Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Veron: Döp arenan efter Sven-Göran Eriksson

Headlines Blogg
Parma - Udinese
Parma
Udinese
STREAMA IDAG 18:25
Lazio - Hellas Verona
Lazio
Hellas Verona
STREAMA IDAG 20:40
Rayo Vallecano - Osasuna
Rayo Vallecano
Osasuna
STREAMA IDAG 20:55
Mallorca - Real Sociedad
Mallorca
Real Sociedad
STREAMA IMORGON
Real Betis - Getafe
Real Betis
Getafe
STREAMA PÅ ONSDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har sommaruppehåll.


ITALIEN

La Repubblica pratar med Lazio-legendaren Juan Sebastián Verón som slår ett slag för ett nytt arenanamn. ”Det vore fint om klubbens nya arena kunde ta namnet efter Tommaso Maestrelli och Sven Göran Eriksson, säger Veron, ”Det vore romantiskt om Lazios hem förevigade namnen på de två tränare som skapat klubbens historia. En välförtjänt erkännande”. Alltså Stadio Maestrelli-Eriksson. Även Massimo Maestrelli, Tommasos son, delar tanken. ”Om projektet blir verklighet vore det ett nöje att få se Erikssons namn bredvid Tommasos”, säger han. Lazio planerar att flytta till Stadio Flaminio, bygga om den och utöka kapaciteten från 25 000 till 50 000.

Annons

.italien

La Gazzetta dello Sport tar fasta på ett spektakulärt byte: Tammy Abraham går till Milan och Alexis Saelemaekers och sju miljoner euro till Roma. Det är idén. Här finns förstås också Teun Koopmeiners övergång till Juventus, liksom Odilon Kossounous till Atalanta. Bland de mindre transfernotiserna märks AIK:s Rui Modesto. Han väntas till Udinese för läkarundersökning i dag. Sky Sport Italia var först att berätta att AIK accepterat Udineses bud på Rui Modesto. Däremot har tv-kanalen justerat övergångssiffran uppåt, från 1,5 milj euro till två miljoner euro plus bonusar, som Expressen först nämnde.

Sky Sport Italia, liksom flera andra källor, rapporterar att det är över för Andrea Pirlo. Sampdoria har fattat beslut om att sparka tränaren. Ett officiellt besked väntas i dag. Sampdoria har bara tagit en poäng på de tre första Serie B-matcherna. Andrea Sottil väntas i stället ta över och ha hand om nästa match, Bari på lördag. Sky Sport Italia skriver vidare att Victor Osimhen nu gläntar på dörren för en flytt till Al-Ahli, även om Chelsea fortsatt är en mer önskad destination. Den saudiska klubbens representanter är i Italien för nytt möte med Osimhens agent. Enligt Sky Sport Italia erbjuder Al-Ahli anfallaren 30 miljoner euro om året i fyra år. Det är siffror Chelsea inte lär komma i närheten av.

Annons

 

ENGLAND

.england

The Guardian sätter ljuset på ligacupen där Jarrod Bowen gav en hjälpande hand till West Ham (1-0 mot Bournemouth), där Newcastle nätt och jämt tog sig vidare (1-1 mot Nottingham, 4-3 e str) och där Ipswich floppade (2-2 mot AFC Wimbledon, 2-4 e str). Till nästa omgång lottades bland annat Liverpool-West Ham fram. Från transfermarknaden tar Guardian notis om att Juventus och Manchester United är överens om ett lån av Jadon Sancho, men tidningen lägger till att spelaren själv föredrar Chelsea.

The Times uppger att Man City-tränaren Pep Guardiola delat ut en bonus på 10 000 pund, motsvarande 135 000 kronor, vardera till alla som jobbar kring a-laget på träningsanläggningen. Det rör sig om 60-70 personer, och inkluderar fystränare, materialare, kockar, receptionister, baristas och säkerhetspersonal. Guardiola sätter stort värde på sammanhållningen mellan lag och alla som jobbar kring det, påpekar Times.

Annons

The Athletic uppger att Arsenal nu försöker värva målvakten Joan Garcia från Espanyol, som ersättare till Aaron Ramsdale som är på väg till Southampton för 25 miljoner pund.

BBC Sport noterar ett avsked: Blyth Spartans sparkar tränaren Nolberto Solano efter bara sex matcher. Den peruanska kultspelaren hade också en kort sejour som tränare i AFC Eskilstuna förra året.

Daily Mail trummar upp intresset för Victor Nilsson Lindelöf med bara ett par dagar kvar av transferfönstret. I en artikel nämns intresse från Spanien, Turkiet och Italien. I en annan artikel preciseras intresset för svensken till Lazio, Fiorentina och Eintracht Frankfurt – klubbar som redan nämnts under sommaren. Dessutom finns intresse i Saudiarabien.

Plymouth Herald bekräftar Aftonbladets uppgifter om ett bud till Elfsborg på Michael Baidoo. Enligt tidningen ”krossar det Plymouths transferrekord”. Det lär behövas. Plymouths nuvarande rekordet är en miljon pund, 13,5 milj kr, från förra sommaren. Transfermarkt värderar Baidoo till tre miljoner euro, 34 milj kr. Även österrikiska Lask Linz ska ha lagt ett bud.

Annons

Football Insider skrev nyligen att Ipswich förhandlar om Anel Ahmedhodzic. Även Wolves uppgavs intresserad av Sheffield United-backen. Nu skriver FI att Ahmedhodzic även finns på Crystal Palace lista.

 

SPANIEN

.spanien

Marca och AS förvånas över ett blekt Atlético som gick mållöst från planen (0-0 mot Espanyol). Valencia föll (1-0 till Athletic) och är enda lag utan poäng i den tredje omgången. Madridpressen uppmärksammar också Real Madrid-tränaren Carlo Ancelotti som inledde sin presskonferens med att hedra minnet av Juan Izquierdo, Nacionalspelaren som avlidit, och Sven-Göran Eriksson, som han hade som tränare i Roma. Om svensken sa Ancelotti, ”Jag hade en mycket bra relation till honom. En stor tränare, en stor människa. För många av oss har han varit en referenspunkt, särskilt för oss som hade nöjet att arbeta med honom. En inspiration. Styrkekramar till bådas familjer” (se klipp här). Real Madrid möter i kväll Las Palmas.

Annons

Mundo Deportivo ger förstasidan åt sin uppgift att Barcelona lagt ett bud på 20 miljoner euro för  Jonathan Tah. Tyska Sky Sport uppger samtidigt att det varit nya samtal mellan Bayer München och spelarens representanter. Däremot har Bayern har inte lagt något nytt bud ännu, och Mundo Deportivo skriver att Barça är trygga i att Bayer Leverkusen heller säljer till Barça än en direkt rival. Under onsdagen kom också rapporter om att Barça skickat ett lånebud till Liverpool på Stefan Bajcetic. Men transferexperten Fabrizio Romano skrev i natt att det försöket är avblåst. Barça kan av FFP-skäl inte gå vidare. I stället väntas RB Salzburg göra klart med 19-åringen i dag. Bajcetic sågs som en möjlig ersättare till Marc Bernal, som drabbats av en allvarlig knäskada.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe ser den olympiska elden tändas igen. Paralympics i Paris inleds. Det tycks inte ha varit någon eld som tycktes tändas hos Lille i går kväll men trots förlust är laget vidare till Champions League (2-1 till Slavia Prag). Gabriel Gudmundsson, numera helt ordinarie i startelvan, får bara 4 av 10 i betyg men få spelare i Lille får mycket högre. På annan plats kan man läsa att Lazio ser ut att få en 30-åriga mittback. Men det är inte Victor Nilsson Lindelöf, som det ryktats om, utan Samuel Gigot. Marseillespelaren väntas bli klar inom kort. Nice har förstärkt laget med Youssoufa Moukoko.

Annons

Le Républicain Lorrain tror att Joel Asoro är på väg att göra en oväntad resa. I våras såg 25-åringens tid i Metz ut att vara över. Han väntades bli såld. Efter frånvaro av personlig skäl tidigare i somras, återvända Asoro till träningen med a-laget, smällde in båda målen för reservlaget i helgen och väntas nu tampas om en plats i a-laget igen. Metz har dessutom inte de ekonomiska medlen att värva nytt. Metz har inlett Ligue 2 med en seger och ett kryss.

 

TYSKLAND

Bild konstaterar att Youssoufa Moukoko till slut fått sin flytt. Det blev Nice, ett lån med köpoption. Bild hävdar att optionen är högre än vad som tidigare angetts, nämligen 20 miljoner totalt (17+3). Tidningen kan också konstatera att Leverkusen nu officiellt genomfört sin rockad : Odilon Kossounou är klar för Atalanta på lån med köpoption (30 milj euro) och i stället har Nordi Mukiele lånats in från PSG.

Annons

Sky Sport uppger att Newcastle tagit upp kampen om Mohamed Simakan. Även Barcelona och Liverpool har gjort förfrågningar om den 24-årige backen. Det finns också konkret intresse från Saudiarabien. Al-Nassr har, enligt L’Equipe, Simakan som prioritet. RB Leipzig är öppen för försäljning till bra pris.

 

ÖVRIGT

Daily Monitor (Uganda) berättar att förbundskapten Paul Put (som tack och lov inte har hand om Kambodja) har ett nytt namn i landslagstruppen: Calvin Kabuye från Sandvikens IF. På programmet står kvalmatcher till Afrikanska mästerskapen mot Sydafrika och DR Kongo.

CNN (Portugal) var först att berätta att Chelsea försöker värva Tomás Araújo från Benfica. Franska L’Equipe bekräftar uppgifterna. Enligt CNN är Chelsea beredd att betala 40 miljoner euro för den 22-årige backen. Sedan tidigare är även PSG intresserad.

Annons
Publicerad 2024-08-29 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto