Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jätteklausul för Deniz Gül

Headlines Blogg
Parma - Udinese
LIVE
Parma
1
Udinese
0
STREAMA LIVE HÄR
Lazio - Hellas Verona
Lazio
Hellas Verona
STREAMA IDAG 20:40
Rayo Vallecano - Osasuna
Rayo Vallecano
Osasuna
STREAMA IDAG 20:55
Mallorca - Real Sociedad
Mallorca
Real Sociedad
STREAMA IMORGON
Real Betis - Getafe
Real Betis
Getafe
STREAMA PÅ ONSDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har sommaruppehåll.

 

ÖVRIGT

O Jogo (Portugal) pryder förstasidan med Portos senast värvade anfallare, Samu Omorodian från Atlético. Den kom direkt på köpet av Deniz Gül, som klubbpresident André Villas-Boas kallar ”en omisskännlig talang” som Porto ”lyckades värva framför många andra rivaler”.  Jornal de Notícias  var först att avslöja utköpsklausulen för Gül. Den är satt till hela 50 miljoner euro, cirka 570 milj kr. ”Ett tecken på att klubben har stora förhoppningar på spelarens potential”, som tidningen uttrycker det. Record bekräftar siffran. 20-åringen blev klar från Hammarby i lördags. Gül tycks redan ha fått en supportersång, till melodin av ”Daddy Cool” (se klipp här).

Annons

Gazet Van Antwerpen (Belgien) skrev i helgen att Mechelen försöker kapa Heerenveens försök att låna Gustaf Lagerbielke från Celtic. Sky Sport Italia uppgav samtidigt att även Lecce var intresserad igen. Klubben ska ha lagt ett bud, lån med köpoption, men är också på väg att värvar fler mittbackar. Tidigare har även Derby uppgetts intresserad. Celtics tränare Brendan Rodgers ger sin välsignelse till en flytt för svensken. ”För att vara rättvis mot Gustaf, jag tror det är viktigt för honom att komma iväg och spela, vi har pratat om det”, säger Rodgers.

ESPN (Nederländerna) pratar med Go Ahead Eagles-tränaren Paul Simonis som bekräftar att Victor Edvardsen gick bananas på Instagram efter att ha petats, men också att anfallaren bett om ursäkt. Voetbal International ser oavsett allt fler tecken på att Edvardsen är på väg bort. Milan Smit bara är en läkarundersökning ifrån att förstärka Go Ahead Eagles anfall, och ESPN skriver om intresse för Edvardsen från ”flera klubbar utomlands”. Själv ligger han lågt efter inhoppet i går (2-0 mot RKC Waalwijk).  ”Jag vet inte, vi får se”, svara Edvardsen på en fråga om en flytt. IFK Göteborg har uppgetts intresserad men värvade häromdagen Nikolai Baden Frederiksen. 1908.nl, den initierade Feyenoordsajten, skriver att Rotterdamklubben nu är överens med Lech Poznan om att låna ut Patrik Wålemark med köpoption. Lech Poznan la till och med ut en bild i sociala medier med 22-åringen på plats på matchen i går (2-0 mot Pogon Szczecin). Sturm Graz var också intresserad av Wålemark.

Annons

Sportowy Fakty (Polen) uppger att Aris är ute efter Linus Wahlqvist. Den grekiska klubben ska ha lagt ett bud på den 27-årige högerbacken, men Sportowy Fakty påpekar att det inte betyder att Pogoń Szczecin släpper Wahlqvist. Aris värvade nyligen en annan svensk, målvakten Filip Sidklev från BP.

Protathlima (Cypern) ger lite mer kött på benen kring AIK:s förväntade lån av Onni Valakari. AIK kommer att betala 70 procent av den 25-årige mittfältarens lön, Pafos 30 procent. Liksom Oscar Uddenäs väntas Valakari bli klar för AIK i dag innan den svenska transferfönstret stänger.

Daily Record (Skottland) hävdar att Ayr United är intresserad av Fouad Bachirou. Den 33-årige mittfältaren spelade i skotska Greenock Morton innan han flyttade till Sverige 2014. Bachirou berättade nyligen om drömmen att återvända till Malmö FF. Ayr United leder Championship, den skotska andradivisionen.

Annons

Match TV (Ryssland) känner av landslaget frustration över isoleringen. På frågan om meningen i att flyga till Hanoi den 1 september för att möta Vietnam (5/9) och Thailand (7/9), fräser förbundskapten Valerij Karpin tillbaka, ”Tror ni någon från förbundet eller oss tränare var angelägna om att åka till Vietnam? Tror ni vi avstått om det funnits minsta chans att spela i Ryssland?”. Han fortsätter irriterat: ”Vi kan tack gud att vi överhuvudtaget hittade något. Lever du i något parallellt universum, förstår du inte situationen? Tror ni att vi alla i förbundet och landslagsledningen är så korkade och inte vill det bästa för landslaget?”. Landslag och klubblag stängdes 2022 av från all tävlan av Fifa och Uefa på grund av Rysslands invasion av Ukraina. Förra hösten hävdes förbundet men bara på ungdomssidan.

Annons

 

ENGLAND

Daily Telegraph gör störst rubrik på Chelsea. Men det är inte på gårdagens urladdning (6-2 mot Wolverhampton) utan på att Londonklubben överväger Jadon Sancho innan transferfönstret stänger – och kan erbjuda Raheem Sterling i utbyte. Telegraph infogar snabbt några ”men”. Chelsea närmar sig också Victor Omishen på lån och Juventus är i dagsläget närmare Sancho. Gårdagens huvudperson i Chelsea var annars Noni Madueke. Efter att inför matchen ha postat ”Everything about this place is shit” i sociala medier, svarade han för ett hattrick på 14 minuter, fick de tillresta Chelseafansen att sjunga ”Noni was right, this place is shite” innan han själv tog till orda och bad Wolverhampton om ursäkt (se klipp här). ”Jag är säker på att Wolverhampton är en trevlig stad och jag ber om ursäkt”, sa Madueke, som tar en plats i BBC:s Omgångens lag (se elvan här).

Annons

The Guardian noterar att Liverpool fortsätter vinna (2-0 mot Brentford) men fokus ligger på Trent Alexander-Arnold. 25-åringen var påtagligt besviken över att bli utbytt. ”Han såg inte glad ut när han gick av. Jag förstår det. Alla vill spela 90 minuter. Men jag tror inte heller de som satt på bänken var nöjda med mina val heller”, säger tränare Arne Slot, som påpekar att han vill börja med att matcha Alexander-Arnold försiktigt. Guardian noterar att Manchester United är överens med Napoli om Scott McTominay. Newcastle fick nöja sig med oavgjort (1-1 mot Bournemouth). Alexander Isak var mållös men en av de bättre enligt Chronicle, som ger honom 8/10. Emil Krafth får 7.

BBC Sport Sussex pratar med Yasin Ayari, som fått speltid i Brighton. Det är också vad han vill. ”Jag älskar Albion, det är här jag vill vara”, säger han efter tidigare utlåningar. En som däremot väntas lämna är nyförvärvet från IFK Göteborg, Malick Yalcouyé. Daily Express-journalisten Charlie Parker-Turner hävdade i helgen att det inte blir något med St Pauli, däremot pågår samtal med Sturm Graz, den österrikiska mästarklubben.

Annons

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport påminner på förstasidan om att den som vinner i kväll mellan Hellas Verona och Juventus går upp i serieledning. Tidningen lockar även med Zlatan Ibrahimovic. Han var i Milans omklädningsrum efter debaclet i Parma i lördags. Det blev ingen hårtork. Men Ibra gjorde klart för spelarna att kvaliteten finns där, laget är på plats, nu måste de visa rätt motivation och attityd. Det sitter i huvudet, var budskapet. Samtidigt kritiseras Ibrahimovic hårt av programledaren och Milansupportern Andrea Longoni. ”Ibra är den största besvikelsen. Han fortsätter med sina slagord (som redan är urvattnade). Han inser inte att han uttömt krediterna från sitt storslagna förflutna som spelare. Som chefhar han erfarenhet som en praktikant. Bättre som influerare. Hittills har han varit en smärre katastrof, pretentiös dessutom”, skriver Longoni på X. För att strö salt i Ibrahimovics sår inledde hans skapelse Milan Futuro Serie C-spelet med förlust (1-0 till Entella). Maximilian Ibrahimovic var inte med och nyförvärvet Demirel Hodzic satt på bänken.

Annons

Corriere dello Sport ser ”Contes hand” bakom Napolis seger (3-0 mot Bologna). Chvitja Kvaratschelia låg bakom segern. Men det mesta kring klubben kretsar kring transfermarknaden. Enligt CdS var Al-Ahlis bud på Victor Osimhen hela 80 miljoner euro. Fabrizio Romano skrev om 65 milj euro. Men nigerianen vill inte till Saudiarabien. Diskussioner med Chelsea och Arsenal har än så länge inte lett någon vart, och Osimhen själv hoppas fortsatt på PSG. Däremot är Napoli överens med Manchester United om Scott McTominay och det kan redan i dag bli klart med Chelsea om Romelu Lukaku.

 

SPANIEN

Marca och AS hyllar Endrick. Han ”stal Mbappés dag”, som Marca uttrycker det efter ligapremiären på Santiago Bernabéu (3-0 mot Real Valladolid). Brasilianaren glänste, det gjorde inte fransmannen. Endrick är också med i Marcas Omgångens lag (se elvan här). Atlético vann med samma siffror som Real Madrid (3-0 mot Girona) men imponerade mer som lag. ”Det här Atléti menar allvar”, har Marca som rubrik. Griezmann och Llorente får mest ljus på sig men nyförvärvet Conor Gallagher gjorde ett energiskt inhopp. Celta Vigo leder ligan. Blir det seger mot Villarreal i dag är det första gången på 22 år som klubben inleder med tre raka segrar. Marca tror på både Carl Starfelt och Williot Swedberg i startelvan, AS bara på den förstnämnde.

Annons

Relevo uppger att Liverpools Stefan Bajcetic är aktuell för La Liga. Valencia, Las Palmas och Real Sociedad har alla visat intresse för 19-åringen. På tal om Real Sociedad väntas i dag Mats Hummels skriva på ett ettårskontrakt med option på ytterligare ett.

Sport följer upp Dani Olmos situation. Enligt AS börjar nyförvärvet bli frustrerad över situationen. Barça har ännu inte kunnat registrera honom av Financial Fair Play-skäl och han har därför missat de två första ligamatcherna. Barça behöver fortsatt få in mer pengar, troligen genom spelarförsäljningar, för att få med honom. Men Sport menar att Olmo hålls informerad hela tiden och är lugn. Förhoppningen är att mittfältaren ska kunna medverka mot Rayo Vallecano i morgon, men annars Real Valladolid på lördag. Sport noterar vidare att Barça har förlängt kontraktet med Alex Valle och lånat ut honom till Celtic.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe observerar ett Marseille som åkte på en näsbränna (2-2 mot Reims). Särskilt tufft var det för nyförvärvet Elye Wahi. 21-åringen blev utvisslad av fansen efter att ha missat ett par stora chanser. Tränare Roberto De Zerbi reagerade på buandet och försvarade Wahi. ”Det är en känslig person. Han är gladare än någon annan över att få spela i OM. Jag kommer att försvara honom som om han vore min son”, säger De Zerbi. L’Equipe gav Wahi 3 av 10 i betyg. MFF-förvärvet Derek Cornelius var bänkad. Marseille har fyra poäng efter två ligamatcher. Tre PSG-spelare är med i L’Equipes Omgångens elva: Marco Asensio, Bradley Barcola och nyförvärvet João Neves. Från transfermarknaden berättar L’Equipe att Youssoufa Moukoko till slut kan ha hittat en ny klubb. Den 19-årige anfallaren är överens med Nice. Det återstår fortfarande detaljer att lösa med Dortmund kring ett lån med köpoption. Tidigare har Moukokos övergångar till Marseille och Real Betis kollapsat.

Annons

L’Alsace lyfter på nytt fram Karl-Johan Johnsson, den här gången som ett av tre utropstecken efter Strasbourgs seger (3-1 mot Rennes). ”På nytt var Johnsson den starka länken i ett emellanåt darrigt försvar”. Johnsson är också en av fyra spelare som får 7/10 i L’Equipe, ingen får högre. Han ligger på delad andra plats i tidningens betygsliga för målvakter efter Alban Lafont i Nantes. Strasbourg har sagt jaga en ny förstamålvakt innan fönstret stänger. Sebastian Nanasi fick debutera med ett inhopp i slutminuterna.

 

TYSKLAND

Kicker drar på en intervju med Manuel Neuer. Stort fokus ligger på den 38-årige målvaktens beslut att lägga av i landslaget. ”Det är inte ett beslut man tar över en natt, det är en process”, säger han. Neuers kontrakt med Bayern München går ut nästa sommar. Och sen? ”Om vi fullbordar en lyckad säsong med den nya tränarsammansättningen och ett nytt momentum, då betyder det för mig att jag njuter. Och njuter jag, då forsätter jag”, säger Neuer. Hans lagkamrat Harry Kane är efter gårdagens premiärseger (3-2 mot Wolfsburg) enda Bayernspelare i Kickers Omgångens lag. Ingen svensk är med (se Kickers elva här). Däremot är Isac Lidberg med i Omgångens lag för Zweite Bundesliga (se Kickers elva här). Det blev mål i Bundesligadebuten i går (1-1 mot Nürnberg). Med de två mål Oscar Vilhelmsson gjort tidigare har hälften av Darmstadts sex mål hittills den här säsongen gjorts av svenskar, påpekar tidningen. Vilhelmsson missade matchen i går på grund av en ljumskskada. ”Vi tänkte, det är bara att slänga in den andra svensken”, säger tränare Torsten Lieberknecht lättsamt om Lidbergs debut i startelvan.

Annons

Sky Sport lyssnar på Wolfsburgs tränare Ralph Hasenhüttl som efter förlusten mot Bayern München beklagar sig över stämningen på hemmaarenan. ”Det är bara möjligt (att vinna) tillsammans. När vi slet och vände var det för ett ögonblick lite stämning. Sedan släppte vi in det andra målet och det var en fullständigt kyrkogård igen”, säger Hasenhüttl. Mattias Svanberg spelade från start och får någorlunda betyg i WAZ, 3 av 6 (1 är bäst).

Publicerad 2024-08-26 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto