Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

L’Equipe: Marseille närmar sig MFF-värvning

Headlines Blogg
Cagliari - Empoli
Cagliari
Empoli
STREAMA IMORGON
Hellas Verona - Torino
Hellas Verona
Torino
STREAMA IMORGON
Real Valladolid - Real Sociedad
Real Valladolid
Real Sociedad
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har sommaruppehåll.


FRANKRIKE

L’Équipe skriver i en artikel i dagens papperstidning att Marseille intensifierat förhandlingarna med Malmö FF om Derek Cornelius. En övergångssumma väntas landa kring fyra miljoner euro, motsvarande 47 milj kr. Den kanadensiska backen uppges nära en överenskommelse med OM. Lokaltidningen La Provence skrev i helgen att Cornelius redan är överens med klubben. Vidare uppmärksammar L’Équipe Lyons ilska mot Dortmund. Lyon hade en överenskommelse om att sälja Rayan Cherki till PSG men Dortmund lyckades övertala Cherki att välja den tyska klubben. Men en månad senare har Dortmund fortfarande inte skickat något bud. Enligt vissa källor är Lyon till och med beredd att gå till Fifa för att kräva kompensation om affären inte blir av. Men annars är det mest OS. Förutom franskt medaljregn finns också ”Argentina-bashing”, en stor rubrik i papperstidningen. Argentinska deltagare buas ut i olika idrottsgrenar. Bakgrunden anses vara den ansträngda relationen inom fotbollen mellan Frankrike och Argentina, som blossade upp igen efter en rasistisk sång om fransmän i samband med att Argentina vann Copa América. I dag spelare det argentinska fotbollslaget mot Ukraina. Mer av samma vara är att vänta.

Annons

Le Parisien skriver att Kylian Mbappé är på väg att bli en av de yngsta yngsta klubbägarna i europeisk fotboll. 25-åringen köper en majoritetsandel i Ligue 2-klubben Caen. Ouest France bekräftar uppgifterna. Mbappé betalar knappt 20 miljoner euro för 80 procent av aktierna. En bekräftelse väntas inom kort. Kylian Mbappés mamma och agent Fayza Lamari leder övertagandet. Ziad Hammoud, vd för Mbappés bildrättighetsfirma, blir Caens nya president. Förhandlingarna om köpet har pågått en tid.


ENGLAND

Daily Mail klämmer bland alla OS-nyheter in att Manchester United planerar en ny arena för 100 000 åskådare. Det är det alternativ som tilltalar Jim Ratcliffe. Ett beslut väntas i december. Den nya arenan beräknas kosta två miljarder pund och ta sex år att bygga. På annan plats berättar Daily Mail att Steve Bruce, 63, är i samtal om att bli ny förbundskapten för Jamaica.

Annons

The Guardian  skriver om att Napoli är villig att diskutera Victor Osimhen i ett avtal för Romelu Lukaku. Napoli har svårt att få sålt nigerianen, samtalen med PSG har avstannat. Transferexperten Fabrizio Romano har liknande uppgifter. Enligt italienska Corriere dello Sport är Arsenal också intresserad av Osimhen. Mer Chelsea: damlagets stjärna Jess Carter lämnat klubben för amerikanska Gotham FC. Där sammanstrålar hon med sin partner, målvakten Ann-Katrin Berger, som också var i Chelsea tidigare. Mer Arsenal: Riccardo Calafiori är helt klar för klubben men Emile Smith Rowe lämnar för Fulham.

The Sun hävdar att Kieran McKenna är en utmanare till jobbet som Englands förbundskapten. 38-åringen förlängde nyligen kontraktet med Ipswich, men har beundrare inom förbundet. Eddie Howe, Graham Potter och Lee Carsley ses annars som favoriter att ersätta Gareth Southgate.

Annons

Hayters TV gör Lucas Bergvall viral. När han pratar om sina och Tottenhams ambitioner avslutar han, ”Så klart är målet att vinna ligan”. Det ger utrymme för många roade kommentarer i sociala medier. Men att optimismen spirar i Tottenham gör också Dejan Kulusevski tydlig. ”Den här klubben måste utmana (i toppen). Vi visade glimtar av det förra säsongen, men vi måste göra det under en hel säsong”, säger han till Football London, och pekar på Man City och Arsenal, ”Det är vad vi tränar för. Jag har märkt att vi ändrat lite på träningen och vi är mycket, mycket fokuserade på att prestera betydligt bättre än förra säsongen”. Tottenham befinner sig för närvarande i Sydkorea och möter i morgon en K-League XI:a.

BBC Sport låter Liverpools Harvey Elliott beskriva fotbollen under nya tränaren Arne Slot. Jürgen Klopp stod för ”heavy metal fotboll”. Slotts är annorlunda. ”Den är väldigt elegant, nederländsk stil, den är väldigt fin”, säger Elliott, ”Stilen är mycket annorlunda. Det handlar mer om bollinnehav nu”.

Annons

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport njuter av att Strahinja Pavlovic är i Milano för att skriva på för Milan. Efter det står högerbacken Emerson Royale (Tottenham) och Youssef Fofana (Monaco) på tur. Noterbart i övrigt: Monza värvar målvaktsveteranen Keylor Navas. Tidningen har också mercato från damfotbollen. Emma Kullberg, som nyligen lämnade Brighton, befinner sig i Turin för att skriva på för Juventus. En läkarundersökning väntar innan den 32-åriga landslagsbacken blir lagkamrat med Hanna Bennison, som också lämnade England nyligen, samt Elsa Pelgander.

Corriere dello Sport ger störst plats åt möjligheten att Chelseas Romelu Lukaku och Napolis Victor Osimhen byter klubb med varandra (se The Guardian). Oturen grinar Bolognas svenskar i ansiktet. För några dagar sedan blev Emil Holm skadad (borta två-tre veckor). Nu är det Jesper Karlsson som råkat illa ut. Han har stukat samma fot som i mars, skriver CdS. Då blev han borta tre veckor. Träningsmatchen mot Mallorca den 10 augusti är osäker, menar tidningen, men ytterligare undersökning väntar. Skadan kommer olägligt för Karlsson som tycktes ha fått ett litet lyft under nya tränaren Vincenzo Italiano.

Annons

Tuttosport uppger i en artikel att tre unga spelare i Juventus imponerat på nya tränaren Thiago Motta. Det är först och främst Vasilije Adzić men även Nicolo Savona och svenske vänsterbacken Jonas Rouhi. Trion väntas nu bli helt integrerade i a-truppen eller pendla mellan a-truppen och NextGen-gruppen. Tuttosport skriver på annat håll att Federico Chiesa nobbat erbjudanden från Al Ahli och Besiktas. Han vill till en Champions League-klubb, gärna i England. Samtalet med Juvetränaren Thiago Motta har inte lett någon vart och Juve vill gärna sälja yttern.

Calcio Napoli 24 adderar intresse för Jens Cajuste. Först nämndes Fiorentina och sedan Genoa. Enligt Calcio Napoli 24 är även Galatasaray och franska klubbar intresserade. Napoli vill helst sälja men kan också tänka sig lån med köpoption. Napoli under Antonio Conte är på gång att bygga om mittfältet och det tycks inte finnas någon plats för Cajuste.

Annons

 

SPANIEN

Sport och Mundo Deportivo har bortanför OS fullt fokus på Barcelonas nästa värvning. Enligt Cadena Cope planerar Barça för att presentera en storvärvning under den pågående USA-turnén. Nico Williams och Dani Olmo är de aktuella namnen. Tidningarna uppmärksammar att Williams befinner sig Marbella och synts ute i vimlet med Barças stjärnan Lamine Yamal. Det ses som ett gott tecken. I går la Lamines pappa upp en bild på sig själv och Williams i sociala medier . Det ses som ett gott tecken. Men så enkelt är det inte. Både Mundo Deportivo och Cadena SER uppger att det finns en växande oro i Barça att Williams beslutar sig för att stanna i Athletic och spela med sin bror Iñaki i Europa League kommande säsong. Barça, vars sportchef Deco stannat i Barcelona för att slutföra övergångar, närmar sig samtidigt Olmo. Det senaste budet nobbades men ett nytt bud väntas. Hansi Flicks debut som Barcelonatränare blir mot Pep Guardiola. Det täcker förstasidan i Sport. Barça möter natten till i morgon, svensk tid, Manchester City.

Annons

Marca och AS noterar båda att Bryan Gil anslutit till Girona och att Relevo uppger att Atlético är intresserad av Sofyan Amrabat. Natten till torsdag, svensk tid, spelar Real Madrid förstas träningsmatchen i USA, mot Milan. Att döma av första träningen tror Marca på denna elva: Courtois – Lucas Vázquez, Joan Martínez, Rüdiger, Fran Garcia – Mario Martín, Modric, Ceballos – Arda Güler, Endrick, Brahim.

Estadio Deportivo rapporterar att framtida klubbadress för Ludvig Augustinsson fortsatt är oviss. Sevilla vill bli av med svensken men Anderlecht har inte råd med hans lön, och har nu börjat se sig om efter alternativ. Jayden Meghoma, 18, i Southampton är ett sådant. Augustinsson och Sevilla har ännu inte kommit överens om att riva kontraktet, likt fallet var med Thomas Delaney, men det är ett alternativ. Under tiden är Augustinsson i Sevilla men har inte medverkat i några träningsmatcher.

Annons

 

TYSKLAND

Sky Sport följer upp kaoset kring Dortmunds talang Youssoufa Moukoko. 19-åringens agent Patrick Williams har öppet kritiserat klubben för ouppfyllda löften och talat om klubbar utomlands. Enligt Sky Sport är följande klubbar intresserade: Girona, Real Betis, Real Sociedad, Southampton och Rennes. Enligt Bild vill Dortmund ha 15 miljoner euro. Sky skriver vidare att Arsenal har ögonen på Leroy Sané. Mikel Arteta och Sané har en bra relation sedan tiden i Manchester City. Men Sané tycks för närvarande inställd på att stanna i Bayern München, där han kan förlänga kontraktet som går ut nästa sommar. 

Fussball Transfer uppger att PSG varit i kontakt med Bayern München om Joshua Kimmich och hört sig för om hans prislapp. Det är dock oklart om PSG kommer att gå vidare. Även Sky Sport skriver att PSG fortsatt är intresserad av Kimmich. Bayern ska ha samtal med mittfältaren de kommande dagarna men är öppen att sälja för rätt summa. Kontraktet går ut nästa sommar.

Annons

Bild bekräftar uppgifter från Süddeutsche Zeitung: Atlético de Madrid är intresserad av Leon Goretzka. Även Napoli uppges intresserad. Däremot menar Bild att Goretzka inte är något huvudmål för den spanska klubben.

 

ÖVRIGT

Record (Portugal), liksom O Jogo, lyfter fram uppgifter om Viktor Gyökeres till förstasidan. Arsenal intresse påstås ha fått ny skjuts. Orsaken är en rapport från obskyra engelska HITC om att scouter var på plats och kollade svensken när Sporting mötte Athletic i lördags (3-0). 

The Courier (Skottland) har ögonen på Benjamin Kimpioka som briljerat för St Johnstone i ligacupen: fem mål på de tre senaste matcherna. Nu väntar Rangers i åttondelsfinal. Den 24-årige anfallaren har studsat tillbaka efter bakslag i Sunderland och i AIK, som han lämnade i januari. ”Allt är en inlärningskurva som jag är tacksam för och aldrig kommer att ångra”, säger Kimpioka, som hoppas landslaget håller koll på honom. ”Jag har spelat för U21 och ett av mina stora mål inom fotbollen är att representera mitt land på högsta nivå”.

Annons
Publicerad 2024-07-30 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto