Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

12:29
Nästa

Avbryt
Försök igen

Sky Sport Italia: Modesto till Udinese

Headlines Blogg
Parma - Udinese
Parma
Udinese
STREAMA IDAG 18:25
Lazio - Hellas Verona
Lazio
Hellas Verona
STREAMA IDAG 20:40
Rayo Vallecano - Osasuna
Rayo Vallecano
Osasuna
STREAMA IDAG 20:55
Mallorca - Real Sociedad
Mallorca
Real Sociedad
STREAMA IMORGON
Real Betis - Getafe
Real Betis
Getafe
STREAMA PÅ ONSDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har sommaruppehåll.

 

ITALIEN

Sky Sport Italia uppgav under natten att Udinese är nära att värva Rui Modesto från AIK. 24-åringen väntas bli klar i dag, skriver tv-kanalens transferexpert Gianluca Di Marzio. Övergångssumman anges till cirka 1,5 miljoner euro, drygt 17 milj kr. Expressen uppgav under måndagen att flera klubbar närmat sig AIK om Modesto, bland dem Udinese, och att AIK vill ha minst 20 milj kr. Den italienska klubben värvade nyligen Jesper Karlström från Lech Poznan. Udinese har inlett Serie A med att spela oavgjort mot Bologna och slå Lazio.

italien

Corriere dello Sport har en storslagen förstasida. Den är helt tillägnad Sven-Göran Eriksson under rubriken ”Kärleken till Sven”. De första åtta sidorna därefter är bara ”Svennis”. Sedan återgår tidningen till mercatons värld. Romelu Lukakus övergång från Chelsea till Napoli är ännu inte riktigt klar. Det är detaljer kring bildrättigheter som ska lösas, skriver CdS, men transferexperten Fabrizio Romano understryker att allt är på bana, bara formaliteter återstår. I dag eller i morgon kan bli dagen då allt faller på plats.

Annons

La Gazzetta dello Sport konstaterar att ”Juve är i topp” av Serie A efter måndagens säkra seger (3-0 mot Hellas Verona). Jonas Rouhi fick debutera för Juve. Men det kan ha varit både första och sista gången på ett tag. Enligt Sky Sport Italia är Monza angelägen om att ta in vänsterbacken på lån. Atalantas transfermarknad får rubriker. Juan Cuadrado är klar och klubben ha skickat ett bud till Bayer Leverkusen för Odilon Kossounou. Ett lån för fem miljoner euro och med köpoption, enligt transferexperten Fabrizio Romano. Dessutom har Atalanta hört sig för om Trevoh Chalobah i Chelsea.

Panorama adderar frågetecken kring Zlatan Ibrahimovic efter Milans inledande minikris. ”Att se honom skaka på huvudet som på Tardini (Parmas arena, min anm) hjälper inte någon, särskilt inte Fonseca. Han värvade tränaren, han har (enligt egen utsago) valt spelare på marknaden, han har ritat upp planerna för de närmaste månaderna. Det är upp till honom att släcka besvikelsernas eldar genom att ge tränaren sitt stöd, även offentligt, och skydda honom i detta viktiga ögonblick av säsongen”, skriver tidningen. Programledaren och Milansupportern Andrea Longoni kritiserade Ibrahimovic skarpt på X i söndags.”Ibra är den största besvikelsen”, inledde han sin nedsabling av svensken, ”Hittills har han varit en smärre katastrof, pretentiös dessutom”.

Annons

 

ENGLAND

englandThe Times låter Sven-Göran Eriksson blicka ut från sportettan. Han hyllas också på nyhetsettan med bild och text. Så ser det ut även i andra stora morgontidningar som Daily Telegraph och The Guardian. Flera tabloider bär också på ”Svennis” sista budskap: ”Var inte ledsna – le”. Hjärtskärande men vackert. Bortanför hyllningarna av Sven-Göran Eriksson snurrar transferkarusellen på med oförminskad styrka. The Times bidrag är att Liverpool tagit kontakt med Juventus om Federico Chiesa. Transferexperten Fabrizio Romano instämmer. Prislappen uppges vara 13 miljoner pund, och Chiesa positiv till en Premier League-flytt.

Daily Telegraph drar på att Raheem Sterling är öppen för en flytt till Manchester United. Om nu en sådan blir aktuell. Däremot vill 29-åringen först reda ut affärerna med Chelsea. Det kommer att kosta Londonklubben att bli av med den numera utfryste Sterling. Daily Mail uppger att två av de klubbar som visat ett tidigt intresse för yttern vill att Chelsea betalar delar av hans lön. Den är på 325 000 pund i veckan.

Annons

iNews gör rubrik på att Victor Osimhen föredrar Chelsea framför Saudiarabien. Anfallaren vill avvakta och se vilka erbjudanden som dyker upp i Europa, där Londonklubben pekats ut som en ledande kandidat. Tidigare har det uppgetts att Napoli och Al-Ahli hade en överenskommelse om en övergång för Osimhen.

Daily Mail fångar upp Rio Ferdinands kritik mot att Man United säljer Scott McTominay. Ferdinand jämför med spelare från hans tid i klubben; John O’Shea, Wes Brown, Darren Fletcher, Ole Gunnar Solskjær – spelare som inte nödvändigtvis startade men gjorde ett viktigt jobb. ”Man behöver de spelarna, och de förstår klubbens DNA, särskilt de som kommer från klubbens akademi”, säger Ferdinand, ”Jag gillar inte det här. För att ersätta honom (McTominay) behöver man spendera 30, 40, 50 miljoner pund. Det är en chansning, man vet inte vad man får men man visste vad man hade med honom”.

Annons

 

SPANIEN

spanienAS verkar vilja kontra Marcas akronym ”BMV” (Bellingham, Mbappé, Vini Jr) med en egen variant. ”EGB knackar på dörren”. Den står för att trion Endrick, Güler och Brahim, som håller på att skaffa sig mer speltid. Tidningen uppmärksammar vidare en ny, temporär, ligaledare: Villarreal. Efter en dramatisk match blev det seger i går kväll (4-3 mot Celta Vigo). Gästernas svenskar hamnade i blickfånget. Carl Starfelt nickade in kvitteringen till 3-3 (se målet här). Men Williot Swedberg missade chansen att bli matchhjälte. 20-åringen brände två chanser mot Diego Conde, den ena ett friläge (se klipp här). Madridtidningarna ger vidare gott om utrymme år James Rodriguez som till slut är klar för Rayo Vallecano. AS bekräftar vidare The Athletics uppgifter om att Atlético försöker låna Matheus Nunes från Manchester City.

Annons

Sport och Mundo Deportivo pryder förstasidorna med Dani Olmo. Äntligen har Barcelona fått klartecken att registrera mittfältaren. Olmo kan spela mot Rayo Vallecano i kväll. Anledningen är Andreas Christensens skada. Då dansken blir borta två-fyra månader kan han avregistreras, och löneutrymme frigörs enligt La Liga-reglerna. Även Rac1 bekräftar uppgifterna. Tidigare under måndagen uppgav Marca att Barcelona gett upp planerna på Federico Chiesa just av FFP-skäl. Cadena SER är oavsett inte imponerad av Barças återkommande problem att registrerar spelare som klubben värvat. ”En gång är ett problem, fyra gånger är försumlighet”, lyder ett omdöme.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe ser ”Villkorslös kärlek” mellan Marseille och nyförvärvet Mason Greenwood. Engelsmannen har redan tre mål och polemiken kring hans ankomst har förbleknat. Nu är det ”OM, sweet home”, som rubriken lyder inne i papperstidningen. L’Equipe uppger vidare att PSG ringat in Tomás Araújo (Benfica) som ersättare om Milan Skriniar säljs. Den slovakiske backen är aktuell för en flytt, Al-Nassr uppges ha lagt ett bud, men enligt Le Parisiens källor finns ännu ingen överenskommelse. Le Parisien slår för övrigt bestämt fast att PSG inte kommer värva varken Jadon Sancho eller Victor Osimhen den här veckan, trots återkommande spekulationer.

Annons

Les Dernières Nouvelles d’Alsace hyllar än en gång Karl-Johan Johnsson. Eller ”Pappa Johnson”, som den 35-årige målvakten i det annars unga laget kallas i rubriken. Han är redan en favorit bland medspelare och fans efter två matcher (se klipp här). Han hyllas av de senaste motståndarnas tränare Julien Stéphan (Rennes), ”Johnsson löste en poäng i Montpellier, och kanske fyra totalt med två otroliga räddningar mot oss”. Han ligger delad tvåa i L’Equipes betygsliga för Ligue 1-målvakter. Ändå skriver DNA att Strasbourg fortsätter jaga Djordje Petrovic hos BlueCo-partnern Chelsea som förstemålvakt, även om serben hittills visat sig ovillig till flytten.

Le Républicain Lorrain berättar att Joel Asoro gjord både målen i en reservlagsmatch i helgen (2-1 mot Pontarlier). 25-åringen är tillbaka efter att först ha varit utfryst, fått förlängd ledighet av personliga skäl och ryktats på väg bort. Nu ser Asoro ut att bli kvar och har varit tillbaka i träning med a-laget.

Annons

 

TYSKLAND

Bild uppger att Bayern München inte planerar att ersätta Kingsley Coman, som enligt L’Equipe bestämt sig för att lämna klubben innan fönstret stänger. Med Leroy Sané, Serge Gnabry, Jamal Musiala och Michael Olise som alternativ anser sig klubben redan väl utrustad för framtiden. Bayern har en längre tid varit beredd att sälja Coman. Bild skriver att Barcelona, PSG och Man City nyligen haft fransmannen på sin lista, medan Sky Sport uppger att Coman redan har ett erbjudande från Saudiarabien att ta ställning till. Enligt L’Equipe handlar det om Al-Hilal. Bild skriver på annat håll att Erik Ahlstrand är på väg att lånas ut. Den 22-åriga mittfältaren kom till klubben från Halmstad i januari, men har på grund av skadebekymmer bara spelat med reservlaget. ”Jag kan inte beskylla honom för något förutom att han ibland har handbromsen i efter skadan”, säger tränaren Alexander Blessin, som medger att ett lån är en möjlighet för att få mer speltid, ”En lösning är snart på plats”. Mer om Bundesligasvenskar: Alexander Bernhardsson (Holstein-Kiel) är med i Omgångens Bundesligalag i WhoScored.

Annons

Sky Sport viker plats år experten Lothar Matthäus som framför sin kritik av Bayern Münchens försvar och ifrågasätter försäljningen av Matthijs de Ligt. ”Försvaret är och förblir Bayerns akilleshäl. De Ligt såldes även om han varit den mest stabila backen de två senaste åren. Han var backlinjens ledare. Nu kollar Bayern på nytt efter en arvtagare till David Alaba. I mina ögon är det patetiskt att den sortens ledare saknas. Vi talar trots allt om FC Bayern”, säger Matthäus. Sky Sport kom under måndagens även med uppgiften att Barcelona funderar på Jonathan Tah från Bayer Leverkusen.

 

ÖVRIGT

ovrigtA Bola (Portugal) täcker förstasidan med Sven-Göran Eriksson, och inget annat. ”Jag levde ett bra liv”. Vid en fotbollsgala i går kväll mottog Viktor Gyökeres priset som Årets spelare i ligan. Hemligheten bakom alla mål? ”Hemligheten är att lyssna på tränaren. Det är vad jag gör”, sa Gyökeres.

Annons

Punch (Nigeria) förmedlar på morgonen beskedet att det varken blir Hervé Renard eller Janne Andersson som blir ny förbundskapten. I stället meddelar förbundet (NFF) att det blir Bruno Labbadia. 58-åringen var senast tränare i Stuttgart. 

De Telegraaf (Nederländerna) noterar att Gustaf Lagerbielke ansluter till Twente. Han är redan på plats för läkarundersökning, och kommer på lån för en säsong från Celtic. Ironiskt nog ses han som ersättare till Robin Pröpper, som förstärkt Celtics rival Rangers. Även Amar Fatah drar till Nederländerna på lån. 20-åringen från Troyes spelar resten av säsongen för Willem II. Huruvida Victor Edvardsen blir kvar i landet är mer tveksamt. Han får sina fiskar varma i pressen. ”Han är ett fullständigt misslyckande i Go Ahead Eagles”, säger Tijmen van Wissing i RTV Oost, och beskriver svensken som en ”medioker anfallare”. ESPN-experten Kees Luijckx reagerar på Edvardsens attityd, ”Han är 28 år men beter sig som ett litet barn i sociala medier och i intervjuer bara för att han inte råkar spela för tillfället”. Go Ahead Eagles förstärker nu dessutom anfallet med Milan Smit. ESPN skrev i helgen om intresse från flera klubbar för Edvardsen, engelska Football League World nämner Cardiff City.

Annons

On Larissa (Grekland) meddelar att Mattias Johansson i går anlände till Thessaloniki. 32-åringen, som spelade sporadiskt i IFK Göteborg under våren, ska nu genomgå läkarundersökning hos AE Larissa innan han skriver på, uppgifter som Aftonbladet var först att skriva om.

ESPN (Uruguay) uppger att det nu är klart att Manuel Ugarte framöver drar på sig Manchester Uniteds tröja. Sedan tidigare har Le Parisien rapporterat att mittfältaren är nära en övergång värd 60 miljoner euro. Men de stora rubrikerna i uruguayansk press handlar om Juan Izquierdo. Nacionalspelaren ligger i respirator och tillståndet beskrevs i natt i ett kort meddelande från sjukhuset i São Paulo som fortsatt ”neurologiskt kritiskt”. Uruguays konsul Marta Echarte som varit på sjukhuset säger, ”Läget är mycket känsligt, i det närmaste oåterkalleligt, vi får avvakta de närmaste 48 timmarna”. Det var i samband med matchen São Paulo-Nacional i Copa Libertadores i torsdags natt, svensk tid, som den 27-årige backen föll samman på planen och fördes till sjukhus. ”Hjärnskador är vad som oroar oss mest nu. Vi pratade med läkarna och först var det hjärtproblem, en hjärtarytmi, men sedan blev det komplikationer, en utveckling där hjärnan påverkades”, säger Marta Echarte.

Annons
Publicerad 2024-08-27 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto