Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Romano: Därför stannar Lindelöf i United

Headlines Blogg
Cagliari - Empoli
Cagliari
Empoli
STREAMA IMORGON
Hellas Verona - Torino
Hellas Verona
Torino
STREAMA IMORGON
Real Valladolid - Real Sociedad
Real Valladolid
Real Sociedad
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har sommaruppehåll.

 

ENGLAND

The United Stand pratar på sin youtubekanal Victor Nilsson Lindelöf med transferexperten Fabrizio Romano. Han tror starkt på att svensken blir kvar i Man United. ”Lindelöf har inte bråttom att lämna United, bara om det är en stor klubb med stora möjligheter, annars lämnar han inte”, säger Romano. Så det är troligt att han lämnar gratis nästa sommar när kontraktet går ut? ”Ja, det är en stor möjlighet att det blir så, eller kanske i januari”, svarar Romano. Fiorentina har på senare tid uppgetts intresserad av svensken. Men italienska Corriere Fiorentino skriver att problemet är Lindelöfs lön. Skulle United skulle riva kontraktet med Lindelöf, då kanske, resonerar lokaltidningen. Den chansen lär vara minimal. Romano berättar vidare att United försöker få in Manuel Ugarte på lån från PSG med obligatorisk köpklausul. Samtalen fortsätter. Spelaren vill göra flytten.

Annons

.england

Daily Express konstatera att det fortfarande finns ”Liv i den gamla räven”. Rubriken står för Jamie Vardy som räddade poäng för Leicester (1-1 mot Tottenham). 37-åringen retades sedan med att peka på Premier League-märket, visa ett med fingret, sedan peka på Tottenhamfansen och visa noll med fingrarna (se klipp här). Leicester har vunnit Premier League en gång, det har inte Tottenham. Lucas Bergvall får godkända betyg efter sin ligadebut i Tottenhams tröja. Mer svenskt: Under måndagen blev till slut Jens Cajuste klar för Ipswich och enligt Aftonbladet säljer AIK Erik Ring till Lincoln. Från damfotbollens värld rapporter journalisten Robert Pratley att Linköping lånar Chelseas talang Aimee Claypole resten av säsongen. Han skriver att Linköping jagat den 18-årige anfallaren, som spelat för finska ungdomslandslag, i kölvattnet på Cathinka Tandberg och Kornelia Kapocs farväl till klubben.

Annons

Daily Mail följer Raheem Stering-cirkusen. Hans tid i Chelsea tycks vara över. The Guardian skriver att 29-åringen själv tror det, sedan Londonklubben nu också är värvar João Félix. Enligt Daily Mail har Juventus visat intresse för Sterling, men behöver få bort spelare som Federico Chiesa innan klubben kan agera. Det har funnits intresse från Saudiarabien men dit vill inte Sterling. Daily Mail gör även stor rubrik på att Bruno Guimarães är Newcastles nya lagkapten, vilket rimligen betyder att han blir kvar.

The Sun hävdar att Chelsea är enda kvarvarande Premier League-klubb med intresse för Ivan Toney. Det mesta talar annars för Saudiarabien. Al-Ahli fick ett bud på 35 miljoner pund nobbat och överväger nu ett nytt bud, skriver The Guardian. Brentford vill ha 50 milj pund för anfallaren. 

The Athletic skriver att Wolverhampton lagt ett bud på Aaron Ramsdale. Budet till Arsenal är ett lån med köpoption för den 26-årige målvakten. Wolves är beredd att täcka större delen av lönen. Ramsdale har kontrakt med Arsenal till 2026. Enligt Fabrizio Romano har Arsenal redan ett muntligt avtal med Joan García (Espanyol) som ersättare om Ramsdale lämnar. Nottingham försöker samtidigt värva Eddie Nketiah från Arsenal.

Annons

The Guardian uppger att saudiska klubben Al-Hilal har satt upp tre backar på shoppinglistan. Det är Kyle Walker and João Cancelo i Manchester City, samt Jeremie Frimpong i Bayer Leverkusen. Tidigare fanns intresse för Trent Alexander-Arnold, men det var inte ömsesidigt.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport applåderar Juventus, och inte minst unge målskytten Samuel Mbangula (3-0 mot Como). Dessutom får klubben förstärkning: Pierre Kalulu. Juve tar backen på lån från Milan med köpoption, affären väntas bli klar i dag. Enligt transferexperten Fabrizio Romano kostar lånet tre-fyra miljoner euro och optionen är på 14 milj euro plus bonusar på tre milj euro. Även Atalanta tog en förkrossade seger (4-0 mot Lecce). Isak Hien får fina 7 av 10 i betyg av GdS. Från Milan rapporteras i natt att nyförvärvet Álvaro Morata blir borta ett par veckor med en muskelskada. Anfallaren missar Matchen mot Parma och med all sannolikhet även matchen mot Lazio.

Annons

Il Mattino och Sky Sport Italia skrev under måndagen att Napolis senaste försök att värva Romelu Lukaku var lån med köpoption, värt 30 miljoner euro. Men både Gazzetta dello Sport och engelska The Times uppger att Chelsea sagt nej och vill ha pengar på bordet. Enligt GdS är Chelsea ute efter 40 miljoner euro. Efter en bedrövlig ligapremiär anses behovet av förstärkningar i Napoli akut. Klubben är också nära Billy Gilmour från Brighton och även intresserad av Carney Chukwuemeka från Chelsea, poängterar Il Mattino.

Sky Sport Italia uppger att Genoa har Williot Swedberg i tankarna. 20-åringen ses som en plan B till Fabio Miretti, som är klubbens prioritet. Swedberg har haft ett lyft i Celta Vigo och inledde säsongen med ett inhopp med mål och assist som hjälpte laget vände underläge till seger.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

Marca och AS har båda Carlo Ancelotti i fokus efter Real Madrids snöpliga poängtapp i ligapremiären i helgen. Tidningarna tar fast på Ancelottis frustration över insatsen. Marca pekar på en rad bekymmer i matchen: individualismen, försvarsspelet, luckan efter Kroos och så vidare. Och så har Real Madrid TV startat jakten på domare igen. Klubbens tv-kanal har släppt ett klipp som pekar på åtta större felbeslut av domaren som missgynnade Real Madrid i matchen. Atlético de Madrid får också gott om utrymme i tidningarna. Dels för premiären i går (2-2 mot Villarreal), dels för att affärerna med Chelsea om Conor Gallagher och João Félix till slut tycks i hamn. Övergångarna väntas bli klara i dag.

Sport täcker förstasidan med Federico Chiesa. Italienaren ses som ett alternativ för Barcelona, som överväger ett bud på 15 miljoner euro. Även Chelsea och Manchester United påstås intresserade. Barça vill ha in en ytter innan transferfönstret stänger.

Annons

Mundo Deportivo sätter i stället Ilkay Gündogan i fokus. Tysken är motvilligt beredd att lämna klubben. Manchester City är en möjlighet. Uppgifterna kom i går. MD har däremot uppdateringar kring Vitor Roque. Mycket talar för att han drar på sig en grönvit tröja framöver. Men det är inte säkert att det blir Sporting, som uppgetts vara den framtida adressen. Den 19-årige brasilianaren vill enligt MD till Real Betis. I går sammanstrålade representanter för Real Betis med representanter för Vitor Roque. Samtidigt hade Sporting ett möte på sportchefsnivå med Barça. Till Real Betis nackdel finns att klubben är ute efter ett lån eller annat arrangemang, inte ett köp rakt av. Barça vill ha igen så mycket som möjligt av de 30 milj euro investerade i att köpa Vitor Roque.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe täcker förstasidan med Thierry Henry, som i går lämnade posten som förbundskapten för herrarnas U21-landslag i förtid. Från transfermarknaden berättar L’Equipe att 1/ Tottenham är intresserad av Vanderson. Londonklubben uppges beredd att betala 30 miljoner euro för den brasilianske backen, men Monaco har ännu fått något bud. 2/ Storsatsande Marseille överväger ett lån av anfallaren Neal Maupay från Everton. Klubben behöver ersätta Faris Moumbagna, som dragit korsbandet. Vidare skriver L’Equipe att Rayan Cherki gör Amin Sarr sällskap i de utfrystas klubb i Lyon. Stjärnan kommer inte heller att få träna med a-truppen framöver. 21-åringen väntas säljas. Crystal Palace och Fulham har visat intresse, och innan dess PSG.

Annons

L’Alsace noterar att Strasbourgs fans röstat fram Karl-Johan Johnsson till matchens lirare mot Montpellier i söndags (1-1). Det var svensken debut för klubben – efter en enda träning. Målvakten orsakade en straff, men svarade för ”två världsklassräddningar”, som L’Alsace skrev (se räddningarna här). Som Headline berättade i går sa Johansson om debuten, ”Om det inte vore för straffen var den perfekt”.

 

TYSKLAND

.tyskland

Bild skriver på förstasidan om en ”Gündogan-smäll!” efter beskedet att lagkaptenen slutar i landslaget. Enligt Sky Sport är Joshua Kimmich hetaste kandidat att ta över kaptensbindeln. Tidningen konstaterar vidare att Hugo är namnet för dagen i Eintracht Frankfurt, Hugo Ekitiké. Fransmannen gjorde ett hattrick på åtta minuter (4-1 mot Eintracht Braunschweig). Hugo Larsson spelade fram Hugo  Ekitiké till ett av målen. Svensken, som spelade nästan hela matchen, beskrivs annars som ”försynt och solid” av Frankfurter Rundschau. Sirius mittfältare Michael Martin, 24, kan hamna i München. Inte i Bayern förstås, men enligt Bild är 1860 München ute efter den tyska mittfältaren som Sirius värvade i juni. 1860 München, som spelar i tyska tredjedivisionen, väntas försöka låna Martin.

Annons

Sky Sport uppger att Leon Goretzka vill stanna i Bayern München, trots att han för närvarande är utfrusen och klubben öppnat för en flytt. Bara en handfull klubbar skulle kunna få honom att ändra mening – om Real Madrid, Barcelona eller Liverpool gör verklighet av sitt intresse, men så har inte varit fallet. Det finns intresse i MLS men det lockar inte Goretzka, lägger Sky Sport till. 29-åringen har kontrakt med Bayern till 2026.

 

ÖVRIGT

Score Nigeria (Nigeria) slog i helgen fast att Janne Andersson blir ny förbundskapten. Större nigerianska medier har varit försiktigare i rapporteringen men har uppgett att Andersson är den ledande kandidaten. Nu uppger Score Nigeria att Andersson också kommer att ha med sig två assisterande tränare från Sverige. Vilka är oklart. Peter Wettergren, som var assisterande till Andersson under tiden med svenska landslaget, är numera teknisk direktör på SvFF. Enligt Score Nigeria kommer den svenska tränarstaben att stöttas av inhemska tränare. OwnGoalNigeria hävdar att Andersson skriver på för ett plus ett år.

Annons

Gazzetta (Cypern) uppger att AEK Larnaca överväger Patrik Carlgren. Klubben jagar en ny målvakt och 32-åringens namn diskuteras. Carlgren är utan kontrakt sedan han lämnade Randers. I somras tränade Carlgren med AIK, men mer än så blev det inte. I AEK Larnaca är förre AIK-tränaren Henning Berg chefstränare och i truppen finns Marcus Rohdén.

Oslobodenje (Bosnien) listar den senaste U21-truppen. I den finns Anes Cardaklija – se truppen här. Den 19-årige Gais-backen har tidigare representerat Sverige upp till P20.

Publicerad 2024-08-20 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto