kompany som tagit över Bayern München. Van Nistelrooy har tidigare varit tränare för PSV Eindhoven.

 

ENGLAND

englandDaily Mirror piskar upp stämningen med ”Kane the Dane”, ung ”spöa (cane) dansken”, och påpekar att laget kommer hejas fram av 50 000 fans i Frankfurt, inklusive Prins William. Stertelvan är oförändrad från premiären. Det ger i stället rubriker om att Phil Foden och Trent Alexander-Arnold får behålla sina platser. Flera andra tidningar gör rubriker på att förbundskapten Gareth Southgate haft möte med spelarna för att snacka igenom den intensiva granskningen och kritiken utifrån, för att samla laget och hålla bruset utanför.

Annons

Daily Mail uppmärksammar uppgifterna om att Aston Villa är nära att köpa Ian Maatsen från Chelsea. Enligt transferspecialisten Fabrizio Romano hoppas klubbarna ha klart övergången denna vecka. Tidningen tar också upp Romanos uppgifter om att Uniteds köp av Jean-Clair Todibo från Nice stoppas på grund av ägandeförhållanden. Ineos äger/deläger båda klubbarna. Enligt franska Foot Mercato har samtidigt Leverkusen dykt upp som ny intressent, men Dortmund, Aston Villa och Juventus är också ute efter den 24-årige backen.

iNews har mer United, men här om jakten på anfallare. Klubben ska nu ha tagit kontakt med Jonathan Davids representanter. Även Tottenham, West Ham och Aston Villa är intresserade av Lilles 24-årige kanadensare. Prislappen antas ligga på 25 miljoner pund. Samtidigt tycks United närma sig en försäljning av en annan anfallare. Lazio uppges lägga ett bud på Mason Greenwood och en lång rad andra klubbar är intresserade. 

Annons

Caught Offside hävdar att Inter, liksom de saudiska klubbarna Al-Nassr och Al-Ittihad, är intresserade av Victor Nilsson Lindelöf. Inter påstås ha varit kontakt med svenskens representanter. Det har också Fenerbahçes. Det turkiska intresset har omtalats tidigare men Caught Offside hävdar att klubben inte vill betala någon övergångssumma. United sägs vilja ha åtta till tio miljoner euro.

 

ITALIEN

Sportitalia och Sky Sport Italia ringar in Bologna som allt närmare ett köp av Emil Holm. Enligt Sportitalia är Bologna beredd att betala hela tolv miljoner euro för svensken, cirka 135 milj kr. Minns att Atalanta inte var beredd att pröjsa köpoptionen på 8,5 milj euro. Även Sky Sport Italias transferexpert Gianluca Di Marzio menar att Bologna är den hetaste klubben, och att ett möte är inplanerat på måndag.

Annons

italienLa Gazzetta dello Sport uppmanar, ”Sjung Italien”, till bild på landslagsspelare som tar i under nationalsången. I kväll väntar stormatch mot Spanien. ”Vi är ekiperade av Armani och alltså välklädda, men vi är också beredda att skita ner oss”, lyder budskapet från förbundskapten Luciano Spalletti. Italien väntas ställa upp med samma elva som senast;  Donnarumma – Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco – Jorginho, Barella – Chiesa, Frattesi, Pellegrini – Scamacca. 

Calciomeracto pratar Zlatan Ibrahimovic med Vincenzo Raiola, kusin till Mino Raiola, svenskens bortgångne agent. Vincenzo lämnade firman efter Minos död, men jobbar också som fotbollsagent. Ibrahimovic pekas ut som en viktig kugge även i Milans transferaffärer. Men att sitta vid förhandlingsbordet kanske inte är hans grej. Raiola minns tillbaka: ”Han sa även till mig att han inte vill vara med i diskussioner om siffror. Han valde Mino som agent för att sköta det. När han säger att han har lite tålamod, så stämmer det: han kan inte sitta ner och förhandla med agenter. Hans erfarenhet måste användas på annat vis”, säger Vincenzo Raiola, som i övrigt tror stenhårt på Ibrahimovic som ledare i Milan. 

Annons

 

SPANIEN

spanienAS porträtterar Spanien-Italien i kväll som ”Europas El Clásico”. Marca gör en annan koppling, ”Två Ferraris mot Italien”. Den fräsiga duon är Nico Williams och Lamine Yamal. De båda lyfts även fram i Cadena SER. ”Vi har gått från att vara Xavis och Iniestas landslag till att vara Nicos och Lamines Spanien”, säger Antón Meana, men tycker snarare det är lite bekymmersamt. AS troliga startelva:  Unai Simón – Carvajal, Le Normand, Nacho, Cucurella – Rodrigo, Fabián –  Lamine, Pedri, Nico Williams – Morata. Marca väljer 4-3-3 och att Grimaldo tar Cucurellas plats. På annat håll skriver Marca att Real Madrid inväntar Nacho Fernández beslut om att stanna eller flytta till Saudiarabien innan operation Lenny Yoro inleds. En överenskommelse finns redan med den unge fransmannen. Lille vill ha 50-60 miljoner euro, Real Madrid vill inte betala mer än 40 milj euro. Om Nacho stannar talar mycket ändå för att Yoro värvas, men kan eventuellt lånas tillbaka ett år.  Radio Marca hävdar att Real Madrid ser Real Sociedad som bästa klubb för Arda Güler, om mästarlaget beslutar sig för att låna ut 19-åringen.

Annons

Sport och Mundo Deportivo har visserligen EM-matchen på förstasidorna, men störst utrymme får F1-bilarna som visade upp sig i centrala Barcelona under onsdagen. Målvakten Ellie Roebucks flytt från Man City till Barça tar också plats.

Relevo för ett tidigt nedslag och synar domare Gil Manzanos chanser att få EM-finalen. Men redan i rubriken lyfts en annan domare fram: Glenn Nyberg. Det är inte bara för han är svensk, och alltså fri att döma vilka lag som helst, ”Nyberg är också en favorit för han har rätt utveckling, och visat tillräckligt för att ligga bra till i turneringen”. Nyberg fick lovord efter Rumänien-Ukraina.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe omfamnar N’Golo Kanté. Den populäre fransmannen får laget att må bra, får fransmän att må bra – och har dessutom varit överraskande bra på planen. Samtidigt har Kantés succé påverkat mittfältshierarkin. Warren Zaïre-Emery rapporteras frustrerad över att ha blivit förpassad till en komplementspelare. Kylian Mbappé var trots sargad näsa tillbaka i individuell träning under onsdagen men är fortsatt ett stort frågetecken till matchen mot Nederländerna i morgon. Från transfermarknaden berättar L’Equipe dels att PSG lagt ett bud på Lyons Rayan Cherki, dels att Alexander Lacazette beslutat sig för att  stanna ett år till i Lyon och inte gå vidare med ett lukrativt erbjudande från Saudiarabien. Lille meddelade under onsdag kväll att Nabil Bentaleb hastigt lagts in på sjukhus. Det finns inga bekräftade uppgifter om orsaken.

Annons

Foot Mercato uppger att Manchester United tycks falla åt sidan i kampen om Michael Olise. Till skillnad från Chelsea är United inte beredd att betala utköpsklausulen på 70 miljoner euro. Transferjournalisten Fabrizio Romano i natt att Bayern München och Newcastle också fått tillåtelse att prata med Olise. Crystal Palace försöker å sin sida få 22-åringen att stanna genom att erbjuda ett nytt kontrakt med högre lön och en ny utköpsklausul 2025. På morgonen skriver FM att PSG är intresserad av Lutsharel Geertruida, mångsidig back i Feyenoord.

 

TYSKLAND

tysklandKicker deltar i ett ”Party i rosa” sedan Tyskland säkrat en plats i åttondelsfinal (2-0 mot Ungern). Och förbundskapten Julian Nagelsmann därmed säkrat ett nytt kontrakt. Bäst på planen var målskyttarna Jamla Musiala och Ilkay Gündogan (se spelarbetyg här). Ungerns förbundskapten Marco Rossi blickar i stället mot andra sidan av skalan. ”Domaren (Danny Makkelie) var sämst på plan”, säger han ilsket. Nagelsmann var desto mer belåten, och pratade om landslagets mognadsprocess. ”I november hade vi inte vunnit en sådan här match”, säger han.

Annons

Sky Sport uppdaterar läget kring förhandlingarna mellan Bayern München och Fulham om João Palhinha. De går framåt, men är inte i mål. Bayerns bud är uppe på 43-45 miljoner euro. Den 28-årige mittfältaren, som erbjuds ett kontrakt till 2028, vill göra flytten. Mats Hummels har sedan uppbrottet från Dortmund placerats i Napoli, Roma och Mallorca, men svarar nu med en bild på sig själv från gymmet. ”Det är svårt att hitta en tröja att träna i som inte resulterar i dumma rykten”, skriver Hummels på Instagram Stories, sittandes i en grekisk landslagströja från 2012.

Publicerad 2024-06-20 08:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto