Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Celta Vigo bekräftar: Nobbade stort bud på Swedberg

Headlines Blogg
Parma - Udinese
LIVE
Parma
1
Udinese
0
STREAMA LIVE HÄR
Lazio - Hellas Verona
Lazio
Hellas Verona
STREAMA IDAG 20:40
Rayo Vallecano - Osasuna
Rayo Vallecano
Osasuna
STREAMA IDAG 20:55
Mallorca - Real Sociedad
Mallorca
Real Sociedad
STREAMA IMORGON
Real Betis - Getafe
Real Betis
Getafe
STREAMA PÅ ONSDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har sommaruppehåll.


SPANIEN

Faro de Vigo lyssnar på Celta Vigos sportchef Marco Garcés som pratar transfermarknad. Williot Swedberg är ett av namnen som nämns. Garcés berättar att Celta Vigo stod emot ”stora bud på Mingueza, Swedberg och Douvikas” i somras. Vad som händer med den heta trion framöver återstår att se. ”Vi kommer att analysera om kontraktsförlängningar ska erbjudas eller om de kommer att vara till salu. Det hänger på deras lönekrav och om klubben har råd med dem”, säger Garcés. Swedberg har kontrakt till 2027.  Relevo skrev nyligen att 20-åringen väntas bli klubbens nästa stora försäljning nästa år.

Marca ger på morgonen stor uppmärksamhet till Vinícius Jr. Real Madrid-stjärnan säger nämligen i en intervju med CNN, ”Om situationen med rasism i Spanien inte förbättras till 2030 så måste VM flyttas någon annanstans”. Det blir en fet rubrik. Spanien är värdnation för VM 2030 tillsammans med Portugal och Marocko. På annat håll skriver Marca att Nico Williams nobbade tre klubbar i sommar som var beredda att betala hans utköpsklausul på 58 miljoner euro. All dokumentation fanns på plats. Men Athleticstjärnan sa nej till klubbarna. Ingen av dessa tre klubbar var Barcelona, som visserligen erbjöd Williams ett kontrakt men inte var i position att lösa ut honom direkt. Namnen på de tre klubbarna framgår inte.

Annons

SPANIEN

AS basunerar ut ”Rodrigo 2025”. Real Madrid uppges ha mittfältaren som måltavla nästa sommar. Tidningen menar att 28-åringen bara byter bort Manchester City mot ett projekt som Real Madrid. Rodri har kontrakt till 2027 och värderas till 130 miljoner euro av Transfermarkt.

Sport och Mundo Deportivo samlar citat från Barcelonas klubbpresident Joan Laporta som satte vid mikrofonen i går. Här ett axplock av svaren. Om kraven på Hansi Flick: ”Vi har inte satt mål i form av titlar. Vi vill ha något annat”. Om förhållandet till ärkerivalen: ”Relationen till Real Madrid är dålig. De la sig i Negreira-fallet och det är oacceptabelt”. Om nya Nike-avtalet: ”Vi är nöjda med hur det utvecklar sig, det kommer att bli det största inom fotbollen”. Vidare berättar Laporta om Robert Lewandowskis gest. Anfallaren erbjöd sig att sänka sin lön för att Barça skulle kunna registrera Dani Olmo och Pau Víctor. Barça har för övrigt drabbats av en ny skadesmäll, den här gången på Fermín López.

Annons

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Mirror drar på Aston Villas medgivande om hur pressad situationen var att sälja Douglas Luiz. Försäljningen kom till stånd den 30 juni, dagen innan deadline för sanktioner. Annars hade det kunnat bli tio poängs avdrag. På tal om överträdelser av Premier Leagues ekonomiska regler, så har Leicester fått igenom sitt överklagande. Klubben undviker därmed poängavdrag.

Daily Telegraph räknar på Ivan Toneys nya lön i Al-Ahli. Den är 400 000 pund i veckan efter skatt. Med bonusar kan den nå 500 000 pund i veckan. För att få ut så mycket netto i England hade Toney behövt en lön på en miljon pund i veckan. I Bournemouth hade Toney knappt 50 000 pund i veckan. Telegraph skriver på annat håll att Chelsea är öppen för att låna ut Ben Chilwell till Turkiet.

The Times har ett nytt namn i West Hams backjakt: Mats Hummels. 35-åringen är utan kontrakt. Londonklubben får i så fall skynda sig på. Hummels väntas till Rom i dag för att skriva på för Roma. West Ham har tidigare också uppgetts i kontakt med Joël Matip och John Egan, två andra klubblösa backar. Från landslagssamlingen skriver Times bland annat om tre återbud: Cole Palmer, Phil Foden och Ollie Watkins. England möter rivalen Irland i Dublin på lördag. Ett stort polispådrag väntar, alla semestrar är indragna. England har bara fått 3 000 biljetter men ytterligare flera tusen supportrar väntas resa.

Annons

BBC Sport rapporterar att det spenderats 125 procent mer på övergångar inom damfotbollen denna sommar jämfört med förra. Ändå är totalsumman bara drygt fem miljoner pund. Det visar en Fifa-rapport. I herrfotbollen har nästan fem miljarder pund bytt ägare. Det är dock en minskning med 13 procent jämfört med förra sommaren. 

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport tänker på Lautaro Martínez inför kvällens presentation av de nominerade till Ballon d’Or. Tidningen menar att argentinaren ”är nära sina ’kollegor’ Vinícius Jr och Haaland”. GdS fick för övrigt rätt om Jesper Karlsson. I går skrev tidningen att svenskens plats i Bolognas Champions League-trupp var i fara. Senare på kvällens besannades uppgifterna. Bologna föredrar i stället Lewis Ferguson, trots att skotten är aktuell för spela först i oktober-november.

Annons

Corriere dello Sport slår fast att Mats Hummels och Roma blir ett. Parterna är överens om ett ettårskontrakt. Det förlängs automatiskt om 35-åringen spelar mer än 50-procent av matcherna. Hummels anländer till Rom vid lunchtid för läkarundersökning och kontraktsskrivande. Men det kan bli ytterligare en värvning, ytterligare en backveteran. Även Kostas Manolas erbjuds ett ettårskontrakt. Det är värt 500 000 euro, enligt Sky Sport Italia. 33-åringen är, liksom Hummels, utan klubb. CdS uppger även att Juventus har Jonathan David i blickfånget av två enkla anledningar. Dels är hans målfacit starkt (124 mål på 273 matcher i karriären), dels går hans kontrakt ut nästa sommar. Lille värderar kanadensaren till 50 miljoner euro men kan alltså bli en super-fri-transfer, som CdS uttrycker det, för Juve.

Annons

La Repubblica skriver om den storsatsande saudiarabisk fotbollen som ”Den stora floppen i öknen”. Ligan är för ojämn, drar in för lite pengar och för lite publik. Nu försöker Saudi Pro League locka europeiska investerar att köpa klubbar.

Il Mattino följer upp Victor Osimhens överraskande flytt till Galatasaray med fler detaljer. Anfallaren sa hej då till sin agent och förhandlade själv fram låneavtalet, med hjälp av George Gardi som mellanhand.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe placerar Bradley Barcola i strålkastarljuset. Den 22-årige PSG-anfallaren går från klarhet till klarhet. Nu knackar han på dörren till en plats i den franska startelvan. Under tisdagen testades han tillsammans med Kylian Mbappé och Michael Olise. På fredag väntar Nations League-match mot Italien. I L’Equipe kan man också läsa att Kylian Mbappé och PSG möts den 11 september i tvisten om uteblivna pengar till spelaren. Tidningen uppmärksammar vidare att de nominerade till Ballon d’Or presenteras i dag från kl 18.20.

Annons

RMC Sport-profilen Daniel Riolo hyllar Marseilles omdiskuterade nyförvärv Mason Greenwood. ”I ren kvalitet över de tre inledande matcherna är Greenwood den kanske bästa spelaren i hela Ligue 1. Vi kan hans historia, men om vi bara talar fotbollsplanen är han otrolig, nästan på en nivå ovanför Ligue 1”, säger Riolo i After Foot.

Foot Mercato skriver om Marsillespelare på väg bort. Den marockanske mittfältaren Azzedine Ounahi är på plats i Aten för att skriva på för Panathinaikos. Det handlar om ett lån (500 000 euro) med köpoption (11,5 milj euro). Det grekiska fönstret stänger den 14 september. Även Jordan Veretout är på väg att lämna OM. Lyon värvar honom för fyra miljoner euro och han skriver på i dag, uppger L’Equipe. Den 31-årige mittfältaren skriver på för två år enligt FM. Dessutom uppger Foot Mercato att Hakim Ziyech är på väg till Qatar. 31-åringen vill lämna Galatasaray och är i samtal med flera klubbar i Qatar Stars League.

Annons

 

TYSKLAND

Bild sätter betyg på Bundesligaklubbarnas transferfönster. Skalan är traditionsenligt 1-6, där 1 är bäst. Det får Heidenheim. Även storklubbar som Dortmund och Leverkusen får starka 2. Däremot får Bayern München bara 4. Och vad hände förresten med João Palhinha? Den frågan ställer sig både Bild och Sky Sport. Portugisen värvades för 50 miljoner euro men har bara fått 29 minuters speltid på de tre första tävlingsmatcherna. Svaret är ganska enkelt. Joshua Kimmich spelade förra säsongen som högerback men är nu tillbaka på mittfältet. Dessutom har Aleksandar Pavlovic visat form. Palhinha väntas få mer speltid mot tuffare motstånd, då mer defensiv kraft behövs.

Rheinische Post ger lite kött på benen kring Fortuna Düsseldorfs värvning av Valgeir Lunddal Fridriksson från BK Häcken. Enligt tidningen fick den svenska klubben ”en låg sexsiffrig summa” i euro. Den 22-årige islänningens kontrakt är till 2028.

Annons

 

ÖVRIGT

FilGoal (Egypten) har, liksom svenska medier, uppgett att Omar Faraj är nära en flytt från AIK till Zamalek, men är mer tveksam till David Mikhail. som också uppgetts på gång. ”Det förekom förhandlingar med Zamalek, men de stannade av för fyra dagar sedan”, säger en källa nära IFK Värnamo-målvakten, ”Spelaren är på lån hos en finsk klubb (FC Lahti, min anm) och det är problem med att avsluta det”.

The Courier (Skottland) tycker förbdunskapten Jon Dahl Tomasson ska börja snegla mot Perth i Skottland. Tidningen frågar St Johnstones tränare Craig Levein om Benjamin Kimpioka inte är en man för svenska landslaget. ”Om han fortsätter så här så tror jag han har en chans (att bli kallad) men jag vill inte sätta den pressen på honom”, säger Levein, ”Benji har varit strålande. Vi ser spelaren som Sunderland blev så intresserade av för många år sedan”. Han kreddar 24-åringen som själv jobbat hårt på sin fysik. Kimpioka kom från AIK i januari och har kontrakt till nästa sommar. St Johnstone väntas försöka förlänga.

Annons

Sport 24 (Grekland) hävdar att AEK erbjudit det största kontraktet i klubbens historia till Anthony Martial. Anfallaren är utan klubb sedan han lämnade Manchester United. Enligt SDNA är en ekonomisk överenskommelse nära, men anfallaren tvekar om ligan. Samtidigt uppger engelska Daily Mail att AEK:s intresse för en annan anfallaren, David Datro Fofana i Chelsea, fortfarande är högst levande.

Publicerad 2024-09-04 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto