Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Ville sälja Isak till Liverpool

Headlines Blogg
Real Betis - Leganés
Real Betis
Leganés
STREAMA PÅ FREDAG
Mallorca - Villarreal
Mallorca
Villarreal
STREAMA PÅ LÖRDAG
Como - Bologna
Como
Bologna
STREAMA PÅ LÖRDAG
Empoli - Juventus
Empoli
Juventus
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har sommaruppehåll.


ENGLAND

englandDaily Mail kommer med en anmärkningsvärd uppgift mitt i en text. Newcastle ska i juni ha kontaktat Liverpool och erbjudit klubben att köpa Alexander Isak eller Anthony Gordon. Ebjudandet kom som en följd av Newcastles ansträngningar att hålla sig inom Premier Leagues ekonomiska regelverk (PSR). Men Isak är kvar i klubben och i går satte han ännu ett mål (4-1 mot Urawa Red Diamonds). Tränare Eddie Howe tror att en ännu större säsong väntar för svensken. ”Han var elektrisk”, säger Howe om Isaks insats i går, ”Jag tror han kan höja sig ytterligare, det finns områden som kan bli bättre. Vi letar hela tiden procent som kan förbättras i hans spel”. Tidningen uppmärksammar också de futuristiska arenor som Saudiarabien planerar till VM 2034.

Annons

Manchester Evening News konstaterade i natt att Manchester United drabbats av flera bakslag. Klubben meddelar till att börja med att Leny Yoro beräknas bli borta tre månader och Rasmus Højlund en och en halv månad. Fransmannen har en fraktur i ett mellanfotsben, dansken en hamstringskada. Dessutom fick både Marcus Rashford och Antony kliva av planen i nattens match (3-2 mot Real Betis). Daily Telegraph spekulerar i Yoros skada kan påverka Uniteds planer på att sälja Victor Nilsson Lindelöf. Svensken fick för övrigt ”en lugn comeback” i Uniteds tröja i natt, skriver Manchester Evening News. Lindelöf får 6 i betyg. Högst betyg får Harry Amass, Casemiro och Amad Diallo, alla 8.

Football London konstaterar att Dejan Kulusevski fortsätter sin fina försäsongsform. ”Han ser ut som den skarpaste spelaren i truppen tillsammans med Son”, skriver Football London, och ger honom 9 av 10 i betyg för insatsen i går (3-0 mot K League XI). Det blev ett mål och en assist. Lucas Bergvall, som träffade ribban, får 7 och beröm från tränare Ange Postecoglu.

Annons

BBC Sport uppmärksammar att Manchester City tilldelats böter på drygt två miljoner pund, motsvarande 28 milj kronor. Orsak? Under två år har spelarna kommit försent ut till avspark vid 22 tillfällen. På annat håll noterar BBC att Steve McLaren är ny förbundskapten för Jamaica.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport är mycket Milan. Strahinja Pavlovic är klar och Tammy Abraham vill dit. Men papperstidningen domineras av en intervju med Rafael Leão. Från privatlivet berättar 25-åringen att han ska bli pappa till tvillingar i november. Från fotbollslivet glider frågor också in på Zlatan Ibrahimovic, en mentor till honom när svensken fortfarande spelade och fortfarande ett stöd. ”Jag vet att jag kan ringa honom när som helst. Han är en av dem som kan ta mig till nästa nivå”, säger Leão. GdS: ”Vilka råd får du (av Ibrahimovic)?”. Leão: ”Han pratar med mig om mentalitet. Han säger att jag måste bli mer aggressiv på planen”. Ibrahimovic har också en god relation till Carlo Ancelotti. De omfamnade varandra och gick arm i arm som två bossar i Chicago i natt (se klipp här). De stod sen och samtalade en bra stund (se klipp här). Det skedde inför Real Madrid-Milan. Milan vann matchen (1-0), nya tränaren Paulo Fonsecas premiär. Segerskytt var Samuel Chukwueze. Vidare upplyser GdS att Atalanta nobbat ett första bud från Juventus på 45 miljoner euro för Teun Koopmeiners. Atalanta har satt en prislapp på 60 milj euro på den 26-årige mittfältaren. I går blev Emma Kullberg officiellt klar för Juve.

Annons

Corriere dello Sport trumpeterar ut att Artem Dovbyk snart spelar i Romas tröja. I dag anländer han till Rom. I en betydligt mindre artikel, lång in i tidningen finns en notis om Jens Cajuste. Corriere dello Sport går inte med på Sky Sport Italias uppgifter om att svensken säger nej till Galatasaray. Den 24-årige mittfältaren har tvivel men överväger erbjudandet, menar CdS. Helst vill han till Premier League. Enligt Arena Napoli har Cajustes representanter varit i kontakt med bland annat Leicester och Ipswich. Tidigare har Fiorentina och Genoa uppgetts intresserade av Cajuste. Napoli jagar nya mittfältare och han ses som överflödig.

Tuttosport uppger på förstasidan att Juventus har ögonen på en norsk stortalang, Antonio Nusa i Club Brügge. En svensk talang får på nytt en notis, en som redan är i klubben, Jonas Rouhi. Varför? Ett zlataneskt mål på träningen som Juventus lagt upp i sociala medier och som gjort fansen förtjusta (se klipp här). Tidningen påpekar att det inte bara är fansen som gillar den 20-årige svensken utan också tränare Thiago Motta. För några dagar sedan skrev Tuttosport att Rouhi tillsammans med två andra talanger är aktuella för a-truppen kommande säsong.

Annons

 

SPANIEN

Diario de Sevilla uppger att Anderlecht inte betalar ett öre för Ludwig Augustinsson. Däremot finns rad prestationsbaserade bonusar. Å sin sida ger Augustinsson upp i stort sett hela sin återstående lön i Sevilla. Han hade kontrakt till 2025.  Sevilla och Anderlecht är överens om övergången, och landslagsbacken skriver på till 2027. Sevilla köpte Augustinsson från Werder Bremen för drygt fem milj euro 2021.

spanishSport och Mundo Deportivo är båda fortsatt uppspelat över ”Baby Barça”. Tidningarna skönjer goda tecken efter Hansi Flicks premiär mot Manchester City. Fler goda tecken: Barça närmar sig Dani Olmo. Klubben har lagt ett andra bud. Enligt Mundo Deportivo är det på 47 miljoner euro plus tre milj euro i bonusar för spelade matcher. Dessutom finns ytterligare tio milj euro i andra bonusar. På detta vis når Barça de 60 milj euro som RB Leipzig kräver. Barça hoppas nu på ett positivt svar. Olmo vill till Barça. Däremot lär Nico Williams stanna i Athletic Club, även The Athletic uppger det. Tidningarna noterar även Relevos uppgifter om att Arsenal är nära Mikel Merino.

Annons

Marca och AS såg Real Madrid få stryk i natt, svensk tid (1-0 till Milan). Marca är noga med att betona att Real Madrids lag var mer reservbetonat. Tidningarna gläds annars med OS-damerna som är i kvartsfinal efter seger i går (2-0 mot Brasilien). Där väntar Colombia på lördag. AS skriver om Conor Gallagher som ”En ny ledare i Atlético”. Om han säger ja. Atlético och Chelsea uppges överens om en övergång värd 40 miljoner euro. Det är nu upp till Gallagher. Transferspecialisterna Ben Jacobs och Fabrizio Romano uppger vidare att Gallagher ska ha nobbat ett kontraktsförslag på tre år från Chelsea i går, som ska ha varit i nivå med de bäst betalda i klubben. Av allt att döma ett påstående som Chelsea valt att läcka.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe bockar av damerna. Liksom herrarna är de också klara för kvartsfinal i OS (2-1 mot Nya Zeeland). På lördag väntar Brasilien. Stort utrymme ges till João Neves, som väntas till Paris i dag för att skriva på för PSG. Enligt Le Parisien vill PSG också värva en mer erfaren mittfältare. Samtal pågår med Bayern München om Josuha Kimmich. Problemet är att 29-åringen är måttligt intresserad. Han vill spela ut kontraktet i Bayern och ha fler alternativ nästa sommar, helst i England eller Spanien. Det ses i Spanien som goda nyheter för Barcelona, som gärna skulle vilja knyta till sig en Kimmich på en fri transfer nästa säsong.

Annons

RMC Sport har sina egna siffror på Derek Cornelius övergång från Malmö FF till Olympique de Marseille. Den 26-årige backen skriver på för fyra år. Transferspecialisten Fabrizio Romano sätter övergångssumman till 4,3 miljoner euro inklusive bonusar, RMC Sport nöjer sig med fyra milj euro. Kanadensarens landslagskompis Ismaël Koné blev nyligen klar för klubben.

Foot Mercato uppger att Atlético är ute efter Clément Lenglet. Klubben ska ha varit i kontakt med både Barcelona och backen. Tidigare har Milan och Real Sociedad uppgetts intresserade av den 29-årige fransmannen.

Sud Ouest lever fortfarande i chock efter Bordeauxs öde. Alla spelare har sagts upp, och målvakten Karl-Johan Johnsson har nu tagit farväl på Instagram. ”Vi ville verkligen fortsätta våra liv här men tyvärr är det inte möjligt. Tack för allt ert stöd under vår tid här”, skriver 34-åringen bland annat.

Annons

 

TYSKLAND

Bild applåderar tyska damerna som är klara för kvartsfinal (4-1 mot Zambia). Motståndare är ännu oklar. Tidningen höjer också på ögonbrynen åt Jürgen Klopps uttalanden i Sportschau. Där avvisade han bestämt att han har några planer på att avbryta sitt sabbatsår och styrkan i orden får Bild att undra om han alls kommer tillbaka som tränare. Engelska The Times är inne på liknande linje.

Sky Sport skriver att West Ham alltmer ser Niclas Füllkrug som ett alternativ till Jhon Durán. Klubben har varit i kontakt med 31-åringens representanter och diskuterat siffror. Dortmund vill gärna behålla Füllkrug men skulle acceptera ett bud på 25-30 miljoner euro, menar Sky.

Kicker gör i dagens papperstidning artikel på Branimir Hrgota. Han jagar nu målrekord i Greuther Fürth. Den 31-årige lagkaptenen har 48 mål i Zweite Bundesliga, klubbrekordet är 54. Kicker menar att det bara är en tidsfråga då Hrgota gjort tvåsiffrigt antal mål under alla sina fyra Zweite Bundesliga-säsongerna. På söndag fortsätter jakten med ligapremiär mot Preussen Münster.

Annons

 

ÖVRIGT

Sydney Morning Herald berättar att Australien och förbundskapten Tony Gustavsson går skilda vägar efter floppen i OS. Kontraktet gick ut i morse, varvid beslutet genast tillkännagavs.

Interia (Polen) uppger att Udinese betalar två miljoner euro för Jesper Karlström, 29. Det kan bli ytterligare 500 000 euro i bonusar. Expressen skrev under onsdagskvällen att en affär är nära. Lech Poznan köpte mittfältaren för 800 000 euro 2021, påpekar Weszlo.

Publicerad 2024-08-01 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto