Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ahmedhodzic och Hadzikadunic i blåsväder

Headlines Blogg
Mallorca - Real Sociedad
Mallorca
Real Sociedad
STREAMA IDAG 18:55
Real Betis - Getafe
Real Betis
Getafe
STREAMA IMORGON
Cagliari - Empoli
Cagliari
Empoli
STREAMA PÅ FREDAG
Hellas Verona - Torino
Hellas Verona
Torino
STREAMA PÅ FREDAG

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Headlines-podden har sommaruppehåll.

 

ÖVRIGT

Hayat (Bosnien) ser två svensk-bosniska backar stå i fokus av fel anledningar. Anel Ahmedhodzic svarar inte i telefonen, sedan han lämnade landslaget för ett par dagar sedan med påstådd skada. Dennis Hadzikadunic svarar inte på planen och var petad senast. Förbundskapten Sergej Barbarez: ”Jag var inte nöjd med Hadzikadunic i träning och med inställning, och vi får se om han är med i i morgon (läs: i dag). Två spelare måste bort, vi väljer 23. Vi har inte hört från Ahmedhodzic. Jag hade hoppats han skulle höra av sig. (Emir) Spahic har försökt nå honom men han svarar inte. Vi tar det med ro, det är inget problem”. Bosnien möter Ungern i Budapest i kväll.

Annons

Het Laatste Nieuws (Belgien) hörde Kevin De Bruyne skjuta skarpt mot lagkamrater efter gårdagens förlust (2-0 till Frankrike). ”Det finns spelare som inte utför sina uppgifter och då uppstår problem”, sa De Bruyne till VTM. Det cirkulerar även bilder på hur den frustrerade lagkaptenen upprepade gånger tycks säga ”Ik stop” (”Jag slutar”) till tekniske chefen Frank Vercauteren (se klipp här). Förbundskapten Domenico Tedesco tar utbrottet med ro, ”Kevin De Bruyne är en vinnare, det är logiskt att han reagerar emotionellt”.

 

ENGLAND

.england

Daily Mail har fullt fokus på Harry Kane. Det är hans hundrade landskamp i kväll (mot Finland). Han tränade i gyllene skor och på frågan om han också kan nå 100 landslagsmål, svarar Kane: ”Det är möjligt, det finns där ute”. Kane har 66 landslagsmål på kontot. ”Jag satsar hellre på något som kan verka orealistiskt och inte riktigt nå det, än att vara bekväm och säga att jag är nöjd med 70 eller 80 mål”, lägger Kane till. Trolig startelva: Pickford – Alexander-Arnold, Stones, Konsa, Lewis – Rice, Gomes – Saka, Grealish, Gordon – Kane. Daily Mail konstaterar också att Arsenals mittfältsbekymmer växer inför derbyt mot Tottenham i helgen. Declan Rice är avstängd och i går kväll skadade sig Martin Ødegaard rejält i Norges match (2-1 mot Österrike).

Annons

Manchester Evening News-profilen Samuel Luckhurst försäkrar att Manchester United kommer att släppa Victor Nilsson Lindelöf gratis nästa sommar – om ingen köper svensken redan i januari. United aktiverade i vintras ett optionsår som sträcker sig till sommaren 2025. Vidare skriver MEN att United är intresserad av Eberechi Eze och kan försöka värva Crystal Palace-stjärnan kommande sommar. Enligt Liverpool Echo är även Liverpool intresserad, om Mohamed Salah inte förlänger. Eze har en utköpsklausul på 68 miljoner pund.

The Sun hävdar att Antony vill bli utlånad och kan ha spelat sin sista match i Manchester United. José Mourinhos Fenerbahçe uppges intresserad av brasilianaren. Även Ajax samt klubbar i Spanien, Frankrike och Saudiarabien nämns. Ett lån är aktuellt i dagsläget, en försäljning är troligare i sommar. Det turkiska transferfönstret är öppet till fredag.

Annons

The Obi One Podcast med John Obi Mikel pratar Victor Osimhen, som enligt Mikel bara var ”timmar från ett färdigt avtal” med Chelsea. Mikel har ett förflutet i Chelsea, är landsman med Osimhen och var med i förhandlingarna. ”Det var bara smärre problem vi inte hann med”, menar han, ”Om vi plockar upp det här i januari eller nästa sommar finns inga problem (mellan Chelsea och Osimhen), det är bara små detaljer som behöver slutföras”. Osimhen är för närvarande utlånad från Napoli till Galatasaray.

 

ITALIEN

.italien

Corriere dello Sport konstaterar att ”Det går bra så här”. Efter triumfen mot Frankrike bockade Italien av ännu en seger (2-1 mot Israel). Förbundskapten Luciano Spalletti applåderar sitt gäng. ”Det var ett lag som inte bara var moget utan väldigt moget”, säger han. Tidningarna är överens om att Davide Frattesi var matchens lirare.

Annons

La Gazzetta dello Sport blickar framåt mot viktiga dagar för Milan. Först ligamatch mot Venezia, sedan Champions League mot Liverpool och derby mot Inter. En del ser det som avgörande dagar för tränare Paulo Fonseca. Stjärnorna Rafael Leão och Theo Hernández orsakade turbulens i Rom senast. Men enligt GdS är de förlåtna och tillbaka i startelvan på lördag. Samtidigt varnar Sportitalia-profilen Michele Criscitiello för att Zlatan Ibrahimovic är för splittrad i sina roller. All tid borde ägnas åt Milan, menar Criscitiello. På nytt tas Ibrahimovics frånvaro på senaste matchen upp. 

 

SPANIEN

.spanien

AS skryter med att Real Madrid är ”Kungar på transfermarkanden”. Tidningen pekar på att klubbens trupp är världens mest värdefulla trots att den långt ifrån varit den dyraste att köpa ihop. AS framhäver offensiva stjärnkvartetten Mbappé, Bellingham, Vinícius Jr och Rodrygo som tillsammans kostade 180 miljoner euro men värderas till 650 milj euro. På morgonen får Brahim Díaz störst rubriker. Real Madrid-spelaren anses redan ha blivit nationalidol i Marocko. Först valde han i våras bort Spanien för att dra på sig den marockanska landslagströjan, sedan gjorde han häromdagen sitt första landslagsmål (mot Gabon) och i går avgjorde Brahim Díaz mötet med Lesotho på tilläggstid (1-0).

Annons

Sport och Mundo Deportivo noterar att Hansi Flick utsetts till Månadens tränare i La Liga. Men MD gör också rubrik på att Flick har samma problem som Xavi: skador. I går kom bekräftelse på att Marc Bernal blir borta ett år. MD skriver att Flick i snitt haft fem spelare skadade per match.  På tal om Flick så uppger Marca att han la in sitt veto mot försäljningar av Íñigo Martínez, Eric García och Ansu Fati. Trion blev kvar i Barça. Sport har på förstasidan att målet är att Barça ska kunna spela på nya Camp Nou innan årets slut. Till en början är de två första etagen klara och publikkapaciteten då på 64 000.

Super Deporte har som största rubrik ”Straffad”. Den gäller Rafa Mir. Valencia tar till disciplinära åtgärder mot honom för brott mot interna regler. Det sker i avvaktan på resultat från de anklagelser som riktats mot honom för sexuella övergrepp. Mir har bett om ursäkt för att han bröt mot klubbens utegångsförbud men nekar till anklagelserna om sexuella övergrepp.

Annons

Cadena SER gör artikel på Svenska Fotbollförbundets meddelande på X om när Hugo Larsson lämnade landslaget. ”Krya på dig, Hugo” översätts av Google till ”Vete a la mierda, Hugo” (Dra åt helvete, Hugo). Så spanjorer fnissar precis som tyskar över ”Fick dich, Hugo”, engelsktalande över ”Fuck You, Hugo” och så vidare.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe känner att landslaget får ”Lite syre” med måndagskvällens seger (2-0 mot Belgien). Men förbundskapten Didier Deschamps och flera spelare blev utbuade av delar av publiken i Lyon inför matchen. Deschamps: ”Jag hörde det inte, jag var i omklädningsrummet. Jag hörde dem mot Bradley (Barcola, lämnade Lyon för PSG, min anm). Jag vill inte peka finger mot en eller annan klubb, men det är det enda som är tråkigt när man kommer ut i landet, den typen av reaktioner. I mitt eget fall visste jag att jag inte hade villkorslösa fans i Lyon…”. RMC Sport-profilen Daniel Riolo påpekar att de tydligaste visslingarna var mot Deschamps och Mbappé och har förståelse för visslingarna. ”De förkroppsligar bristen på kärlek”, säger han, ”Deschamps förkroppsligar varför vi är uttråkade av att titta på landslaget, och Mbappé förkroppsligar besvikelsen med spelaren, hans karaktär, allt som hänt det senaste året, det han representerar, en fotboll som går bakåt och inte längre uppskattas”. Laget fick dock applåder efter segern. L’Equipe tycker den udda mittfältstrion Manu Koné, N’Golo Kanté och (i mindre utsträckning) Mattéo Guendouzi överraskade positivt. Från transfermarknaden skriver L’Equipe att Galatasaray är ute efter Eric-Junior Dina Ebimbe. Erbjudanden väntas inom kort både till mittfältaren och hans klubb Eintracht Frankfurt. Dina Ebimbe, som i somras var jagad av Napoli, har tre år kvar på kontraktet.

Annons

Ouest France gör en rubrik på att PSG är fortsatt intresserad av Viktor Gyökeres. Uppgifterna är främst hämtade från ett initierat PSG-konto på X, PSGInside_Actu. Det förekom redan i våras rykten om PSG:s intresse och i de nya uppgifterna understryks att Sporting nästa sommar släpper Gyökeres under utköpsklausulen på 100 miljoner euro då svensken valde att stanna den här sommaren. Transfermarkt värderar för närvarande Gyökeres till 65 milj euro. Football Insider skriver samtidigt att Gyökeres inte väntas vilja lämna Sporting redan i januari, trots Premier League-intresse.

 

TYSKLAND

Bild frågar sig om Bayern München har råd att förverkliga drömmen om ”Wusiala”: både Florian Wirtz och Jamal Musiala i laget. Klubbens starke man Uli Hoeness sa nyligen, ”Vi kan spendera 100 miljoner euro på en Harry Kane en gång, kanske en gång till på en tysk spelare, men inte fyra, fem gånger”. Wirtz kan komma att kosta uppemot 150 milj euro. Inte omöjligt, menar Bild, som däremot undrar om klubben klarar av de höga lönerna för både Wirtz och Musiala. Bayern har utan större framsteg försökt förlänga med Musiala, som även Manchester City och andra klubbar lurar på. Men Bayerns president Herbert Hainer sa i går, ”Jag är mycket optimistisk om att vi kommer att se honom (Musiala) i Bayern länge”. Bild understryker att det krävs att klubben lyckas sälja av spelare för att kunna finansiera ett framtida ”Wusiala”. Till dess får de tyska fansen njuta av duon i landslaget, i kväll mot Nederländerna. Trolig startelva enligt Sky Sport: Ter Stegen – Kimmich, Tah, Schlotterbeck, Mittelstädt – Andrich, Gross – Wirtz, Musiala, Beier – Havertz.

Annons

Frankfurter Rundsachau speglar förvåningen i Frankfurt över Hugo Larsson-gate. Dels över uppgifterna om en påstådd skada då förbundet inte rapporterat den till klubben, dels över den uppblossade konflikten i landslaget. Tidningen avslutar, ”En sak är säker: situationen som provocerats fram i onödan riskerar att eskalera och det finns inte många vinnare i ’Larsson-gate’”. Kontrasten mellan klubb- och landslag är total. I Frankfurt väntas ingen skada sätta stopp för träning i dag – och han slipper spela högerback. Och på lördag väntas Larsson som vanligt ta en plats i startelvan. Inför landslagsuppehållet hyllade Frankfurter Allgemeine Zeitung Larsson som ”Frankfurts mönsterelev”.

Publicerad 2024-09-10 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto